Za kultúrou v pekelných horúčavách

Práve som sa z letného hicu zberala skapať, keď mi tento zámer s milosrdným východiskom náhle prekazila Zuzana. Cica, nachystaná si? Valíme sa z Budapešti, zajtra odlietame do Grécka a dnes s tebou zavítame do divadla. To už dnes, nebesá?! V tejto horúčave???

Predstavenie bolo o ôsmej, stretli sme sa však o dve hodiny skôr. Išli sme najprv spoločne na večeru. Vonku stále hnusných 30 stupňov. Hradčanské náměstí bolo ľudoprázdne.


To som vtedy ešte netušila, že bude hůř. Tento článok píšem v rovnakom podvečernom čase a v Prahe máme vražedných 35. Bude celkom krátky, taký pripečený.




Letní scéna Divadla Ungelt


Súkromné Divadlo Ungelt bolo slávnostne otvorené 2. októbra 1995 Milošom Kopeckým, ktorý mu vtedy daroval svoje obľúbené kreslo. To sa dnes nachádza v divadelnom klube v unikátnom spoločenstve ďalších kresiel a stoličiek - darov od známych českých osobností, sponzorov a priateľov scény.

Kamenné komorné divadlo pre necelú stovku divákov sídli v rovnomennom areáli v srdci Prahy, letnú scénu má pod holým nebom v hradčanskej časti Nový Svět. Tu uvádza svoje predstavenia od roku 2005. Sú preň typické divadelné hry s ozaj malým počtom hercov, väčšinou dvoch. Pre nás hral na pomery divadla priam obrovský súbor - až šiesti herci!

Videli sme hru Kdokoli může dělat cokoli od autoriek Betty MacDonaldová / Věra Mašková, ktorá tu len pred mesiacom mala svoju svetovú premiéru! A náramne sa bavili. V dramatizácii unikátneho humorného románu z obdobia svetovej krízy si jeho autorka, Američanka Betty MacDonaldová, dokáže robiť srandu z vecí viac ako ťažkých. Choďte kuknúť, občas vám od smiechu i slzy potečú.




Hééérečka na doskách, ktoré znamenajú svet. S hojným počtom "american" hviezd.


Outfit do úmornej horúčavy


V letných páľavách prestáva všetka sranda a ozaj nikdy neviem, čo na seba.  Na rukách mi vystúpia žily hrubé ako vretenice a nohy opuchnú tak, že neobujem vôbec nič. Naozaj nič, ani niektoré šlapky nie. Dopredu som teda vedela, že i odedzu do divadla musím doladiť ku mojím kus fajnovejším koženým šlapkám s "vietnamským" strihom. Našťastie si letná scéna nevyžaduje špeciálny dress code.


Siahla som po mojich starších "neslušných" šatách z viskózy, v takomto teple ich nosím najradšej. Sú vzdušné, dokonca chladivé, sukňa pri chôdzi veje a nohy sa celé vetrajú. Kašlem na to, kto si čo pomyslí, keď vykuknú i stehná. Tu už ide priam o prežitie. Nosievam ich s okrúhlou bambusovou kabelkou alebo s plátenou taškou, najnovšie i s novou brošničkou.


Do divadla sa mi však zažiadala listová kabelka, a tak som sa dopracovala ku neobvyklej farebnej kombinácii khaki zelená s ružovou. Čo na to hovoríte?

Mimochodom, Zuzka ocenila, že som dobehla v šlapkách. Lebo tiež nič iné na nohy nenatiahla.




Zaujímalo by ma, čo si v takomto pekle obúvate vy?

Outfit:
Šaty: Zara
Kabelka: Mango
Okuliare: F&F
Prsteň: TündeR
Šlapky: Joop!
Drevený náhrdelník: zo sekáča Style na Bělohorskej



Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Baba, farebne ste saty s kabelkou i obuvou zladili vyborne. Druhy rok neuspesne zhanam saty na prezitie horucav a dodnes som ziadne nenasla (lebo musia byt z prirodnej latky, dlzka po kolena, ziadne psycho a kveto vzory a musia zakryvat ramena...asi vela chcem od jednych siat). A statisticky obuvovy dodatok - Birkenstock Mayari/Gizeh 7 dni v tyzdni!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tuším sú tie moje šaty just také, ako ste ich opísali. Mohla by som zošiť tie bočné rázporky, boli by decentnejšie, ale načo? Šlapkami sa musím asi viacerými zásobiť, tie Vaše sú super, kukla som na nete. Ďakujem za pochvalu!

      Odstrániť
  2. Ach Evka potešila a rozosmiala ste ma...:)) Oblečenie super (Vám proste pristane všetko). Praha je krásna aj v tejto horúčave, umelecký večer trošku závidím:)). Viac už napísať v tom teple nevládzem..:))
    Sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kdeže! Ani náhodou mi všetko nepristane. Ale na to mám zrkadlo, aby som skúšala, čo môžem obliecť a čo ani omylom. Tak skúšam :D Ďakujem, Sivet.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram