Farba roka 2020 - Classic Blue

Pre budúci rok tu máme opäť nádhernú farbičku! Pantone Color Institute vyhlásil farbou roka 2020 výraznú modrú - Classic Blue 19-4052 a jej svetlejšie a tmavšie odtiene.

Classic Blue


Už viac ako 20 rokov ovplyvňuje spoločnosť Pantone farebnosť produktov vo viacerých priemyselných odvetviach a v dizajne, napríklad v módnom priemysle, priemyselnom dizajne, balení výrobkov, v grafickom dizajne a v interiérovej tvorbe. Každoročne predpovedá hlavné farebné trendy pre sezóny jar/leto a jeseň/zima a na konci roka vyhlási kraľujúcu farbu pre rok budúci.




Výber tohto modrého odtieňa odôvodňuje Pantone jeho vyjadrením pokoja, dôvery a spolupráce, Farba vraj zdôrazňuje našu túžbu po spoľahlivom a stabilnom základe, na ktorom sa dá stavať. 
"Táto farba evokuje nekonečnú modrú oblohu. Povzbudzuje nás pozerať sa na veci zo širšej perspektívy, rozširovať naše myslenie, zvyšovať našu perspektívu a otvoriť prúd našej komunikácie," vyhlásila riaditeľlka Pantone Color Institue, Leatrice Eiseman. "Žijeme v dobe, ktorá vyžaduje dôveru a nádej. Klasická modrá vyjadruje stálosť a sebavedomie. Je to spoľahlivý odtieň modrej, ktorá nás nesklame," dodala.
Mimochodom, modrú si ako hlavnú firemnú často volia silné a stabilné spoločnosti práve pre jej symbolizovanie dôvery, spoľahlivosti, stability a skúsenosti.

Toľko z teórie farieb a teraz dám vlastnú skúsenosť z dnešného dňa. Akonáhle som zistila, aká farba bude v budúcom roku najmodernejšia, obehla som butiky. Už ju sem-tam majú a musím povedať, že žiarila doďaleka. Na titulnom obrázku sú v nej šaty z Manga a sako s nohavicami zo Zary.

Na túto farbu si veru ľahko zvykneme! Prináša pokoj v duši. Aj vám sa páči?

Obrázky: Pantone, Zara, Mango, Freepik






Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Moc krásná barva, svěží a optimistická. Takže si užijeme modré období. Nakonec "modrá je dobrá" a ta vaše poslední fotka v modrých bublinkách je fakt móóóc dobrá. Přeji fajn předvánoční dny, pozdrav od Jindřišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá fotka je skutočná, nijaka fotomontáž. Stojím pred stenou, na ktorú sa premietajú bubliny. Už má pár rokov (je z Dublinu) a ani som netušila, ako sa mi raz bude náramne hodiť... Krásny advent aj Vám! Baba

      Odstrániť
  2. Super, miluju modrou barvu a konečně budu IN.
    Pěkný advent. Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tahle barva je krásná, připomíná mi modrotiskové šaty mé babičky. Nemyslím čerstvě vyrobený modrotisk, ale ten už mnohokrát vypraný.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram