Nebudem bez princa!


Prince of Wales. Prince de Galles. Glencheck (glenček). Esterházy. Štyri rôzne názvy pre nesmrteľné káro, ktoré práve zavalilo svet a mne nedá spávať. Nebudem predsa túto jeseň bez tohto princa, to čo by som bola za blogerku?!
O glenčeku píšem podrobnejšie tuto, klasické vzory nastúpili plnou parou už vlani.





Ako vyzerá vzor "Prince of Wales" v predstavách slávnych módnych návrhárov pre sezónu jeseň/zima 2017/18? Samozrejme, že sa najviac hodí na saká a kabáty s pánskymi fazónami. Nájde sa však aj na trendových volánoch. Pod obrázkami máte odkazy na celé kolekcie, kliknite.

Jason Wu, Alexander Wang

Self  Portrait

Calvin Klein natiahol na glenček igelit. Asi je to praktické do dažďa, elegantné už tak nie, na druhej strane to pôsobí veľmi moderne a súčasne. Mňa ale zaujali dve iné veci. V prvom rade návrat vysokých pánskych fazón a dvojradového zapínania, to mi priam srdce zaplesalo. Nuž a tie zaujímavé kabelky, o ktorých som si najprv vážne myslela, že sú dajaké cenovky alebo tabuľky a či čo. Tie sú fakt dobré.

Calvin Klein

Fotka z predminulého článku - už mi je jasné, odkiaľ zobrali v Zare inšpiráciu na károvanú igelitovú tašku. Stojí vyše dvoch tisícok, to sa mi zdalo za takú podenkovskú vychytávku priveľa.

Taška, topánky: Zara

Skutoční princovia s Walesu, Edward a Charles, nosia (nosili) ku vzoru "Prince of Wales" farebné košele a vzorované náprsné vreckovky. Vzoru neodolala ani vojvodkyňa Kate.


Takto to nosia anglickí džentlmeni. S prúžkom, s bodkou, toto káro znesie miešanie i niekoľkých vzorov. Nenosí sa s bielou košeľou, vzor je predurčený pre ležérnu eleganciu.


Na webových stránkach Zary som predsa len niečo dobré vyhrabala, v kamennej predajni som to  minule nevidela. A už ma ani nemrzí, lebo mám plán!

Zara
Osvietilo ma. Pýtam sa Pragmatickej, kde je to moje vlnené kárované sako? Myslíš to vintage sako, mami? Hej, presne to dvadsaťročné. Vzor je späť, fazóna tiež, aj to dvojradové zapínanie, volá sa Navrátil!!! Dcéra sa smeje môjmu oduševneniu, prináša sako, ktoré kedysi putovalo odo mňa ku nej. Vraj ho aj tak nenosí. Super, beriem ho naspäť. Mladá krúti hlavou, že načo mi to je. Kukni na štítok, hovorím. Čo vidíš? Ups, Max Mara! Tak vidíš...

Po šál som šla rovno do synovej skrine. Tiež nenosený čakal len na mňa. Princa z Walesu teda už mám a stál ma rovných nula korún. Niet väčšej radosti! Už len aby prestalo pršať, mám vymyslené, v ktorom kúte Prahy sa v tom budem producírovať.


Úlovky:
Sako: Max Mara/Weekend
Šál: Roots

Obrázky: Vogue, Pinterest





Baba Slováková

5 komentárov:

  1. Haha, mám podobné sako, ibaže neznačkové. Práve som sa hrabala v skrini, že keď sa ochladilo, mohla by som ho hádam aj vytiahnuť. Len sa mi zdalo akési staromódne......pravdupovediac, chcela som sa ho zbaviť. A teraz toto!!!!
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluji kostku ve všech podobách a hlavně vlněnou, takže se mi to moc líbí. Dneska byl na čt2 film s Belmondem, měl na mj. kašmírové kostkované sako, úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Roztomilá kostka a taška. Vypadáš krásně :) Zdravím pozdravy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám! Bežala som do vreca, ktoré som pripravila do charity. Podľa zásady, čo nenosís viac ako rok, šup do vreca. A teraz von z vreca :) Erika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika, klasiku nemôžeš vyhodiť, to by si skôr či neskôr ľutovala. Zora

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram