Lovec dizajnu: Jakub Polanka


Tento článok vznikol v spolupráci s prémiovým módnym e-shopom Bibloo.
Mám šaty od Jakuba Polanku, yes! Tento hádam najznámejší mladý český módny návrhár ako prvý Čech vyštudoval parížsky Institut Français de la Mode, jednu z najprestížnejších škôl odevného dizajnu na svete. Vytvára oblečenie výlučne na zákazku pre konkrétnych klientov, takže jeho butik v Prahe nenájdete. Z času na čas sa však učlovečí a navrhne cenovo dostupnú konfekciu pre niektoré české spoločnosti. Tentokrát sú to parádne kúsky pre e-shop Bibloo.

Jakub Polanka


Podľa Vogue Italia je Jakub Polanka jedným z najnádejnejších talentov mladej generácie a podľa Elle Style Awards najlepším módnym návrhárom. Bol členom dizajnérskeho štúdia Philippa Starcka, finalistom Mango Fashion Awards, dizajnérom roka 2009 na Czech Grand Design. Je laureátom ocenenia Huberta de Givenchy a viedenskej Kontakt Award. Jednoducho frajer.




Autorskú tvorbu Jakuba Polanku si pozrite TU.



Jeho snom je zvýšiť sebavedomie našich žien, ktoré sa podľa neho boja na seba pútať pozornosť, aj keď krásou vraj vynikajú i nad Francúzkami. Lol, kritika i kompliment zároveň. Štýl ho zaujíma viac než trendy a odporúča investovať aspoň do jednej naozaj kvalitnej súčasti šatníka. Tú potom kombinovať hoci i s lacnými vecami z módnych reťazcov.

Tak tejto rady sa ja držím. Ku šatám mám obuté kvalitné lodičky a trochu drahším kúskom sú i okuliare. Zvyšok sú šestákové cetky. Kabelku z brúsenej kože som dokonca kúpila v zľavách.



Klobúk je zdedený, ale ešte s ním parádu narobím.



Zdajú sa vám tieto šaty akosi jednoduché? Tak pozor! Sú zavinovacie a predávajú sa len v jednej univerzálnej veľkosti. Sama som bola zvedavá, ako v nich bude vyzerať moja nízka slovanská postava v porovnaní s vysokou štíhlou modelkou z e-shopu. Nuž tak, ako chcem ja. Dĺžka, šírka i výstrih sa dajú prispôsobiť a šaty okolo seba môžem omotať na rôzne spôsoby. Materiál je mäkkulinká viskóza.


Takto s mašľou vzadu to mala modelka. Vyskúšala som teda i tento spôsob viazania. Vpredu potom šaty vyzerajú takmer rovnako, ako keď som si omotala viazačku okolo pása.  Vrchný diel sa nariasi. Ktorý spôsob sa vám páči viac?


 

Krásne prostredie pre krásne šaty (v tieni katedrály)


Dnes to o architektúre nebude, v hlavnej úlohe sú dizajnérske šaty. Napriek tomu sa neudržím a zopár záberov vám posuniem. Ku šatám som si na fotografovanie vysnívala tmavý, zájdený kameň, nuž a ktorýže český kostolík taký zaručene má?


Už tušíte, kde sa popletám? Som na Hrade.


Nič sa nebojte, aj na rozprávanie o Katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha raz na tomto blogu dôjde. Asi keď bude mrznúť a pred vstupom do katedrály nebudú stáť šóry.



Dnes tu zase bolo národa! Tak akosi tuším, že sa moje fotografie neobjavia len na tomto blogu, ale už lietajú aj v ázijskom éteri. Ja som pózovala a turisti si ma veselo cvakali tiež. Cha, keď sa tvárite ako hviezda, nazdajú sa, že ulovili hviezdu. Veď som aj mala okolo seba celý štáb! Menovite Zuzanu s Danom. Áno, Košičania tu už zase kultúrne vyčíňajú ako Čierna ruka.

Nuž, pán Polanka, na zvyšovaní sebavedomia pilne pracujeme!


Bibloo a zľava pre vás - čitateľky blogu Babie letá


Šaty mi prišli zabalené v hodvábnom papieri v škatuli s Polankovým menom. Neodolala som, odfotila som. A trošku sa pohrala s katalógom, dobré nie?

Ak nakuknete do prémiového módneho e-shopu Bibloo, nájete v ňom nielen značky zvučných mien, ale i inšpiratívny blog s príbehmi značiek, článkami o módnych trendoch a udalostiach v módnom svete. 

Pri nákupoch dostanete na všetko zľavu 20%. Použite promo kód: FROMBABA
Zľava platí aj na už zlacnený tovar a je nastavená na všetky krajiny, kde Bibloo predáva. 

Dopísané 15. 8. 2018:
Milé baby, podľa komentárov a i správ na Facebooku vysvitlo, že si zaradom objednávate práve tieto šaty. Tak len upozorňujem, že materiál je mäkký, takže ak nemáte rovné hranaté plecia ako ja (á la generál), nebudú vám sedieť. Pokiaľ chcete nakupovať a využiť zľavu, vyberte si niečo iné.


Outfit: 

Šaty: Jakub Polanka x Bibloo
Topánky: Rockport
Kabelka: Zara
Náušnice: Mango
Prsteň: Zara
Náramky: rohovina
Klobúk: dedičstvo po mame
Okuliare: Mr. Boho





Baba Slováková

25 komentárov:

  1. Náádnehrné šaty, to je sen. Krása. Dokonalé.

    Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne šaty a viac sa mi páči ta verzia s páskom zaviazaným vzadu. A ešte viac to že vy to vždy viete krásne dotiahnuť doplnkami. Na tom zas musím zapracovať ja. Aká je značka tých topánok. Sama potrebujem nude lodičky a pokiaľ sa v týchto dá behať aj po pražskom hrade, idem do nich :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zabudla som sa podpísať. Zdravím zatiaľ ešte od mora Janina

      Odstrániť
    2. Topánky sú značky Rockport a kúpila som ich u Baťu. Sú naozaj veľmi pohodlné. Ďakujem, Janina.

      Odstrániť
  3. Troufnu si: deset "vašich" soukromých outfitoch je o mnoho a mnoho výš.... alespoň v mých očích! O čem to má být? O kusu uni hadru, byť autorského???? Těším se zase na Vaše, posbírané, poskládané, ale s Vaším IQ... m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm... ale aj tento outfit je môj súkromný. Spolupráca prebieha vždy tak, že si môžem vybrať. Keď ma oslovil Pietro Filipi, vybrala som si Ivanu Mentlovú a tentokrát Jakuba Polanku. Nikto mi tie šaty nepodsunul, mne sa páčili a veľmi. Ak mám niekoho podporiť, tak našich návrhárov. Pokiaľ sledujete blog pravidelne, viete, že si aj spolupráce vyberám a že sú na blogu minimálne zastúpené (konkrétne tri za toľké roky).
      Tieto šaty sú už moje a outfit považujem za veľmi sofistikovaný a elegantný. Je mi však jasné, že sa to nemusí páčiť každému. Ďakujem za komentár.

      Odstrániť
  4. Ani se nedivím, že tě turisté na hradě považovali za hvězdu, v tomto outfitu hvězda jednoznačně jsi! A šaty se mi líbí zavázané vpředu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ti, Dášo! A aj mne sa to páči viacej zaviazané vpredu.

      Odstrániť
  5. Fantastic. So chic! Ready for a royal wedding!!! Talida A. A.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zdravím, tak mne sa tie šaty a celý "outfit", tak zapáčil, že som si šaty hneď objednala. No bohužiaľ v skutočnosti to bol pre mňa dokrkvaný obrovský kus beztvarej a neprecízne ušitej "nočnej košele". Som približne rovnako vysoká, ale na mne to vyzeralo super obrovské- a bola som v tom "utopená". Škoda. Jak je to možné, že na Vás to vyzerá tak štýlovo a úchvatne:-) ?
    I tak vďaka za inšpiráciu. Budem hľadať v inej kvalite ( Polanka/Nepolanka:-)
    Pekný deň,
    Ž.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Materiál je 100% viskóza(prírodný materiál z celulózy, tzv. "umelý hodváb"), takže je krčivý ako ľan. Šaty som teda najprv starostlivo vyžehlila naparovacou žehličkou. Neviem, akú máte postavu, ja mám široké plecia, veľké prsia a úzke boky, takže som vedela, že tento strih mi sadne. Hlavne ten vrchný diel je "oversize", takže ak ste hore útla, museli ste sa v tom utopiť. To ja som sa skôr obávala, že budú mať priveľký dekolt, ale ako na fotkách vidno, aj ten sa dá tvarovať. No a tá krčivosť... na fotografiách, kde mám uviazanú mašľu, je to už vidieť, predtým som sedela na schodoch. Pri týchto materiáloch sa to považuje za ležérnosť. Ľanové saká sa mi krčia, až hrôza, radšej však volím takýto luxusný materiál než nekrčivé umeliny.

      Odstrániť
    2. Ešte mi to nedá, lebo ma to mrzí. Tak mi napadlo: skúste tie šaty v tom hornom dieli viacej nariasiť, ako to má tá modelka. Mne sa to kvôli kozám tak krásne nedalo.

      Odstrániť
    3. :-) ja som sa dívala, že to je viskóza a ja preferujem práve tieto prírodné materiály, ale takto dokrčenú som ešte nevidela ... (polyester nenosím skoro vôbec). To už ten ľan vyzerá pôsobenejšie. No ja som taká - útla (boky a ramena úzke a prsia normál), ale to viazanie som mala až na bokoch a ak som sa chcela obmotať tak mi liezlo z tej diery na opasok kus šiat... no proste nesadlo. Nevadí:-)Ušetrila som. Vy v tom však vyzeráte úžasne! Ako zo žurnálu !

      ž.

      Odstrániť
    4. Som sa po rokoch odmerala... prsia 98, pás 74, boky 94 cm. Postava jablko, očividne priberám v hornej časti tela. Chudá rozhodne nie som. Najmä ten driek ma štve, ten ale kamuflujem, ako sa len dá. Tak ďakujem za kompliment!

      Odstrániť
  7. Čau Cica,
    článok výborný, fotky tiež! Dobrý nápad bolo to kamenné okolie. Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné šaty, pěkně Vám sedí, krásný a svěží celkový vzhled, vysoká třída. Nebála bych se ho doplnit kontrastním doplňkem. Krásný závěr léta. Kačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý nápad s tým doplnkom. Šaty na blogu ešte určite budú a inak, ďakujem za inšpiráciu.

      Odstrániť
  9. Krásný a elegantní outfit. Opravdu v něm vypadáte, jako by jste si ze svatby odskočila na Pražský hrad udělat pár fotek na titulní fotku do časopisu. A ten kloubouk! Úžasné dědictví - je škoda ho nosit v ruce, na hravě z Vás dělá nesmírně elegantní dámu.
    Mimochodem na horách Vám to taky úžasně slušelo.
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Lenka. Medzi turistami som už v samotných šatách a v lodičkách vyzerala ako z iného sveta, preto väčšinou nosím klobúk v ruke :D Jasné, že patrí na hlavu, ale ozaj na nejakej svadbe, ako píšete.

      Odstrániť
  10. Ta titulna je fotka stylovej filmovej divy..neuveritelne, aka si tam pritazliva..a ten lahky vyraz..ako keby si hovorila, cely svet mi lezi pri nohach a ja si to nalezite uzivam. G.M.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram