Helvétsky máj

Oslavujem! Na Instagrame si ma už "obľúbilo" 5000 sledovateľov, mám radosť! Začiatky boli ťažké, obrázky mi zdieľala najprv dcéra v Írsku. Potom sa naštvala, lebo sa začali kopiť komentáre, už nestíhala odpovedať. Vyzvala teda celú famíliu na radikálne riešenie záľuby bláznivej matere. Nijaký ten phone som nechcela, a tak sa mi rodina zložila na iný darček, dostala som tablet. Popravde - lepšie na to čudo dovidím. Od tej chvíle mi ale pribudla starosť i s touto sociálnou sieťou, blogerský život je čoraz väčšia drina.

Helvétsky máj


Ako sa pomaly blížila tá päťtisícová méta, začala ma mladá bombardovať. Mami, čo suprové chystáš na 5000-ku???




To treba dačo špeciálne chystať? Ja akurát vo Švajčiarsku. S malým kufrom. Hlava prázdna, však dovolenka. Vymyslela som toto: vyštafírovala som sa a pofotila všetko kvitnúce dookola. Pražskú rozkvitnutú jar ste už videli, teraz kuk na tú helvétsku. Tie intenzívne vône, žiaľ, na blog nedostanem. 

Švajčiarsko je nielen južnejšie a všetko kvitne skôr, oblasť Zürišského jazera má svoju špecifickú teplú a vlhkú klímu, tu sa týmto rastlinám darí lepšie ako u nás:

Pivónie.



Azalky a rododendróny.






Vistéria.


Ružový drobný orgován. Náš klasický fialový som tu nevidela.


Pagaštan konský s červenými kvetmi, ten je tu v posledných rokoch veľkou módou, sadia ho všade.


Vyobliekaná sa valím do záhradníctva. V komplexe zrekonštruovanej továrne Di alt Fabrik (švajčiarska nemčina) vo Wädenswile je miestny pivovar, reštaurácia, obchodíky a dvor zaprataný rastlinami.


Tu by som foťák veru aj zapiekla, tak fotím len hlavný úlovok: Edelweiss. V nijakom záhradníctve vo Švajci nechýba, len ho nemám ako preniesť lietadlom domov!

Outfit


Tenisky a gate ste už na blogu videli stokrát. Dokúpila som biely svetrík, ľúbil sa mi jeho minimalistický vzhľad. O to viac som na seba navešala prázdninových doplnkov.







Tak sa teda vytešujem z malého ale pre mňa nie bezvýznamného úspechu. Veď viete - drobná slovenská babička, čo ja tam?! A ajhľa. Najviac ma bavia komentáre ozaj mladých ľudí (teta, ste cool, ja vás úplne že žeriem!) 😄. Časy sa veru menia. Milé cice 50+, tuším sme v móde!

Instagram TU.

lindex | mrboho | kabelka mango | jarný outfit | námornícky štýl | ako sa obliekať po päťdesiatke |

Outfit:
Nohavice: Zara
Sveter: Lindex
Tričko: Lindex
Šál: Lindex
Náramok (látková gumička do vlasov): Lindex
Topánky: Vagabond
Kabelka: Mango
Okuliare: Mr. Boho





Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Blahoželááám, Evi a pripájam sa, aspoň virtuálne ��, k tej nádhernej kytici, ktorú si si dopriala vo Švajci. Len tak ďalej, cicovsky, pokračuj... Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To "radikálne riešenie záľuby bláznivej matere" ma fakt pobavilo:D
    A myslím, že takýchto "bláznov" v pozitívnom zmysle by mohlo byť pokojne aj viac!
    Ste sa tomu Instagramu bránili... a aký je pekný a úspešný. Za chvíľu budete určite oslavovať 10 000 followerov. Elen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Elen! Mala som z IG obavy, pretože tam bodujú krásne fotky a moje sú všetky amatérske. Fotí celá rodina, priatelia a občas i cudzí ľudia, kto je práve po ruke :D Aby bol človek úspešný, musí tiež lajkovať a komentovať ostatných, vykľula sa z toho celkom výživná robota, ach jaj. Dcéra mi už nepomáha, len občas skonzultujeme, ktoré fotky mám dať a ktoré nie, má na to lepší nos. Blogovanie sa už stalo mojím životným štýlom, nuž ale každý máme nejaké to hobby :D

      Odstrániť
  3. Waaaau gratulujem a prajem dalsich min 100 k! Gigi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. The best of the best! So proud of you!!! Fairy

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ... ach, to je zase mimořádný příděl krásy!! Kytek, ohozu i "hrázděnky", kterou jsem vyměnila za Prahu!
    m.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram