Blogerské raňajky

Ako to vyzerá, keď sa stretnú dve pochabé blogerky 50+??? Nuž, bláznivo. Do Prahy zavítala lifestylová blogerka, Berlínčanka Bärbel. Aj so svojou partiou. To sú tí, s ktorými som sa stretla v kaviarni Slavia. Očarení svojím hotelom pozvali ma na raňajky. Nebudeme sa stretávať v meste, hotel je to úžasný. Toto musíš vidieť!




Le Palais Art Hotel Prague je ozaj nádherný. Stojí na Vinohradoch v miestnej časti Zvonařka na vyvýšenom mieste s krásnym výhľadom do Nuselského údolia. Pôvodná budova z roku 1841 bola v rokoch 1888 až 1897 prestavaná v štýle Belle Époque. Na toto obdobie "krásnych časov" (od 1890 do 1914), ktorého symbolmi boli napr. Eiffelova veža alebo Titanic, nostalgicky spomínali vojaci v zákopoch počas I. svetovej vojny. Vojna ho ukončila, ale jeho duch zostal predovšetkým v architektúre dodnes.


Lobby s barom.


V roku 2013 sa stal majiteľom hotela taliansky podnikateľ a spolu s českým architektom Richardom Zacharom vybudoval luxusný hotel plný umenia.

Recepcia hotela. Na stenách všade visí Le Corbusier.


Chodba smerujúca ku jedálni je jedným z mnohých galerijných priestorov hotela.


Le Corbusier.


Mario Adorf a dve päťdesiatročné pubertiačky


Len čo som sa so všetkými zvítala a zasadla ku stolu, už mi Bärbel zvestovala novinu. Vieš, kto tu pred chvíľou bol?! Mario Adorf! Tuto vedľa raňajkoval. Vyzerá stále fantasticky a má úplne biele vlasy, fešáčisko.
Ach jaj, zase som niečo zmeškala.
Nezmeškala. Nemecký slávny herec sa ešte vrátil. Na kávičku. Oči sme si išli vyočiť, foťáky poruke, ale odvahu sme nemali. Nepatrí sa... Krútili sme sa obe a rozumeli si aj bez slov - to by bola pecková fotka na blog! Ibaže taká tá neetická, paparazzovská.

Po raňajkách sme sedeli v lobby, no a či nešiel zas! A čo keby sme ho požiadali o fotku spoločnú?! Ideme? Nejdeme? Vyštartovali sme ako na povel, takmer sme kvičali od vzrušenia. Skoro sme zbúrali recepciu...
Smola. Pech. Stihol nasadnúť do auta a ufujazdiť. Hľadeli sme na odchádzajúce fáro s otvorenými ústami, neskutočne sklamané. Škodaaaaa. Schadeeeee.

Potom sme na seba neveriacky kukli a začali sa hrozne rehotať. Staré kozy a takýto cirkus narobia. Pre jedného dávneho idola, pre jednu kúlovú fotku na blog. Tak veru, blog bol ten reaktívny motor, čo nás vystrelil. Smiali sme sa, až sme sa za bruchá chytali. Už nám z tých blogov šibe. Za dobrú fotku si dáme aj koleno vŕtať. Tak nič, odfotíme sa teda navzájom!


Blogerská fotka za barom...


... a ďalšie v záhrade. Tá sa ku môjmu outfitu hodí viac!


Bronzový capko je tiež artefakt.



Ďakujem, Bärbel, za pozvanie a teším sa zas o rok! Možno sa nám podarí uloviť väčšiu rybu, než je Mario Adorf.

Že neviete, ktorý to je? Predsa Santer z Winnetoua! Ten frajer s fúzkami. Stále ich nosí. Má 87 rokov, kráča ako husár a namôjveru stále stojí za hriech. Schade.

Outfit:
Blúzka: Zara
Kardigán: Zara
Nohavice: Marks&Spencer
Topánky: bpc
Kabelka: krokodília koža, suvenír z Ázie

Odkaz na blog Nemky Bärbel: Ü 50




Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Krásný hotel,krásný článek.Mario A. se mi vždycky líbil.Škoda,že k mému typu nejdou ty nádherné podzimní barvy co sluší vám.Ale ty kalhoty z M&S mám také. Tak přece jen něco.Těším se na další článek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Sofie! Ku tým nohaviciam mi lepšie pasujú podpätky, ale som vedela, že ku hotelu musím zdolať Nuselské schody, nie som blázon :D Otfit je taký normálny, skoro ráno som na tom mala natiahnutý aj svoj sivý kabát.

      Odstrániť
  2. Už jsem to tu psala, podzim s jeho barvami vám moc sluší! Já se mrknu pro inspiraci také na blok Bärbel, ta je můj barevný typ spíš.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasně, že blog a ne blok, to je to automatické psaní.

      Odstrániť
    2. Bärbel je najmä veľmi milá baba. Bezprostredná. Keď sme sa stretli po prvýkrát, hneď mi oznámila, že je z východného Berlína, učila sa ruštinu, vie, ako to bolo aj u nás - takže: "Urra, družba!". Strašne som sa smiala, lebo som čakala všetko možné, ale toto nie :D

      Odstrániť
  3. Moje svedectvo Ahojte všetci. Som tu, aby som potvrdil, ako som dostal pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal od rôznych požičiavateľov pôžičiek, ktorí sľúbili pomoc, ale nikdy mi pôžičku nedali. Kým ma môj priateľ nepriblížil pánovi Benjaminovi Leeovi, sľúbil mi pomoc a skutočne urobil, čo sľúbil, bez akejkoľvek formy omeškania. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahlivé pôžičky na pôžičky, až kým sa nestretnem s pánom Benjaminom Lee, ktorý s tým skutočne pomohol pôžičku a zmenilo moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a naliehavú pôžičku. Môžete sa obrátiť na pána Benjamina prostredníctvom WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: Lfdsloans@outlook.com ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram