Shaded Spruce


Dnes vám predstavím ďalšiu z výrazných farieb, ktorú ako horúci trend jesene 2017 predstavila spoločnosť Pantone pre americký módny priemysel. Sýta Shaded Spruce je tyrkysovozelená, odkazuje na "strieborné" ihličnany.


Nádherná farba. Ktovie, kedy dorazí na pulty obchodov. Ja ju ale mám. V kufri. Ľanovo-viskózové cigaretové nohavice som už nenosila niekoľko rokov. Vyšli z módy, keď nabehli obtiahnuté skinny. Ibaže nielen farba je aktuálna, ale opäť aj strih. A tak vám ich predvediem.







Ku Museu Franze Kafky (bývalá Hergetova cihelna) som sa nevybrala náhodou. Na nádvorí je totiž čosi, čo sa mi bude farebne hodiť - kontroverzná socha Davida Černého Proudy, ktorá je známejšia pod ľudovým pomenovaním Čůrající fontána. Dvaja chlapíci tu, prepytujem, štia na Českú republiku. Krútia pritom chvostíkmi a vyčúravajú písmená, vraj nejaké hlbokomyseľné citáty. Cudzinci sa z toho idú zblázniť, najmä patriotickí Američania. Nechápu to a ja tiež nie.


Sám autor David Černý to vysvetľuje: „Metropole východní Evropy se poznají podle toho, že se tu dospělí muži v různých stupních opilosti nerozpakují močit na ulici. Čím více jsme na východ, tím nižší hladina alkoholu v krvi stačí. Západoevropské metropole se chlubí fontánami, na kterých čůrají roztomilí chlapečci, my máme muže, k tomu živé. Malá potřeba je i gestem agrese a značkování teritoria. Škoda, že to naše je tak malé…“



Niet čo dodať. Autora kadejakých kontroverzných sôch hádam ani netreba predstavovať. Medzi najznámejšie patrí Kůň v pasáži Lucerna, kde si sedí sv. Václav na bruchu svojho zdochnutého koňa alebo Černá miminka, lezúce na Žižkovský vysielač. Počas tejto našej Fashion Tour ešte na nejaké narazíme...

V každom prípade je socha Proudy v trendovej farbe, a tak sa s ňou aj vyfotím.





V záhrade reštaurácie pri múzeu je pod dáždnikmi príjemné posedenie.




Fashion Tour pokračuje. Dám si svoj obľúbený koláčik a idem sa zase prezliekať. Pôjdeme na Kampu, kukneme opäť niečo od Davida Černého a i od iných sochárov.


Farbička je pre ryšane ako stvorená. Mňa nadchlo aj jej väčšinové monochromatické predstavenie na predvádzacích mólach. Výborne sa však kombinuje aj so studenou svetlou ružovou. Že je ružová za mnou na fasáde, je len ďalšia z milých náhod.
Ja ku výraznej farbe dávam samé neutrály - striebornú a krémovú. A malý hravý detail - každá náušnica je iná. Jedna ladí s tričkom, druhá s okuliarmi.

Outfit:
Nohavice: Betty Barclay
Tričko: Atmosphere
Kabelka: Zara
Topánky: Rockport




Baba Slováková

12 komentárov:

  1. Krásná barva. Sluší! Klárka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak, ja túto farbu milujem a že pasuje ryšavke s pehami, je viac ako isté. Mám ju v šatníku v prevahe, hoci sa pomerne zriedka objavuje na pultoch obchodov, ale o to lepšie, lebo nie je tuctová. Tiež ju najradšej nosím monochromaticky, ale s béžovou a svetlou šedou tiež vyzerá nádherne. A David Černý ma baví. Je paradoxné, že mierne pochybné umenie, resp. jeho autor, je známejší ako tí, ktorí by si to zaslúžili, ale funguje to na princípe negatívnej reklamy, ktorá vždy má väčší efekt a pomerne často sa dnes zne/používa.
    Pozdravujem a obdivujem Vašu energiu s akou sa blogu venujete.
    Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, pani Oľga. Tak som sa len zamyslela, ako by tá sýta tyrkysová, čo je na nohaviciach, vyzerala na vrchnom dieli pri mojich vlasoch. Asi krikľavo, ale na studených blond či tmavých typoch môže byť výborná.
      David Černý ma tiež baví, ale práve socha Proudy sa mi nepáči. Nejde o kontroverzné stvárnenie ale o kompozíciu. Jeden chlapík by stačil, samotné postavy sú krásne. Dvaja a takto rozmiestnení mi prídu zu viel. Ale sa tomu asi prd rozumiem :D Tá jeho najnovšia je iná pecka a bude v jednom z nasledujúcich článkov.
      Tiež pozdravujem a veľmi si vážim Vašu priazeň. Baba

      Odstrániť
  3. Mám radost, že přichází tato barva. Moc Vám sluší a zároveň sluší i mně, ačkoliv jsem zcela odlišný barevný typ.
    Barbora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, pani Barbora. Píšem o tom vyššie v komentári - je to farba, ktorá pristane VÝRAZNÝM kontrastným farebným typom, jedno či teplým a či studeným. Domnievam sa, že tie tlmené farebné typy by totálne "zabila".

      Odstrániť
  4. Já jsem také odlišný typ, ale tuto barvu mám ráda, troufám si říct, že mi sluší (i když ne tak, jako zrzkám) a navíc vlastním také kalhoty a triko a kardigan, který je trochu tlumenější, ale jde s tím dohromady. Raduji se s ostatními komentujícími! Vám to, Evo, sluší moc!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky, Dášo! Radujme sa, veseľme sa... Som toho názoru, že nech si každý nosí, čo chce a čo mu pristane. Na druhej strane to ale poteší, že voľakde v Amerike ide o horúcu trendovú farbu. V podstate je to fakt šumák. Ide len o ten vlastný vnútorný pocit - aha, toto letí, mám to v skrini, a tak ešte hrdo ponosím!

      Odstrániť
  5. Shaded Spruce oslovila i mne, začnu se poohlížet :)
    Tünde

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jste krásná a stylová žena. Vypadáte skvěle. A tuhle barvu miluju :)
    Simply Adele

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram