Lovec dizajnu: Duki Daso

Tentokrát ide o skutočný úlovok! Po prvýkrát som niečo na Instagrame vyhrala. Moji instagramoví kamoši občas hodia na svoje profily nejakú tú súťaž, to stačí príspevok okomentovať a čakať, či motyka vystrelí. Veď to možno poznáte. Vystrelila, vyhrala som kabelku, juchuchu!
Spoločnosť Socco, ktorá kabelku do súťaže venovala, ma pozvala na stretnutie, aby mi výhru odovzdala. Valila som sa teda celá natešná do Karlína. Mladý zástupca firmy mi ju vložil do rúk, zablahoželal a ja som mlela a mlela a mlela. Však patrí sa vyjadriť radosť a vďaku. Chalanisko na mňa pučilo oči a napokon nesmelo opáčilo: "Vy nejste Češka, že ne?"



Rovno som si sadla na zadok. Čo sa pýta somariny, keď je to vďaka ľúbozvučnej slovenčine úplne jasné?! Vážne mi chvíľu trvalo, kým mi konečne došlo, že hlavne on nie je Čech. A že mi pravdepodobne vôbec nerozumie.

Prešaltovala som teda do češtiny a vysvitlo, že je to veru Macedónec. Čo robí mladý Macedónec v Prahe? Zvedavá tetka sa nezaprela. Čo by robil, predáva macedónsku značku. A tak sme sa konečne dostali k tomu, čo som to vlastne vyhrala.


Duki Daso


Nemala som ani len páru, že takáto značka existuje. Ibaže tak, ako my máme niektoré naše miestne populárne a kvalitné značky, patrí Duki Daso medzi najpopulárnejšie značky na balkánskom trhu a je obohatením aj trhu európskeho.

Spoločnosť za zameriava na kvalitné kabelky a módne doplnky s cenovou dostupnosťou pre každého. Na svojich facebookových stránkach tvrdí, že má najväčší výber šperkov, tašiek, šatiek, opaskov a peňaženiek v Macedónsku. V Čechách sa na značku špecializuje spomínaná spoločnosť Socco, na Slovensku som objavila kamenný obchod v Lučenci (TU). Tak mrknite.



Outfit


Kabelku budem nosiť najmä do spoločnosti s mojou vínovočervenou čipkovanou sukňou, toto už mám vykoumané. Len tak na ulicu som si vymyslela outfit v retro štýle, vrátane "úporného" ladenia lodičiek s kabelkou. Mimochodom, aj to ladenie sa vracia späť do módy. Nehovoriac o tom, že k tomuto strihu a dĺžke sukne sú podpätky nutné!

Tieto dva kúsky sa líšia aspoň materiálovo. Lodičky sú semišové. 




Šatka, uviazaná na hlave na spôsob turbanu, vyzerá načisto ako retro štýl. Je to ale trend, však všetko tu už bolo. Momentálne je v centre pozornosti práve hlava. Nosia sa nielen klobúky a čapice, ale aj kadejako uviazané šatky, turbany, čelenky a sponky. Praktický to trend, zvlášť, keď dáma nemá čerstvý účes rovno od kaderníka...


Kabelku som vyhrala na profile mladého českého fashionistu Jakuba Černého. Ak chcete vidieť chalana, ktorý bežne nosí aj fajnové saká, kuknite TU.

Ďalšie články zo sekcie Lovec dizajnu TU.

Outfit:
Šaty: Betty Barclay (toto je ozaj retro, majú 25 rokov)
Svetrík: Pepperberry (kúpený úplne nový aj s visačkami v sekáči)
Lodičky: Zara
Kabelka: Duki Daso
Náušnica: Mango
Šatka: Calvin Klein





Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Moc vám to sluší, kabelka je originální a vy jste hravá, paráda !!! Jindřiška

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Děkuji, Jindřiško!
      Móda je presne na to, aby sme sa hrali. Nie vrásky a zvädnuté telo nás robia starými, ale tá nechuť hrajkať sa.

      Odstrániť
  2. Krásné, zářivé, letní, elegantní a vtipné!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram