Teplé trendové farby pre jar 2021

Milé cice, akosi som sa s písaním článkov zasekla, reku, koho už len môžu módne trendy v tomto srabe zaujímať?! Prišiel mi však milý komentár, vraj aspoň pokukáme, oči popasieme. Dokončím teda sériu trendových farieb pre sezónu jar/leto 2021 podľa jedného z najhlavnejších určovateľov farebnosti v móde a dizajne, spoločnosti Pantone. Nech sa páči, tu sú teplé farbičky.
Pre teplé, tohto roku skutočne pastelové farby platí to isté, čo pre studené: pri vhodných kombináciách s inými farbami ich môžu nosiť všetky farebné typy.




Tradične v tejto minisérii článkov pridávam tiež ukážku z kolekcie Resort pre túto jar a leto od Lanvin (celá TU), lebo ju žeriem😉. V záplave kadejakých dnešných hnusnotrendov je príjemným osviežením s odkazom na staré dobré elegantné časy.

A znovu rekapitulácia trendových jarných farieb, 5 z nich je studených a 5 teplých a ja som pre vás pripravila ich vzájomné kombinácie. Kombinácií je samozrejme nekonečné množstvo, sústredila som sa len na túto aktuálnu trendovú paletu. Niektoré sú skutočne nevšedné a dúfam, že sa vám budú páčiť.


Teplé trendové farby jari a leta 2021

 

1. Illuminatig (svetlá žltá) - Farba roka 2021

Farby tohto roka sú síce dve, dá sa však očakávať, že tou obľúbenejšou bude práve žltý žiarivý odtieň. Môžu ho totiž v kombináciách s inými farbami nosiť skutočne všetky ženy. Tento konkrétny odtieň je farbou jarného typu, ale ak máte chuť na žlté šaty a ste iný typ, pokojne si zvoľte ten svoj odtieň: jesenný typ teplejšiu slnečnicovožltú, letný typ púdrovejšiu bieložltú, zimný typ sýtu priamu žltú alebo citrónovožltú. Veď kto to bude kontrolovať, či je to ten presný trendový odtieň? 😀 

Žltá bude tohto roku hrať jednoducho prím.

kabát Liu Jo, šaty Karl Lagerfeld
 

Opäť pridávam aj trendové neutrálne odtiene. Boli vybraté tak, aby sa každý z nich dal so svetložltou kombinovať.


 

2. Marigold (zlatooranžová)

Svetlooranžová je vhodnou farbou pre jesenný typ. Zvyšné typy by ju mali používať len v kombináciách ako doplnkovú farbu, aj keď táto skutočne teplá faba môže v kombinácii s čiernou prekvapujúco dobre vyzerať aj na snedých zimných typoch. Zime však viac svedčí "signálna" sýta oranžová, leto a jar by mali svetlooranžovú radšej použiť ďalej od tváre.

blúzka Scotch & Soda, pulóver Answear Lab
 

3. Burnt Coral (koralovoružová)

Túto farbu môžu pri tvári nosiť oba teplé farebné typy - jarný aj jesenný. Letu viac pristanú studené, púdrové odtiene ružovej (napr. staroružová, detská ružová), zime krikľavé sýte odtiene (napr. pink, fuksiová).

kvietkované šaty Answear Lab, dlhé šaty Vila, blúzka Max&Co.
 

4. Rust (hrdzavá)

Výrazne teplú sýtu farbu môžu nosiť oba teplé typy. Tejto trendovej farby sa však nemusia celkom vzdať ani typy studené, so studenými farbami sa totiž veľmi dobre kombinuje.

pulóver Guess Jeans, tenký kabát Twinset
 

5. Amethyst Orchid (červenofialová)

Nie je fialová ako fialová. Vzniká zmiešaním červenej a modrej a veľmi záleží na ich pomere. Ak má fialová viac červenskastý tón, je to teplá farba. Pokiaľ prevažuje modrá, ide o farbu studenú. Červenofialová viac pristane tepelým farebným typom, modrofialová studeným. 

Studené farebné typy teda použijú túto farbu len ako doplnkovú a vždy v kombinácii so studenými farbami.

blúzka Desigual, pulóver Medicine

Všetky články z minisérie o trendových farbách sezóny jar/leto 2021 nájdete v sekcii Trendy.

Koláže Baba Slováková. Obrázky a modely v kolážach: Pantone, Answear










Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Tieto farby nie sú nič pre mňa :D aj keď sa snažím kúpiť si niečo pestrejšie, väčšinou to aj tak skončí pri bielej, čiernej alebo sivej xD No z týchto farieb by som si vybrala asi koralovoružovú alebo červenofialovú :)
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V predchádzajúcom článku sú studené trendové farby, ani z tých nič?

      Odstrániť
  2. Tak tento rok to nejsou moje barvy...:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram