Kráľovstvo krivých zrkadiel


Nikdy nehovor nikdy. Ja som si povedala, že už nikdy neotrčím tie svoje starnúce ramená a plecia. Zmenila som názor, presnejšie - zmenila mi ho Fairy prehlásením, že som praštená do hlavy.
To je tak - každá máme niečo, čo skrývame a i niečo, na čo sme pyšné. Ja som bývala hrdá na tie svoje ramená, rada som ich otŕčala. Chodievala som plávať a z domu som nikdy nevyliezla bez toho, aby som si celé ruky nenatrela telovým mliekom. Najradšej voňavým - slastný pocit! Nie vrásky okolo očí, či na krku, ale práve zmena rúk ma po nejakej 55-ke úplne zdrtila. Celkom vykoľajila. Veď to ja ozaj už poriadne starnem... Tak nič, nebudem ich teda viac ukazovať. Nikdy.




Takže Fairy ma presvedčila, aby som si pod tričko bez rukávov, preboha, neťahala nijaké rukávové. Na striebornú blýskavú sukňu som sa odhodlala sama. Tu tiež nastal zaujímavý obrat. Spomínam si, ako som pred nejakými desiatimi rokmi pomáhala kamošovi zháňať pre jeho manželku striebornú kabelku, vtedy nabehli ako horúci trend. O vkuse dotyčnej panej som si ale myslela svoje. Neexistuje, že by som si ja vtedy niečo strieborného splašila, veď sa to hodí maximálne tak na ples! Takto nás učili dobrému vkusu naše matky i babičky. No, áno... pred viac ako tridsiatimi rokmi. 


Úplne som preonačila, len čo som uvidela poriadne starú a veľmi elegantnú Angličanku v strieborných značkových teniskách. Metalické odlesky vládnu už pár rôčkov a teraz dokonca i v oblečení od hlavy po päty. Strieborná kabelka mi napokon predsa len pribudla a s ňou i odvaha a odhodlanie na ďalšie kúsky. 

Hlava Franze Kafky


Naša Fashion Tour končí pri jednej z najnovších pražských atrakcií - pri kinetickej hlave Franza Kafku, ktorej autorom nie je nik iný ako David Černý. V článkoch som vlastne venovala viac priestoru tomuto sochárovi, takže o Franzovi samotnom niekedy inokedy.

Na Národní třídě vyrástlo nové obchodní centrum Quadrio, a to priamo nad stanicou metra. Spolu s obchodným komplexom bol vybudovaný i nový verejný priestor, ktorého súčasťou je i táto 11 metrov vysoká strieborná hlava.


Atrakcia je to poriadna, socha je neustále obkolesená turistami, tu bude fuška fotografovať. Pomaly, ale isto sa to tu zapĺňa ako pri orloji. 

Busta váži 39 ton a je zložená zo 42 pohybujúcich sa vrstiev, ktoré sa otáčajú v rámci niekoľkých choreografií pohybu tváre. Dušou sochy je unikátny kód, ktorého súčasťou je 15 programov.  Tie riadia choreografiu. Plášť tvorí 1500 m2 nerezového plechu so zrkadlovým leskom a aby toho nebolo dosť, priestranstvo obkolesujú valce z rovnakého kovu. Kráľovstvo krivých zrkadiel to je a ešte ku tomu i v pohybe.


Podarilo sa! Našli sme uhol, kde ľudí nevidno.




Vyvenčila som i reformátorov Jana a Martina. Ešte stále ma tieto náušnice neomrzeli.



Ešte vás oblažím pohľadom na moje kŕčové žily. Nuž, moje sú, nikomu som ich neukradla. Tri deti som vynosila, dievčence mali každá takmer štyri kilá, keď sa narodili. Preto podpätky len s pančuchami a úplne najradšej nohavice. Žily sú tu a nech, zato som výdatne pretancovala celú svoju mladosť. Tým myslím celé desaťročia až do päťdesiatky :D

Počas Fashion Tour sme absolvovali 3 kilometre pekne pešo. Som happy, že je posledný outfit teniskový.


Selfíčko s Fairy v krivom zrkadle. Krásne sme obe zoštíhleli.


Najlepšia fotka obyčajne vznikne vždy nakoniec a nejakým omylom. Keď už mám to pózovanie za sebou a konečne sa uvoľním.


Už ste prepadli metalickým veciam? Hovoríte, že nikdy? Nikdy nehovor nikdy. Nabudúce budú ukážky z prehliadok i strieborné ohozy celebrít. Spomínate si, ako nám kedysi predstavovali vo filmoch módu roku 2000??? Samé strieborné outfity to boli. Do frasa, veď ten trend vlastne mešká!






Sukňa: Pull&Bear
Spodné tielko: H&M
Vrchné tielko: Atmosphere
Tenisky: Converse
Kabelka: Zara
Náušnice: Mango
Hodinky: Calvin Klein

Pozrite si video, ako sa hlava otáča: https://www.youtube.com/watch?v=Nm15Qb4NFwg



Baba Slováková

30 komentárov:

  1. tak toto nemá chybu... Eva M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mooc pěkné fotky
    Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Metalické věci jsou senzační, závidím sukni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá sukňa sa na počudovanie aj dobre nosí. Vyzerá ako plechová, ale v skutočnosti je mäkkučká.

      Odstrániť
  4. Holky sekne vám to spolu. Dle rozzářených úsměvů soudím, že jste si to spolu pěkně užíly. Tünde

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jejé, Tündelko! Dík za komentár. Užili sme si to, užili, aj keď to bol mord, to sa škeríme od radosti, že sme to zmákli.

      Odstrániť
  5. Smiem sa spýtať, budete opäť babička alebo je to len krivým zrkadlom? Máte prekrásnu dcéru a veru ide z Vás oboch pozitívna energia. Ako vidím, Conversky ste si obľúbila, ja sa priznám, že bez nich ani jedno leto by som si nemohla vychutnať. Ani neviem prečo, na značky nie som nijako zaťažená. Ale čo mi vyrazilo dych, je ten skvost od Davida Černého. Ako vidím, v minulom príspevku som ho dosť podcenila. Ten chlapec sa značne posunul. Tak toto Prahe úprimne a poctivo závidím. Dá sa ísť aj dovnútra, ak áno nepreviedal by ste nás? Ja som na to veľmi zvedavá, možno aj na internete niečo objavím. Nepodobá sa tá tvár trochu na Palacha? Dajte nejaké podrobnosti, ak sa k nim dostanete. Tak toto ma teda dostalo.
    Mama s dcérou na potulkách po meste, no čo si môže človek viac priať?
    Pozdravujem Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, dcéra nie je tehotná. Tiež som sa dívala, čo to tam má za brucho, keď nijaké nemá. Zato ja namiesto brucha obrátený lavôr, sme si bruchá prehodili :D Krivé zrkadlo je to!
      Dovnútra hlavy sa ísť nedá, je to plné káblov a súčiastok. Obrázky klamú, lebo jednotlivé diely sa podľa rôznych algoritmov otáčajú a len občas vidno, že je to Kafka. Pohľadám Vám nejaký link na video, je to ozaj zážitok. Inak Černý podobnú hlavu realizoval už i kdesi v Amerike /tam je to fontána/ a tuším aj v Anglicku.

      Odstrániť
    2. Uff mi tak trochu zabehlo ,az pokial som si neuvedomil , ze sa vravi / pise o Vasej druhej dcere :D ... Inac fajn blog , drzim palce :)

      Odstrániť
    3. Haha... a Vy ste kto, že Vám zabehlo? Mi to pripomenulo podobnú situáciu, keď staršia volala, že je tehotná a ja som radostnú novinu oznámila celej prítomnej spoločnosti. To jednému mladému mužovi tiež zabeho a celý bledý vykríkol: Ktorá dcéra???
      Uff... odľahlo mu, že nie tá, čo sa zľakol k čistej smrti, ale ostatní sa na ňom dobre bavili.
      Ďakujem, Tomáš, že mi držíte palce... to už aj Vy ma čítate??? Sodoma-Gomora.

      Odstrániť
  6. Ups, ospravedlňujem sa, až teraz som zbadala titulok, kde uvádzate, že hlava je F Kafku. Tak ma fotka zaujala, že titulok som si uvedomila až na druhé pozretie.
    Tak ešte raz zdravím
    Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vložila som pod článok link na video priamo od Davida Černého.

      Odstrániť
  7. Tak tenhle outfit se vám moc povedl, je naprosto skvělý! Za ruce a ramena se opravdu nemusíte stydět, vypadáte dobře v tom tílku bez rukávů, doplňky jste vybrala dokonale. A to prostředí se stříbrnou hlavou od Davida Černého taky. Přiznám se, že malou stříbrnou kabelku jsem si koupila podle vás, i když trochu jinou, a blýskavou sukni už mám taky, plisovanou, lahvově zelenou. Dík za inspiraci!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dášo, teším sa! Hm... v tomto tielku je to ozaj celkom dobré, lebo nemá príliš vykrojené prieramky. A nemá ani hlboký výstrih, takže pôsobí celkom decentne. Inak by som v tom na ulicu nevybehla.
      Mám besnú radosť, že som Vás "nakopla" na takéto vecičky. Vek by nás nemal obmedzovať v úplne všetkom. Istá súdnosť by však mala byť - viď ohoz mojej dcéry. Tá si ešte môže dovoliť všetko naraz - aj tie holé plecia, aj dekolt, aj minisukňu. Tak si v rovnakom predstavte mňa! My už len jedno z toho a aj to každá individuálne. Ak má niektorá ešte výstavné nohy, nech nosí sukne nad kolená. Alebo dekolty, ak to tam má stále krásne. Už som sa dáko rozkecala... :D

      Odstrániť
  8. Jste kočka a borec, jak se říká u nás na Moravě : ) Outfit je super a moc Vám sekne. Tenisky jsem se naučila nosit už před dvěma lety v Paříži, kde se nosí opravdu ke všemu a já vždy hlavně ocením, že mě po mnoha kilometrech nachozených po tomto krásném městě bolí nohy méně : ) Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Lenko! Ja som začala tenisky nosiť asi tak pred piatimi rokmi a aj jeden z prvých článkov je o teniskách (to ako keby som objavila Ameriku, haha). Ortopedická obuv to nie je, ale určite pohodlnejšia, než podpätky. Nuž a taká... mladistvá.

      Odstrániť
  9. Milá Babo,

    to byl krásný fashion trip. Já se sem chodím inspirovat a radit. Koupila jsem si stříbrnou letní kabelku (dělím kabelky na letní a zimní). Ke stříbrné letní kabelce jsem si koupila stříbrné tenisky :-) Hodně nosím tenisky i k letním šatům.
    Moje kamarádka mi kdysi vyprávěla o tchýni, která nenosí holé ruce, snaží se vše s rukávy, ale asi je to takový zbytečný úzus z minulosti. Taky mám několik šatů bez rukávů a nosím je ráda.
    Nové stránky jsou skvělé!!!!

    Měj se krásně a moc Tě zdravím,
    bLeCha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky, Blecho! Tenisky ku letným šatám sú super, len ja si musím dávať dobrý pozor na strih, lebo som malá. Ku takejto úzkej sukni je to proporčne ešte OK, ale ku nejakej naberanej a po kolená... vyzerám ako "selka" :D
      Ďakujem krásne i za pochvalu nového dizajnu!!! Narobila som sa na tom ako kôň, niekoľko nočných...

      Odstrániť
  10. Za ruky a ramena sa nemusíte hanbiť. Vidím to často tu na juhu, keď je horúco, že i staršie dámy vytiahnú šaty bez rukávov. Pohodlie nadovšetko. Bavlnené alebo ľanové, nie velmi obtiahnuté a tak ako píšete, nie hlboké prieramky a dekolty. Ja som nešťastná z noh. Metličkových žiliek pribúda z ružových sa menia na fialkové aj jedna krčová žila sa objavila...A ešte k tomu vpredu na kosti. Čo budem robiť? Nie že by som chcela chodiť v minisukniach. Ale tu v Grécku nosím otvorené topánky od jari do zimy, takže bez siloniek. Nohavice mám ráda, ale občas úmorné horúčavy trvajú dlho. Vlani som prvýkrát vyskúšala make up na nohy. Nohám to prospelo, ale chce to čas dobre to rozotrieť bez flekov, myslieť na to aby som sa potom niekde neotrela do svetlej sedačky, večer to poriadne umyť mýdlom...Ach jo. No vidím to tak, že si budem musieť zvyknúť. Stárneme, ale váš blog omladol. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa za ne nehanbím, ony ma se.. štvú :D Na tie nohy ste neskúsili tekuté pančuchy? Ja som o tom teda len čítala, nikdy nevyskúšala. Takže ani neviem, či to niečo zakryje. Ten mejkap na nohy drží??? Nerozteká sa, keď je horúco?

      Odstrániť
  11. Tak tie som neskúšala. Asi kvoli cene. Nerozteká sa ani v horúčave. Dokonca i pod sprchou, bez mýdla to drží. Ale namydliť a umyť sa to musí ozaj poriadne, inak stačí trocha a svetlá osuška je flekatá. Ja si to občas dávám, ale len od kolien dole ku kotníkom. Niekde som čítala že sa s tým može aj do mora. No do mora asi ano, ale potom žiadne povaľovanie na lehátku. Otiera sa o okraj šiat alebo sukně, ale mám vyskúšané, že sa to krásne vyperie. Na príležitostné vylepšenie noh je to dobré. Všetko to neschová, ale zjednotí to farbu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto môže byť dobrá rada pre ostatné ženy so žilkami. Mne to veľmi nepomôže, mám tie žily vystúpené. Kvalitné sťahujúce pančuchy sú pre ne úľavou. Nuž... a zobrala som si po mamičke aj tie sťahujúce "štucne" zdravotné. Ešte ich nenosím (ani doma), ale zdá sa, že veru začnem.

      Odstrániť
  12. Parádní mladistvý outfit a ta socha Černého to celý skvěle podtrhuje... Navíc podle mne se metalické materiály dají kombinovat se vším možným. Já mám třeba v oblibě kabelky, neboť skvěle padnou jak ke casual, tak k odvážnějšímu business. Příspěvek mi padl do noty, díky!

    OdpovedaťOdstrániť

  13. To bola fuska tento fashion trip, ale tieto zrkadka boli fun a samozrejme stravit cas s tebou je vzdy parada! 💗

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja! Ďakujem za fotografovanie, bol to záhul, čo? Bozkávam!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram