Sen o bodkovaných šatách

Sú filmy, v ktorých je hlavná hrdinka v jednom kuse tak nenormálne dobre vystajlovaná, až bežnej smrteľnici zrak prechádza. Vždy sa urputne snažím si tie outfity zapamätať, málokedy sa mi to podarí. Isteže existujú i ikonické a notoricky známe kostýmy, väčšina je ale bežne nenositeľná. Jedny z takých šiat ma však natoľko uchvátili, že som si zaumienila raz podobné vlastniť, čo by čo bolo!

 



Sen


Film Pretty Woman (1990) som schopná pozerať aj stý raz a vždy kvôli jednej-jedinej pasáži. Kvôli tej úchvatnej, v ktorej Vivian nakupuje a všetci ju obskakujú. To sa mi očká zarosia dojatím a snívam, že takto aj mne raz niekto dožičí nechutne vysokú sumičku na vybielenie značkového butiku. A keby aj nie (akože určite nie, ble), slávne bodkované šaty isto mať musím, však ryšavá som, tie sú akurát pre mňa. Veď presne viete, ktoré:

Scéna z filmu Pretty Woman, Richard Gere a Julia Roberts, foto Pinterest

Neuveríte, ale už som raz na podobné natrafila. Sedeli mi neskutočne, len boli pridrahé, strašná smola. A, človeče, už sú tu zas! Španieli milujú dojáky, a tak v sezóne moderných bodiek vsadilo Mango na Pretty Woman. Len čo som šaty na ich stránke objavila, letkom som ta letela, cvalom cválala, nohy som si takmer dochrámala. Majú moje vysnívané šaty! Hnedé s bielymi bodkami, aj náznak rukávu majú, aj dĺžka môjmu veku primeraná i cena ujde.

Prebudenie


Šaty mi nesadli. Vlastne sadli, nijakú chybu nemali. Predstavovala som si ku nim klobúčik a lodičky, zvŕtala sa pred zrkadlom, dvíhala sa na špičky. Hm, lodičky. V lete lodičky neunosím, leda tak šlapky alebo plátenky. Nevadí, budem to nosiť na jar s pančuchami. Jáj, ibaže to mi bude zima. Pobrala som sa teda hľadať čosi na tú bodkovanú krásu - sáčko alebo bundičku alebo svetrík.

Skrátim. Nebolo to šik s ničím. Ani šaty samotné na mne bez podpätkov šik neboli, sú šité na vysokú dievčinu s malými prsiami a štíhlym pásom. To ja nie som. Akokoľvek som na seba fľočila, tancovala na špičkách ako baletka, nádhernú Juliu som nevidela. Iba jedno malé pivo v nelichotivom, rovnom strihu.


Odniesla som si napokon sukňu z rovnakého materiálu. Je strihaná inak, je dlhšia, vynosím ju s tričkami i pulóvrami, so šlapkami i s teniskami. A i s touto bundičkou, ktorú som v snahe niečo ku vytúženým šatám doladiť, našla omylom v zľavách.






Otesánek ide za kolouška


Sukňa by pekne vydržala v skrini i do jari, ibaže dorazil Otesánek. Ideme spolu na masopust, vnúčok sa vyštafíroval ako koloušek. Chachá, už je jasné, odkiaľ vetry dujú a odkiaľ prišla inšpirácia na slávne šaty pre herečku s očami sťa srnka

A my dvaja spolu ladíme a veru sa aj odfotíme!





Nepovažujem za rozumné bezprízorne zdieľať na internete fotografie detí. S vnukom sme sa dohodli, že sa spolu cvakneme tak, aby mu nebolo vidno tvár. Mal z toho náramnú srandu, hlavne vytŕčal zadok s chvostíkom. Ak sa vám vidí, že je deväťročné chlapča dajako prerastené, nie je tomu tak. To ja som nenormálne malá!


Na fašiangový sprievod som sa prezliekla. Kým sme cez obed fotili outfit, svietilo zubaté slnko a bolo celkom teplo. Poobede sa zatiahlo, nastala zima ako v opičinci. Budú veru aj fotky z Malostranského masopustního veselí, tohto roku sa mimoriadne vydarilo.

Outfit:
Trendové farby - mliečnu bielu a hnedú - som netradične doplnila žltou, inšpirovala som sa novými farebnými kombináciami, píšem o tom TU. V lete budem nosiť kabelky biele, ale na tento čas sú letné až príliš. Moooc sa mi ľúbilo spojenie semišového vzhľadu bundičky so semišovou kabelkou. Čo na to hovoríte?

Sukňa: Mango
Bunda: Mango
Pulóver: Betty Barclay
Kabelka: Zara
Čižmy: Vera Gomma
Parôžky: Ptákoviny
Otesánkov kostým: Lindex (predávajú to ako nočný úbor)





Baba Slováková

18 komentárov:

  1. Babo, sukně je krásná a moc Ti to sluší i s Kolouškem. Závidím bundu :-) Ta je taky nádherná. bLeCha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ti, Blecho! Po "křiváku" som túžila tiež už dávno, ibaže mi raz nesedia. Mám rovné, hranaté plecia, každý kožený či koženkový ma zmenil na generála :D Týmto som nadšená, je z mäkkej imitácie semišu, takže lepšie padne... no a tá farba a cena!

      Odstrániť
  2. Sukňa super, aj kombinácia. Čo sa týka fotiek detí na internete plne s Tebou súhlasím. Zora. P.S. Šaty pre vysokú? V Mangu rarita, doteraz sa mi tam nepodarilo nič kúpiť, všetko krátke.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sukňa na šatách je strihaná rovno, ergo ako vrece. Má dokonca kúlové všité bočné vrecká. Materiál je 100% viskóza, ani ten nie je teda márny. Nikdy to však nebude padať ako hodváb, takže som v tom bola ozaj ako vo vreci. Áno, myslím, že sú pre vysokú ženu, mne bola dĺžka pod kolená. Vysokej by z tých nôh bolo vidno viacej. Nieže by mi šaty vyložene nesvedčali, ale nositeľné by boli len s tými podpätkami a na to sa už môžem vykašlať. Ďakujem za pochvalu!

      Odstrániť
  3. A ten film tiež milujem, aj kvôli tej pasáži. Zora.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cicovskééé - babča s vnúčikom :))). Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuza!!! Si to Ty?! Veď dočkaj, budeš aj Ty mať. Sa z tých vnúčeniec aj pototo... až za ušami :D :D :D

      Odstrániť
  5. Jasné, som to ja. Veď som ťa pochválila, starostlivá babča ! Tiež sa teším,deti bývajú dostatočne ďaleko... :))).Ale keby bolo treba ísť za nich na materskú, neváham. Užívaj si, Evi, pokiaľ ho tam máš a patrične ho rozmaznávaj! Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Užívam si to, užívam. Máme spolu toľko šibnutých plánov, že sa plánuje ku mne v lete na dlhšie prisťahovať :D Chceme ísť na loď, na jazdu historickou električkou, na výstavu pre nevidomých... a asi nájdem odvahu i na let balónom. To sa teda aj ja celá pototo... :D :D :D

      Odstrániť
  6. Si predstav!... tá sukňa , ako odstrihnutá z Júliiných šiat :-D . Sekne ti ! Vyzerá trochu do Ačka strihnutá... nie?
    katarína V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A sekne ti aj ten vnuk... :-D toľká radosť... super!
      Katarína V.

      Odstrániť
    2. Ďakujem, Katka! Áno, sukňa je strihaná do áčka, na rozdiel od šiat, o ktorých píšem. Tam bola sukňová časť strihaná rovno a ešte aj nabraná v páse. Do gumy. Som typ "jablko", takýto strih len zdôrazní brucho a neexistujúci pás.

      Odstrániť
  7. Iba ticho závidím:) tiež sa mi veľmi páčia bodkované vzory, všetky od takýchto polka dot až po drobné puntíky ... ja v nich ale vyzerám ako v zástere, úplná tetka vo fertuche:) a tak ich nosím len na doplnkoch:( K Vám sa však hodia a ešte to celé pôsobí tak hravo a mladistvo - aj outfit aj fotky. Supeer!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vystihli ste to úplne presne - tak nejako som ja vyzerala v tých šatách. Tetka vo fertuche. Bodky ma načisto prevalcovali. Túžba-netúžba, videla som dobre, že je voľačo zle :D Bundička to zachránila, mohla som vziať aspoň sukňu.
      Neverím, že Vám bodky nepristanú. Obyčajne bývajú na šatách v strihu á la 50-te roky, ten ani mne zúfalo nejde, som v tom ako sedliačka v kroji. Chce to zrejme iný strih. Dnes nájdete i bodkované blúzky, tričká, pulóvre i nohavice s drobnými bodkami som videla. Treba skúšať, skúšať, skúšať. O tom vlastne je i celý článok - strih je mimoriadne dôležitý!

      Odstrániť
  8. Myslím, že je dobře, že vám šaty nesedly, tohle je totiž mnohem lepší. :) Puntíkatých šatů je vidět na ulici kopa, ale puntíkatou dlouhou sukni - tu jsem zatím neviděla ani jednu. Nehledě na to, že tenhle styl i délka vám opravdu sedne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Ešte je to aj o tom, že dobre viem, že by ma šaty zakrátko nudili. Rada veci rôzne kombinujem - a to je sukňa veru univerzálnejšia.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram