Letná párty

Dievčence moje, nápadov mám plnú kešeňu i outfity nevídané-neslýchané pochystané, len... fotiť sa nedá. Horúco je. Sledujem počasie, kedy sa nám konečne zleje a následne ochladí, aby sme mohli so švagrinou vyštartovať aj trochu ďalej ako na tri kroky. Tej sa momentálne veru tiež nechce z domu ani len nos vystrčiť.

Letná bodkovaná párty


Zato pařit môže ona hocikedy. Moja najstaršia s jej nádejným budúcim potrebujú požičať vŕtačku, však to skvelá zámienka na rodinnú letnú pařbu. Mám prísť aj ja, budeme spievať a piť a oslavovať totu vŕtačku. A či čo.

Nafotíme aj outfit? Opačujem opatrne. Jasné, smeje sa švagrinká. Pokiaľ nemusí opustiť tieň svojho dvora, bude ma ona fotografovať aj hodinu. Akú tému dáme? Hm... bodky. Puntíky. Obe si dáme bodkované šaty.






Najprv si nachystáme stôl. Aj s bodkami.



Posledné prípravy...




... a fotografujeme. Medzitým sa už všetci zozbierali a odstavení od stola remcajú pri bráničke: to čo toto?! Krásne ste vyzdobili - a nemôžeme si sadnúť!

Fotiť sa pred nastúpenou famíliou nie je bohvieaká výhra. Do nohy sa rehoceme, väčšina fotiek vyšla neostrá, čo sa mi švagrová i s foťákom od smiechu natriasa. Ja sama som na viacerých záberoch vyškerená od ucha k uchu a ktovie prečo, ale často len s jednou nohou. Aha:


Keď ako prvá fasujem pohár vína (však chceme fotky kúlové), chlapi už reptajú celkom nahlas: toto je hnusná nespravodlivosť!




Čože to fotenie, ale tie reči okolo toho! Samo, že sú to len kecy v kleci, príbuzenstvo je priamo pri zdroji - pri chladenom víne z pivnice.

Dobre, stačilo, hovorím. Poďme teda jesť. Brácha sa preľakne. To akože koniec predstavenia? Neblázni, to my len tak podpichujeme. A ešte si sa neodfotila so Zikmundom!

S kým???


Zikmund je bráškov koloniálny klobúk, ktorý som mu onehdá priniesla z Thajska.


Malá nočná búrka


Dážď prišiel celkom nečakane. Joj, či sme sa mu len potešili. Pod markízou na nás len tak pofŕkavalo, príjemné to bolo. Natešene sme bosí tancovali na mokrej dlažbe. Čvachtali sa v studenej vode. Dáždik sa však zmenil na poriadny lejak, malá letná búrka na besnú hrmavicu a tá nás zahnala dnu. Leje! Konečne poriadne leje!!!

Leje?! Náhle osvietenie mi vyrazilo dych. Ľudia, veď ja som klietku i s Pepíčkom nechala na terase!!! Dobre som mu chcela, v byte sa už nedalo existovať a nebohá andulka z tej horúčavy už len žalostne pípala. Na tienistej terase sa cítila očividne lepšie. A teraz sa na ňu kydá toto Božie dopustenie.

Bolo po nálade. Len môj skvelý brat sa nenechal vyviesť z eufórie. Vstal, ruku položil na srdce a pateticky zarecitoval:
Vyletel sokol.
Pršalo.
Zmokol.
Zdochol.
Zabiť ho je málo.



Pepovi sa nestalo vôbec nič. Našla som ho celkom suchého slastne spať. Klietku dávam pod strešný previs, pravdepodobne ho len tak ofŕkalo. Ktovie, či sa dažďu tiež netešil. Búrka sa totiž hnala z opačnej strany bytu, bol v závetrí. Zato na tej druhej strane kompletne vytopená synova izba. Ja trúba som nechala otvorené okno. Sa teda vyvetralo, perfektne. Mám zbytočnú robotu. Márišku a nič to nepomohlo, zase je len horúco ako v trópoch!

Tiež už máte z tejto páľavy prehriate mozgy?


Outfit:

Sukňa: Mango
Blúzka: Next
Topánky: Tamaris
Kabelka: Mango
Náramky: neviem, mám ich roky
Všetka keramika v bratovom dvorčeku je jeho a švagrinej tvorba: Keramický ateliér Rakytka






Baba Slováková

17 komentárov:

  1. Beautiful photos, beautiful views :) I love such events :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Když máš švagrovou modelku - blogerku, není co řešit aneb krásné rodinné setkání. Děkujeme!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta puntíkovaná sukně je moc hezká a barva ti náramně sedne k barvě vlasů. No a s oranžovou a zelenou na stole to nemá chybu. Švagrová je též moc šikovná, ten poslední talíř je nádherný!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dášo, sukňu veľmi rada nasím, je takmer bezúdržbová. Ako sa pokrčí, tak sa aj vystrie. Navyše je to tzv. chladivý materiál.

      Odstrániť
  4. Moc hezké a opět ten kouzelný dvoreček!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. SUPER exteriéry - aj švagrinkin, aj Váš, o doplnkoch všetkého druhu ani nehovorím - fakt paráda!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne fotografie. Tam sa určite skvelo relaxuje. Možem sa opýtať z akého materiálu je tá sukňa. Inak outfit vyzerá osviežujúco. Vetšinu léta trávím v subtropoch, paradoxne, aj keď horúčavy dosť zle znášám. O to viac vás obdivujem že máte vlasy voĺne na krku. Inšpirovala som sa včera vámi a a vyrobila som si vlny. Než sa mi to podarilo tak som vyhriala kúpelňu na 31 st. a než som potom došla k nám do reštauracie tak som ich mala prilepené na krku :) Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa vlasy vlnia prirodzene, pozrite si fotografie zo stredného Slovenska, to som ich len umyla v hoteli a nerobila s nimi nič. Inak ich natáčam na veľké elektrické nátačky, to sa hore skôr vyrovnajú než zvlnia a viac sa lesknú. No a čím je vlhkejšie, tým viac sa vlnia. Doma mávam vyčesaný chvostík, ale inak som naučená chodiť takto aj v horúčavách. Zvyknem si chladiť čelo i zátylok studenou vodou, niekedy prehrabnem vlhkými rukami i celú hlavu. Sukňa je z viskózy.

      Odstrániť
    2. P.S. Na predchádzajúcom outfite z divadla mám dokonca neumyté vlasy, to som sihla ozaj len učesať a potom prehrabla vlhkými prstami. Často ma tie vlny štvú, zvlášť, keď sa vytvoria lokne! Príde mi to už poriadne infantilné. Mám aj žehličku na vlasy, ale akosi s ňou neviem narábať.

      Odstrániť
  7. Mne sa tie vlny páčia, vyzerá to prirodzene. Vobec nie infantilne. Elektrické natáčky som nikdy nevyzkúšala, ďakujem za inšpiráciu. Viskóza je skvelý materiál na léto, chladivý, takú sukňu by som tu využila. Teraz som si zaklúpila z ľanu (dúfam že je to správne slovenský) ale je do polovici kolien.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, ľan je spávne :D Tie nátačky mám už roky-rokúce, ani neviem, či sa to ešte dá kúpiť. Nastkávajú sa kolmo na také horúce kovové "čudlíky" a keď sa zohrejú, natáčam pramene. Ako spravím celú hlavu, hneď ich rýchlo aj vytáčam, takže to celé trvá cca 5 min. Na temene hlavy sa vlasy vyhladia a dole sú tie vlny. Ale asi to funguje len na moju hlavu. Robila som to švagrinej /tiež sa jej vlasy vlnia/, vznikli krásne vzdušné vlny, ale zakrátko sa jej to rozpadlo.

      Odstrániť
  8. Znám Vás už poměrně dlouho (z Módního pekla, když ještě za něco stálo), ale sem na blog vlezu jen sporadicky (to si neberte osobně, většinou buď nemám čas vůbec, tak nelezu pravidelně nikam, nebo mám času dost, a pak se ráda skočím kouknout, co je u mých oblíbenců nového). Ale vždycky, vždycky se tu pokochám i pobavím. Tak jako teď. Baví mě nejen to oblečení, styl a věci okolo, ale to Vaše psaní. Má šťávu a vtip. Jen tak dál, prosím!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že ste sa nepodpísali, takto neviem, komu poďakovať za milý komentár. I tak si ho vážim a ďakujem.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram