Kultúra nikdy nie je priďaleko

Dnes sa poriadne posnažte, bo sme za vami došli až z Košíc! Takto vydesila roztatárená Zuzana nič netušiaceho herca, pobafakávajúceho pred divadlom. Vy ste pricestovali kvôli nám až z toľkej diaľky? Neveril vlastným ušiam. Veru tak a sme poriadne náročné publikum!

Divadlo Kampa


Maličké divadlo je dôležitým kultúrnym bodom na Malej Strane. Kladie si za cieľ spájať rôznorodé skupiny - zdravotne či mentálne hendikepovaných ľudí so zdravými, deti s dospelými, mladých so starými. Poskytuje priestor pre tvorbu nekomerčnú a poctivú, pracuje i s hercami mentálne hendikepovanými. Umožňuje tiež vystúpenia hosťujúcich malých divadelných súborov.

Nízka kapacita a usporiadanie sály vytvárajú intímnu atmosféru, kedy sa diváci, najmä deti, často stávajú súčasťou diania na javisku.




Budova je súčasťou komplexu, patriacemu Českej obci sokolskej, ako divadelný priestor fungovala už v 19. storočí. V minulosti divadlo prevádzkovali rôzne subjekty a menilo i svoje meno (Malé Nosticovo divadlo, Divadlo Nablízko, Divadlo Čertovka).


Pohľad na budovu divadla a záhradnú reštauráciu z druhej strany Čertovky.


V reštike si pred predstavením dáme najprv pivo. Dostala som darček, ľaľa - autorský šperk. Asi som bola dobrá toho roku. Ďakujem, Zuzi!


Vybrali sme sa na mrazivú komédiu Když se zhasne a hral pre nás divadelný súbor Pod Hanou. Štyria mladí herci boli uvoľnení, uveriteľní, pravidelne nás rozosmievali, vcucli nás do deja.

Herec Filip Kotek, ktorého sme pred predstavením obkľúčili, je vážne dobrý! Pri záverečnej klaňačke neustále hádzal zrak ku našim miestam, až nám to bolo divnô. Žeby pojal podozrenie, že tie tetky cice sú nedajbože nejaké divadelné kritičky?

Outfit


Do maličkých divadiel, kde je atmosféra absolútne neformálna, sa chodí bežne v džínsoch. My so Zuzkou sme sa obliekli ležérno-elegantne, predsa len spolu do divadla nechodíme každý deň a máme celkom slávnostnú náladičku. Nuž, bodaj by sme pána herca nezmiatli.

Každá sme to dala po svojom, v čom sa najlepšie cíti. U mňa to znamená nohavice a topánky v pánskom štýle. V rámci celej tej ležérnosti som si vyskúšala spod saka voľne trčiacu košeľu a celkom sa mi to pozdáva.


Plápolajúce dlhé manžety sú trendy a vrstvenie rôznych dĺžok tiež a ja mám príma pocit, bo košuľa kryje zadok. 





Vám je jasné, že ja som sa z nijakých Košíc netrieskala, že to len Zuzka s manželom. Obdivujem ich oboch za tú akčnosť a spontánnosť. Vybrali by ste sa vy takto do divadla, vzdialenom stovky kilometrov? Už ste niekedy za kultúrou cestovali?

Outfit:
Sako: Atmosphere
Košeľa: Mango
Nohavice: Zara
Kabelka: Mango
Ponožky: Calzedonia
Topánky: Högl
Prsteň: Zara
Okuliare: Mr. Boho

Blúzka s kabelkou v inom outfite: Trendová šiltovka 
Sako v inom outfite: Jarný outfit a hryzenie svedomia





Baba Slováková

8 komentárov:

  1. No a okomentovaný Zuzanin outfit? Gucci, Pucci, Prada...? :) :) Nohy tiež luxusné, až po zem, ale tie nekúpila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka značky akosi prezradiť nechce. Dozvedela som sa len to, že blúzka je nekrčivá, takže ju nosí rada. Hodí do kufra, vytiahne a ide!

      Odstrániť
  2. ... Cestujem za kulturou, v Prahe to bol napr. Lendlov Mucha, vlani Blahnikove boty, tento rok x-ty raz Depeche Mode (plnim si dievcenske sny) a v plane mam Retro Bijak v Tancicim dome... Pardon za interpunkciu, pisem z mobilu, srdecne zdravim, Monika z BA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, teraz je ten pravý čas na plnenie si dievčenských snov!

      Odstrániť
  3. Také cestuji spíš za výstavami než za divadlem, v mládí též za rockovými koncerty a festivaly. Největší radost ale mám z nečekaných kulturních zážitků, které jsem primárně nehledala. Obě vypadáte v ležérně divadelním nádherně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za kompliment, Dášo. Ladíme spolu - a to sme sa vôbec nedohodli. Takéto čaro nechceného ma vždy poteší.

      Odstrániť
  4. Omg... the colours of your hair and the bench match... perfectly. Erica

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram