Jeden základ pre dva outfity

Už máte, cice, okná poumývané, vianočné cukrovinky napečené, všetko pochystané? Ja ešte nemám nič spravené a to mi Vianoce vypuknú už v piatok príletmi mojich za hranicami žijúcich členov rodiny. A tak ešte chytro píšem článok, ani srnka netuší, či budem mať na blog počas sviatkov vôbec čas.

Hviezdne Vianoce


Zajtra teda gruntujem, v piatok vyváram a do pečenia môžem cez víkend zapojiť aj tých cezpoľných. Vôbec to ale neznamená, že som sa na sviatky aj napriek pracovnej hektike nijako nechystala. Chystala veru, ale celkom inak ako po minulé roky...



Celé to začalo vnukovým listom Ježiškovi. Otesánek nás svojimi želaniami tohto roku náramne prekvapil. Bude mať čoskoro jedenásť rokov a odrazu chce darčeky zážitkové (ten je celkom po mne!). Na jednom z prvých miest zoznamu stálo: "ísť konečne s babičkou na výstavu pre slepcov". Kedysi som mu rozprávala o Neviditeľnej výstave, ktorá sa odohráva v absolútnej tme, simulujúc život nevidiacich. Návštevníci si v rôznych prostrediach (napr. byt, ulica, les) musia poradiť len so zvyšnými zmyslami. Už sme sa spolu na tú výstavu aj vybrali, aj sme sa dnu nedostali, to sa treba dopredu objednať (článok o Novoměstskej radnici, kde je výstava inštalovaná, nájdete TU).


Začala som teda zháňať lístky. Do toho dcéru osvietilo, že by sme malému mohli ešte nejaký ten program vymyslieť, nech netrávi sviatky len tak pri telke a na mobile. Pred a po sviatkoch mu už rodičia zabezpečili lyžovačku, čo s ním ale počas Vianoc?! Nuž... po tieto dni teda nič iného nerobím, len pátram po programoch a vstupenkách.

Budeme mať doslova hviezdne Vianoce! Na Štedrý deň tradičná prechádzka do obory Hvězda, nakŕmiť zvieratká v rozprávkovom lese, po večeri peší pochod k môjmu bratovi spievať koledy. Ďalšie dni planetárium a hvezdáreň. A vraj by sme mohli ešte ísť do kina na Star Wars, hehe. 

To som si pôvodne myslela, že si cez Vianoce oddýchnem a budem len čumieť do telky alebo do mobilu, tůdle, nůdle 😀!



Outfity


Prichystala som si dva rôzne "vianočné" outfity, ktoré majú rovnaký základ: vlnenú smotanovobielu sukňu, cyklámenový pulóver a biele teplé topánky. 

V prvom som si vyskúšala netradičné ale stále trendové spojenie studenej cyklámenovej farby s teplou korálovočervenou, druhý je farebne umiernenejšia klasika so škoricovým kabátom. 
Ktorá kombinácia sa vám páči viacej?


Neverte však tomu, že sa takto ozaj budem štverať kamsi do hvezdárne. Nadšení členovia rodiny ďalej vymýšľajú program za programom, to budem rada, keď si stihnem natiahnuť prvé džínsy, čo mi prídu pod ruku. Pretože len čo sa z dobrodružstiev vrátime domov, všetci sa s absolútnou dôverou slovami: "A čo máme jesť?" obrátia na mňa 😏.


A tak mi teraz napadlo, že sa do vymýšľania zapojím aj ja. Čo takto aspoň jeden deň rodinný obed v reštaurácii??? To sa veru môžem od rána richtovať a nie okolo hrncov skákať. Tůdle, nůdle!!!


V skutočnosti sa už na Vianoce veľmi teším a aj vám želám šťastné a veselé!
Outfity:

Sukňa: Stefanel
Pulóver: Angelina (zo sekáča)
Topánky: Jana Shoes
Červený kabátik: Betty Barclay
Škoricový kabát: Zara
Obe kabelky: Zara
Hodvábna šatka: Trussardi
Čiapka: Lindex 
Hnedé a škoricové rukavičky: dedičstvo po klavírnej virtuózke Romanke Ježdíkovej





Baba Slováková

5 komentárov:

  1. Evo, moc díky za pěkné předvánoční povídání a fotky.
    Také čekáme na svátky návštěvu dcery ze zahraničí, přiletí z Norska, kde už 10 let žije. Vánoční svátky jsme společně netrávili již několik let, tak se moc těšíme a máme spoustu plánů. S dovolením si od vás vypůjčím ten nápad s procházkou do obory Hvězda, také se chystáme na projížďku sváteční retro tramvají se zastávkami v blízkosti kostelů, kde jsou vystaveny betlémy. Ale stejně je hlavní, že budeme spolu.
    Vám přeji ať vše v klidu stihnete, potěšíte se se svými blízkými a podaří se i ten sváteční rodinný oběd v restauraci. Také přeji veselé Vánoce a Nový rok bohatý hlavně na to, co se nedá koupit. Pěkné sváteční dny přeje Jindřiška.

    Líbí se mi ten první outfit, hlavně barevně, ale vám sluší všechno, umíte to s barvami.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Evo, také mně přijede na Vánoce na pár dní dcera z ciziny i s manželem, už se na ně moc těším. Hlavní dárek už ale mám asi týden - první vnučku (od syna a snachy).
    Líbí se mi oba outfity, ale ten první víc. Ať se vám Vánoce vydaří!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já se těším, až na Vánoce domů z ciziny přijedu já. :D :)

    Pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evka, prvá kombinácia (pre mňa zaujímavá a top) je taká šik - parížska...:)), druhá je tiež pekná - s tou čiapkou taká nezbedná, beťárska:))) No Vám jednoducho ide všetko!
    Prajem Vám aj rodine krásne Vianoce a do ďalšieho roka veľa zdravia, šťastia, elánu a tvorivej invencie na blogu!:))) Už sa teším...
    Zdraví Sivet

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa ste očarila práve v tom druhom. Bohovský kabát. Laura

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram