Pozrime sa leopardovi na zuby!

www.flickr.com/photos/tambako/
V predminulom článku som načala tému opätovného boomu zvieracích vzorov. Jeden z komentárov, ktorý označuje tieto vzory v každom prípade za nevkusné, ma prinútil zamyslieť sa a i vyhľadať príklady, o ktorých si nemyslím, že by boli nevkusné a už vôbec nie vulgárne (a i naopak).


Ako nosiť zvieracie vzory?


Už som to písala - s mierou a na kvalitných materiáloch. So spomínaným komentárom musím súhlasiť v tom, že ide o vzor opulentný, okázalý, nápadný. Nuž ale veď presne o to ide! Isteže nie sú zvieracie vzory značka ideál na príležitosť "nákup v Lidli", ale na večernú párty určite.






Uznávam, že príklady, ktoré som minule uviedla, sú nenositeľné, veď to aj boli ukážky z nedávnych predvádzacích môl. Takže si dajme príklady nositeľné.

O vyberanom vkuse španielskej kráľovnej Letizie vôbec nepochybujem. Prečo nevyzerá v zvieracích vzoroch vulgárne? Lebo má "cudnú" dĺžku sukní, jednoduché lodičky, zakryté ramená, minimum doplnkov a nijaké vyvalené oné... poprsie.


Kráľovná módy Victoria Beckham sa preslávila svojou suknicou so známymi škvrnami.  Kombinuje ju s čiernou a jediným šperkom je retiazka na kabelke. Kate Moss na mňa v leopardích šatách tiež nepôsobí vulgárne a opäť to robí ten nič neodhaľujúci strih. Na treťom obrázku je blogerka. Vyzerá veľmi elegantne. Zvieracie vzory naozaj vyznejú oveľa lepšie, keď je súčasťou outfitu sukňa po kolená resp. pod kolená alebo klasické nohavice.


Ako dokáže jeden-jediný doplnok so zvieracím vzorom oživiť nudný outfit, to obšírnejšie opisovať nemusím.


Kedy vyzerajú leopardie potlače dobre i na veľkých plochách? Keď ich nosia veľmi mladé dievčatá. A i to nie všetky. Takéto maxi šaty, či maxisukne urobia najmä z veľmi jemných útlych dievčeniec roztomilé mačičky. Páči sa mi, napríklad, kombinácia so šlapkami vľavo, lodičky by to už posunuli na úroveň ľahšej devuchy. I tie šaty vpravo s lodičkovým výstrihom sú pre mladé holky celkom príma, pokiaľ to nepreženú s mejkapom a s doplnkami.


Všetkým vytrela zrak nestarnúca módna ikona Helen Mirren, ktorá to dala aj v dlhých šatách. Táto drzá kombinácia s rockerskými prvkami je vážne výborná. Pani Helen nepôsobí lacno, ale naopak - veľmi sebavedome, štýlovo, rebelsky. Decentný mejkap potvrdzuje, že si nehrá na levicu salónov ale na hrdú modernú ženu. Porovnajte s Joan Collins na obrázku dole.


Legendárne módne ikony


Plavky, šaty i kožuchy s leopardom nosili Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn a strakatý kožuch vlastní i anglická kráľovná Alžbeta. Lady Diana si tieto vzory rada obliekala vo voľnom čase a lady Kate si animal print neváhala vziať ani v tehotenstve.

Áno, zvieracie vzory sú nápadné, extravagantné. Nie sú však jediné. Rovnako opatrne treba narábať s veľkými kvetinovými vzormi, s čipkou, s veľkým károm, s lesklými materiálmi... a tak ďalej. Ak by sme sa vzorom, či neobvyklým materiálom vyhýbali, bola by móda len jedna nevýslovná nuda.




Leopardí fashion horor


Legíny a lacné minisukne s animal print vyzerajú obyčajne žalostne, ale to všetky poznáte. Tu sú príklady prešlapov, aj keď ide o drahé materiály. Na prvom obrázku je všetko to, čo robí z tohto vzoru "vzor nevkusu" - vyvalené kozy, odhalené ramená a šaty obtiahnutné na prasknutie.

Joan Collins to tiež prehnala, vyzerá ako skapíňajúca leopardica na poslednom ťažení za korisťou. Diva by možno ľahulinké šaty s potlačou aj uniesla, ale načo ten dekolt a toľko šperkov? Ani kabát Victorie Beckham sa mi nepáči, hoci bol určite šialene drahý. Premáva sa v ňom po letisku. Hm... na nejakú fashion show by bol lepší.


Vrchol leopardieho hororu predviedla Hilary Clinton, tá látka vyzerá ako lakovaný igelit. Carmen Lomana nezvládla počet doplnkov a dĺžku a celkový strih šiat. Nejaká Nicky (neviete, kto to je?) má na sebe čosi, čo ani neviem pomenovať, čo to je. Čo to je???





Obrázky: Pinterest


Baba Slováková

9 komentárov:

  1. k tej poslednej serii, tak Hilary fakt nie je Jackie a tá na kraji keď chce takéto bolero, tak jej ešte chýba tigrovaný vejár. Jana K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nicki Minaj-zpěvačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi žijem v dobe ľadovej :) musela som si ju vygoogliť. Dík.

      Odstrániť
  3. Ta Helen Mirren je luxusní! Klárka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zvieracie vzory teda nie su nic pre mna a ani na obrazkoch sa mi nepacia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe... a že práve Mačke sa neľúbia! Jasné, niekto ich nemôže ani cítiť, našťastie móda nie je uniformná. Toto je inšpirácia pre tie, ktoré animal prints nosia rady.

      Odstrániť
  5. Trochu jsem se styděla, že nic se zvířecím vzorem nemám :-) A teď jsem si všimla, že mám leopardí pouzdro na brýle :-)))
    bLeCha

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram