Žltý pršiplášť opäť v móde

V skutočnosti klasický "rybársky" žltý pršiplášť z módy nikdy nevyšiel, v daždivom počasí je stálicou na uliciach veľkomiest, v prímorských oblastiach i na vidieku. Novinkou je len to, že sa mu tohto roku trochu lepšie prizreli svetoví módni návrhári a zaradili ho do svojich jarných kolekcií.

Hviezdne žlté nepremokavé plášte


Svetovú slávu pláštenke priniesol komediálny muzikál Spievanie v daždi z roku 1952. Odvtedy sa  kultový kúsok na filmovom plátne objavuje pravidelne.





Rodinný film Špiónka Harriet z roku 1996 detské šatníky žltými pršiplášťami priam zaplavil, horor To z roku 2017 mal asi ambíciu ich z nich opäť vyradiť. Medzitým však krásu nepremokavej klasiky spropagoval Axl Rose, ktorý sa preslávil v osemdesiatych rokoch so skupinou Guns N'Roses. V roku 2011 v Rio de Janeiro lialo ako z krhly, celý koncert teda odspieval v štýle "Spievanie v daždi". Žltý plášť následne opäť zaplavil ulice, je jednoducho večný.



Trend jari 2019


Pršipálšte sú už niekoľko sezón horúcim hitom. Moderné sú nepremokavé plášte s pestrofarebnou potlačou, kárované i priesvitné. Povýšili z obyčajného praktického oblečenia na fashion kúsky. Spolu s gumenými čižmami, ktorých nosenie v meste bolo kedysi čosi nevídané-neslýchané, načisto vidlácke.

Žltá farba bude na jar jednou z najtrendovejších, a tak zožltli i pršiplášte na svetových mólach. Marc Jacobs predviedol plášť eleganý. So šatkou a luxusnými doplnkami mi model evokuje oblečenie pre nástup na večierok v Balmorali 😊. Pyer Moss, Tibi, A.A.Spectrum ponechali svojim zvrchníkom športový strih. Všimnite si zaujímavú kombináciu žltej s béžovou.


Predpokladám, že netúžite vlastniť elegantný gumený kabát, v jeho prípade je ozaj ťažko hovoriť o nadčasovosti. Tu je teda niekoľko inšpirácií, ako kombinovať žltý pršiplášť klasického strihu s kapucňou (parka) na prechádzky do prírody i do mestských ulíc.



Spolupráca s Tchibo blogom


Koncom minulého roka som dostala ponuku redakčne spolupracovať s Tchibo blogom v rubrike móda. V praxi to znamenalo, že som pripravovanú jarnú kolekciu videla už v decembri a mala som možnosť vybrať si tému i oblečenie. Kolekcia obsahuje aj elegantné bundičky, ja som však chňapla po pršiplášti. Kedy, keď nie teraz?!

Fotografovali sme v januári, trošku mám červené ušká. Outfit je teda vyskladaný na zimu, pod parkou je vlnený kabát. Takto idú za sebou cibuľoidné vrstvy:




Vyskúšala som s prišiplášťom zimné outfity tri, v rôznych farebných kombináciách.
Ďalšie uvidíte a ako vôbec žltá pláštenka vznikla, sa dočítate v mojom článku na Tchibo blogu s názvom Ikonický žltý pršiplášť proti vetru, dažďu aj na parádu.

Článok už fičí na sociálnych sieťach a už som sa stretla s komentárom, že blondínkam žltá nesvedčí. Naozaj? Pozrite si opäť pozorne fotografie. Čo si o tom myslíte?

Outfit:
Tričko: Tchibo
Džínsy: Mango
Kabát: Zara
Pršiplášť: Tchibo
Gumáky: Tchibo
Dáždnik: Tchibo
Čiapka: Zara
Náhrdelník: sekáč Style na Bělohorskej
Taška: Replay

Fotografie: Pinterest, Baba Slováková


 

Baba Slováková

2 komentáre:

  1. Vzpomínám si,jak jsem někdy v sedmdesátých letech potkala v Praze autobus německých turistů (těch západních) a všichni měli na sobě žluté pršipláště a k tomu tmavě modré oblečení. Připadalo mi to úžasně chic! Tehdy to ovšem bylo pro mě totálně nedostupné, nejen ten kabát, ale i to nádherně modré ošacení. Vlastně je nejvyšší čas si to vynahradit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež obdivovala najmä tú nádhernú tmavomodrú. Všetci cudzinci ju mali, u nás to bolo nemožné zohnať... ono vlastne ani tak nešlo o farbu, ako o tú doďaleka svietiacu kvalitu. No a so žltou je to ozaj super kombinácia.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram