Pustila som žilou

Okultné vedy sme tu ešte nemali. Veríte napríklad takým horoskopom? Ja tak pol na pol. Istý čas som sa ich štúdiu dosť intenzívne venovala a aj to len preto, aby som dokázala, aká je to blbosť. Ono mi to ale začalo podozrivo vychádzať, a tak som to radšej nechala, netreba všetko vedieť.
Čože mi tak odrazu zišli na um tote hviezdne konštelácie? Nuž... máme tu november, škorpiónsky čas. Môj narodeninový čas, aby ho čerti vzali! Som Škorpión ako vyšitý, nič s tým nenarobím. Narodiť sa v novembri, v najhnusnejšom mesiaci roka, nie je veru bohvieaká výhra. Myslieť na to, že som zase o rok staršia v období hmiel, skorých súmrakov, raňajších osuhelí a celodennej sloty, to je ako za trest, zamiesené rovno na depresiu. Každý rok cítim v jedenástom mesiaci neobvyklý nepokoj, z kože idem vyletieť, vraciam sa opäť ku horoskopom, ku numerológii, zapaľujem sviece...



Tohto roku je to mojich posledných 50+. Potom už len šesťdesiatka, po nej 60+... a tak ďalej, hlava mi to neberie. Krútim sa dookola ako pes s prebitou labou. Tu pomôže už len púšťanie žilou. Áno, myslím to vážne.

Žilou som pustila. Peňaženke. Nákupy ako liek na jesennú depresiu? No, hej. Zvlášť, keď máte skvelú zámienku typu "tak som sa dožila, pridelím si darčeky!".

Si tu teraz čítam a smejem sa: aké sú najvhodnejšie farby pre Škorpióna? Tmavočervená, okrová, čierna. Bingo! Dobre som ja nakúpila.

Trendová farba jeseň/zima 2017/18 - Tawny Port


Ak ste sa ešte nechytili na najtrendovejšiu jasnú červenú, môžete siahnuť po druhej najmodernejšej farbe v poradí - tmavej hnedočervenej farbe portského vína. Tu je zopár inšpirácií - najhorúcejšou je kombinácia práve s jasnou červenou všetkých možných odtieňov.

Doma som vyskúšala, že ku mojim úlovkom pasuje i krémovobiela, tmavohnedá, tmavofialová, škoricová, horčicová, farba ťavej srsti (okrová), ba i svetlosivá.

Victoria Beckham (photo Vogue)
Victoria Beckham, Fendi, Jason Wu (photo Vogue)
Victoria Beckham, Michael Kors, Elie Saab (photo Vogue)
Aby som vám neukazovala len mladé šťabajzne - dnes som našla na Instagrame tento inšpiratívny outfit na zrelej dáme. Kathryn Brenne je návrhárka, novinárka a spisovateľka. Na jej IG profil sa dostanete kliknutím na odkaz pod obrázkom.

https://www.instagram.com/kathrynbrenneoriginal/

Čo som pôvodne kúpiť chcela a nekúpila som


Hrozne som túžila po červených čižmách, každá poriadna blogerka ich už má! Zara ma už s.... srdí. Topánky ponúka veľmi trendové, keď na ne kukám na monitore, až mi slinky tečú. Realita je, žiaľ, tristná. Čižmičky červené krásne kožené, ale vnútro umelina. Zdá sa, že budem bez nich, červená kabelka musí stačiť. Alebo viete o nejakých červených čižmách, ktoré sú aj kvalitné?
 

Čo som kúpila?

Semišové topánky, ktoré sú presne v odtieni Tawny Port, som v čase nájazdu na obchodné reťazce mala už v taške. Minule som priznala len ich pančuchové príbuzenstvo, moje nákupné šialenstvo však pokračovalo ďalej. Ku toľkým štekľom som si konečne dovolila kúpiť širokánske gate so zvýšeným pásom a do nich košeľu a tenký pulóvrik. Podľa zoznamu to vyzerá tak, že som bola len v dvoch obchodoch, v skutočnosti som však v nákupnom centre na Smíchove preliezla úplne všetko a do mnohých predajní som sa vrátila i viackrát. 

Šrajtofli som síce žilou pustiť rozhodne mienila, stanovila som si však strop, bolo to tuhé premýšľanie.

Tak nech už len prestane liať, cechtiť, mrholiť, smokliť! Mám pre photoshooting ku tomu svojmu požehnanému veku vymyslenú veľmi príhodnú lokalitu, bude sa fotiť! Tipujete cintorín? Figu, neuhádli ste 😃

Nákupy:
Nohavice: Mango
Pulóver: Zara
Košeľa: Zara
Ponožky: Zara
Náušnice: Mango
Pančuchy: Gatta
Lodičky: Plenty by Treacy Reese





Baba Slováková

16 komentárov:

  1. Zdravím! Ešte necelých 20 minút a o dva mesiace budem mať aj ja 59. Nič si z toho nerobte! Pokiaľ nám chutí žiť, tak je to dobré! Tak všetko najlepšie!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď ja si z toho ani nič nerobím :D Toľké lamentovanie nad vekom je len dobrou zámienkou na vyštartovanie po nákupoch. Ďakujem za blahoželanie!

      Odstrániť
  2. Prajem Vám všetko najlepšie do ďalších rokov, hlavne veľa zdravíčka, šťastie, pohodu v rodine a aj tá láska kvitne v každom veku... Živióóó :))) PS: Aj moja dcéra je škorpión - 16. 11. Eva z HE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, pani Eva a pozdravujte škorpiónsku dcérenku. Škorpióni všetkých krajín, spojte sa ! :D

      Odstrániť
  3. Paní Evo, přeji všechno nejlepší k narozeninám. Štíři jsou nejlepší! Vím, co říkám, taky jsem listopadová (a k narozeninám jsem si pořídila vínový kašmírový svetr :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, som si mohla myslieť, že ste tiež Škorpión, bo naša základná vlastnosť je "zvídavost". A Vy taká ste. Škoda, že slovenčina toto slovo nemá, je to sakramentsky iný význam ako púha "zvědavost". Tiež Vám želám všetko najlepšie k narodeninám a blahoželám ku svetru, isto dobrá kúpa!!!

      Odstrániť
  4. Ahoj, Evi a všetky dievčatá, škorpiónky, prajem Vám "všetko na zdravie" a nech sa Vám splní to, po čom najviac túžite (čo najskôr). Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Také já opožděně přeji vše nejlepší k narozeninám a přidávám, že i já mám dceru škorpióna. Bohužel, mě už ta šedesátka čeká hned na konci ledna, ale myslím, že až mi bude symbolických 64, už se tomu budu jenom smát :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sme jeden ročník :D Ja mám na tú 60-tku už pripravenú svoju filozofiu. Posledná tretina života, ale celkom na začiatku, ergo mladosť! V sedemdesiatke budeme spomínať, aké sme boli mladice :D Ďakujem za blahoželanie.

      Odstrániť
  6. Baba, vy jste skvělá! Jste moje TOP bloggerka. U vás se poučím, potěším oko, zasměju se Vašemu vyjadřování. Občas pošlu odkaz na některý Váš příspěvek o architektuře synovi do Paříže. Píšu: mrkni, skvělé místo..... a on: ONA je SKVĚLÁ!! : ) Tak vše nejlepší a zůstaňte nejlepší! Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oje... kukám na to s otvorenou pusou. Ďakujem Vám i Vášmu synovi! Potešilo.

      Odstrániť
  7. Gratulujem, ešte stále je november..../ja mám doma manžela škorpiona a aj jednu nevestičku/...Váš blog ma vždy obohatí,páči sa mi /okrem Vášho vkusu/ aj Váš humor...ibaže ma občas pochytí po vzhliadnutí Vašich kreácií trochu mindrák,/ktorý rýchlo zaženiem../že musím sa viac snažiť, aby som to predsa aj ja dokázala...držím palce Vášmu humoru a aj VEĽKEJ kreativite, len tak ďalej..pozdravujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne Vám, pani Judita, ďakujem za gratuláciu i za milé slová. Naozaj nechcem, aby mali moje čitateľky mindráky, najmä nie kvôli postave a tak. Budem sa snažiť prinášať fotografie aj iných blogeriek 50+ a to rôznych veľkostí a farebných typov. V našom veku už nijaké mindráky netreba, starneme neodvratne všetky a na každú tie hormonálne zmeny pôsobia inak. V tom našom starnutí sme úplne nevinne! Tiež Vás pozdravujem!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram