Hra na pani továrnikovú

Milujem kvalitné látky, najmä vlnu. Nie je to bohvieaký praktický materiál, musí sa prať opatrne v rukách alebo vláčiť do čistiarne. Ale ten pocit, dievčence, tá jemnosť, keď ten textil pohladkáte!


Na stole mi pristala luxusná pozvánka. Dýchánek u manželky majiteľa pivovaru, čaj o piatej, suprová dámska jazda s duchaplnou konverzáciou typu: "Jak vám letos kvetla magnolie, paní továrníková?".
Na pozvánke ešte stojí:
Úbor je doporučen dle módy aktuální, avšak veškerá pravidla spoločenská dodržující.

Chce to niečo fajnové a i teplé, veď je november. Vlnenú sukňu, vlnený rolák a vlnený kabát s kašmírom. Perly a kožené rukavice. Milostivá pani netuší, že ja nijaká pani továrniková nie som, tak zaklamem telom. Norkový šál na krku je tak trochu syntetický, myslíte, že to odhalí???

Hor sa teda do pivovaru!




Rezidenčný projekt A7 - Holešovický pivovar


Holešovický pivovar, prestavaný na byty, získlal v roku 2009 v prestížnej súťaži Best of Reality 1. cenu. Skladá sa z dvoch novostavieb (Rezidence a Plaza s věží Tower) so 115 bytmi a zo zrekonštruovaného objektu bývalej spilky (Lofts) so 40 skutočne nádhernými bytmi, z ktorých väčšina je loftových.

O histórii slávneho pivovaru sa dočítate hneď v nasledujúcom článku. Teraz bude reč o jeho novom využití. Cenu projektu udelila porota za citlivo uskutočnenú rekonštrukciu industriálnej stavby v súlade s vytvorením novej, modernej dominanty. A za skutočne výrazný prínos ku premene pražských Holešovíc.

I v sychravom novembrovom počasí a po niekoľkých rokoch vidno, že ide o adaptáciu naozaj mimoriadne vydarenú.








Luxusný vzhľad za pár šupov


Ten náš sekáč na Bělohorskej je vážne na nezaplatenie. Sú v ňom len značkové veci, často úplne nové. Nesmrdia nijakou myšacinou, v obchodíku to naopak neustále vonia po žehlení. Chodievam tam často, obyčajne nič nekúpim, ale stáva sa, že objavím poklad - ako napríklad tento luxusný kabát. Nový, suprová značka a tá farba! S majiteľkou predajne sme špekulovali nad tým, prečo sa niekde nepredal. Lebo má krátke, takzvané hodinkové rukávy v aktuálnom nabranom balónovom strihu. Toto sa nosí s vysokými koženými rukavicami. Ibaže mne sú tie rukávy akurát, smejeme sa. Kabát mi je oversize, výborne vyzerá s úzkymi nohavicami, ale najprv ho vyskúšam s úzkou sukňou.

Pulóver a sukňa lacné neboli, ale majú už svoje rôčky. To je presne o tom šetrnom zaobchádzaní s vlnou. Šál, imitujúci norkovú kožušinu, som tiež vyhrabala v spomínanom sekáči. Tak mi napadlo, že by som mala napísať sprievodcu dobrými secondhandmi a outletmi po Prahe. Sľubujem, napíšem.

Ale teraz už idem ku pani továrnikovej hrať sa tiež na pani továrnikovú. Ktorú fabriku i s príslušným manželom si vyberiem? Keď mám klamať, tak by to malo stáť za to. Musí to byť tá najlepšia factory v Prahe! Máte tip?


Outfit:

Kabát (90% vlna, 10% kašmír): L.K. Bennett
Sukňa: Stefanel
Pulóver: Betty Barclay
Lodičky: Rockport
Kabelka: Zara
Rukavice: dedičstvo po mamičke
Prsteň: riečne perly
Šál z umelej kožušiny: no name




Baba Slováková

12 komentárov:

  1. Jsem první a tentokrát chválím, ten cestovní ohoz vám fakt nesvědčil...
    Jinak souhlas s chválou pražských secondhandů - stejnou šálu, ale pravou a nádherný vlněný
    plášť též se zkrácenými rukávy, ale po přišití kožešinového lemu dokonalý, jsem pořídila tamtéž už cca před deseti lety a pořád dobře vypadají a slouží...
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu! Sekáče ma bavia, človek má pri hrabaní sa v štendroch šancu ohmatať si skutočne kvalitné látky, je to dobrodružstvo!

      Odstrániť
  2. Parádička, milostivá to dala! Aj A7 sa mi páči. No, a ako to dopadlo? Magnólia je zazimovaná? :) Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, netuším čo je s magnóliou :D
      Takú otázku predsa milostivej nepoložím, na také banality má svojho záhradníka!

      Odstrániť
  3. Tak to je opravdová krása!Moc se mi to líbí.Kdysi jsem také objevila v sekáči pár opravdu luxusních značkových kousků-co značkových-z pařížských modních domů !A nových. Ale tyto lepší sekáče tak nějak u nás zmizely./ A já se trochu velikostně vymkla./ Tipy přivítám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Sofie. Ten článok o dobrých sekáčoch určite napíšem, chce to ale siahodlhú prípravu a obchádzku aj s foťákom. Článok reálne vidím ako vianočný darček.

      Odstrániť
  4. Krásne:)
    bez tých rukavičiek a kabelky by to nebolo ono... tieto dva doplnky sú naozaj úžasné!
    A zase ste sa dokonale farebne zladili s okolím, s fasádou budovy, a s tou krásnou jesennou gabionovou stenou! Elen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka! Pôvodne som to skúšala s hnedými doplnkami (viď najnovší článok), ale ku veľkému kabátu som nemala primerane veľkú kabelku. Skúsila som teda oranžovočervenú a samej sa mi to hneď zapáčilo.

      Odstrániť
  5. Také miluji vlněné věci, které lovím převážně v sekačich, protože jinde téměř nejdou, a když, tak za ukrutné ceny. Můj poslední úlovek je pulovr z merino vlny právě v takové modré, jako váš nádherný plášť. S těmi červenými doplňky jste to dovedla k dokonalosti! A areál pivovaru se mi také moc líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, Dášo. Ten kabát je tamvofialový, taká tá fialová do modra. Nádherná farba, neodolala som mu... :D

      Odstrániť
  6. Panečku, teda mě je 17, ale klobouk dolů, doufám, že až budu starší tak budu taky taková dáma. Popravdě jsem ve vašem věku nikoho tak stylového, kdo by se mi i tím, co nosí trefil do noty nepotkala. Jste famózní, dávám odběr.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, od tak mladej kočky je toto pre mňa skutočne obrovský kompliment, ďakujem!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram