Sukňa a tenisky

Chvíľu mi to trvalo. Nabrať tú odvahu a nosiť veselo tenisky aj ku sukniam. Odkukané od mladých, samozrejme, ale bol to pôrod. Nezvyk, pripadalo mi to veľmi sedliacke. Vo vysokých podpätkoch sa však po Prahe chodiť nedá, hneď tie štekle zničíte a aj to pohodlie pre nôžky je na nezaplatenie. Som sa teda rozhodla, že to vyzerá mladistvo, či?
Zvykla som si. Dnes sa tu budem vykrúcať v štýle zvanom urban safari styl. Inšpirovala ma samotná Donna Karan - okamžite, ako som ulovila úplne nové sako značky DKNY v našom slávnom sekáči Style na Bělohorskej.



Takto som sa vyštafírovala na obyčajné poflakovanie sa po meste, po nákupoch. Dnes nijaká architektonická vychytávka teda nebude. Dám aspoň fotečky z vychýrenej zmrzlinárne na rohu Malostranského náměstí a Mosteckej. Nachádza sa v prízemní presne toho tomu, v ktorom býval režisér Zdeněk Podskalský vo veži s panoramatickým výhľadom na celú Malú Stranu a Hrad. Sediac pri stolíku pred gelateriou sa vždy snažím si vybaviť námestie z čias socializmu. Už sa mi to veru nedarí...



Moja obľúbená zmrzka - oriešková a stracciatella. Teplé dni sú už definitívne tu!


Outfit


Farba saka sa mi zdala už v sekáči veľmi povedomá. A veru - doma kopec vecí v rovnakom tóne. Dala som šancu mnohým vintage kúskom vrátane džínsovej kabelky. Už to nie je nijaká trendová vec, ale ku tomuto štýlu ide vynikajúco.

Klobúčik môže ale i nemusí byť. Sám sa pýtal, lebo je rodným bratom saka.


Haha. Vidiac túto fotku som vážne uvažovala, či článok nenazvem "Do lesíčka na čekanou..."





Outfit je taký ten pohodový, rozhodnie nie taký šik ako predchádzajúci so štekľami. Čo nosíte na bežné behanie ku sukniam vy?

Outfit:
Sako (nové zo sekáča): DKNY
Klobúk (zánovný po dcére): DKNY 
Sukňa (nová): Pepe Jeans
Bavlnený pulóver (asi tak dvadsaťročný): Street
Kabelka (desaťročná): Levis
Tenisky (dvojročné): Converse
Drevený náhrdelník: no name, sekáč Style na Bělohorskej 
Prsteň: TündeR

Sukňa a tenisky v najnovšej ponuke DKNY (jar 2018). Tenisky aj ku čipkovanej sukni, ku tomu krátka bundička alebo sako. Oficiálne stránky TU.


móda pre staršie ženy | jarný outfit | safari style | ako sa obliekať po päťdesiatke | sukňa a tenisky

Súvisiaci článok (tá istá sukňa s topánkami na vysokom podpätku): Galerie Mánes





Baba Slováková

11 komentárov:

  1. VÝBORNÉÉÉ, sáčko, pulovrík, sukňa, doplnky - uaaaaa !!! Len neschovávaj vlasy. No a kecky? Ja sa s tým nestotožňujem, ( Františka Čížková by plakala ��). Ale v Máneske to bol iný level. Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja veru plátenky milujem! Ľahučké sú a vzdušné. No a bodujú medzi mladými. Kuknú na nohy a hneď si ich. Zvlášť, keď ide o ikonické conversky.

      Odstrániť
  2. Tenisky nenosím k oblečeniu, musím mať podpätky, aj keď nižšie. Ale na Tebe sa mi páčili. Zora. P.S. Tá zmrzlináreň je čistá provokácia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečo je zmrzlináreň čistá provokácia??? Kalórie, či zas niekde zima treskúca? Toto bolo fotené v utorok po Veľkej noci, v Prahe sme mali 20 stupňov. Konečne.

      Odstrániť
  3. Je to pěkné, jen se mi kdovíproč vybavilo tohle ... https://youtu.be/AGavXAjdV-k :-) Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tenisky milujem. Spolu s džínovou bundičkou a pruhovaným tričkom ich považujem za najviac omladzujúcu vec v šatníku. Len já ich nenosím k sukniam, k šatám občas áno. Som viac nohavicová. Keď nepočítám čiernú púzdrovú, tak mám dve krátké na pláž. Pretože keď bývate 10 min. od pláže, tak tam v niečom musíte dojsť. A já neznášam keď mám na sebe titerné biele šortky, cez ktoré presvitajú plavky a moj muž zavelí že sa ešte ide nakúpiť. Ha ha Obvykle ma prehovára, pozri sa ona ma o 20 kíl via a já na to , ale o 20 rokou menej. Na vás sa mi sukňa v kombinaci s teniskami páčí. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Midi širokú sukňu s teniskami som vlastne odkukala najviac od Aziatiek, tie sa tu premávajú takmer výlučne v takýchto sukniach. A v teniskách. Sú rovnako malé ako ja, ibaže nemajú prsia našich slovanských (nad)rozmerov, takže proporčne vyzerajú veľmi šik. Uvedomujem si, že takéto oblečenie konkrétne na mne sa pohybuje na hrane medzi "šik" a "tetka". Tiež behám najviac v nohaviciach, občas ale na vlajúcu suknicu na dlhé chodenie po meste chuť mám. A osbone si myslím, že v takomto prípade to tenisky vlastne zachraňujú. Lebo všetky tie boty typu "nízky klínok", či baleríny a šlapky to posúvajú neomylne do tetkovskej kategórie. My dve sme jednoducho teniskovské typy!

      Odstrániť
  5. A poznáte ten pocit, keď si vyrazite von v bielučkých svietiacích teniskách a hneď prvý človek ktorého stretnete vám na nich šľapne. Na leto mám nové plátenky z HM tie z minulého roku som po návrate z Košíc od mamy nechala pár dní v kufru auta. Nedoporučujem, z toho tepla zožltla gumová podrážka. Nuž čo, škoda ich, po vypraní boli vždy ako nové. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jáj, poznám :D Aj ten, keď si ich vypucované sama hneď okopem, raz neviem, ako to chodím. Ale aj horšia vec sa stala - vybehla som v novučičkých semišových béžových vagabondách do zasneženej trávy. Oje, mokré časti stmavli. V tej zime treskúcej sme museli čakať, kým uschnú /našťastie to šlo rýchlo/ a potom som musela dávať sakra pozor, kadiaľ kráčam :D

      Odstrániť
  6. Safari štýl alebo nie, vyzerá to úžasne :O ten klobúčik.. a hlavne tie topánky <3 conversy sú moja vášeň, život, všetko :D teším sa na ďalšie posty s takýmto štýlom, ja kupujem svoje na https://www.eobuv.sk/converse.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram