Ako sa stať módnou ikonou...

... s tisíckami followers na Instagrame? Táto otázka mi nedá spávať už mesiac, odkedy som na ten nešťastný Instagram vtrhla. Prezrela som si kvantum úspešných profilov, miestami krútila hlavou, občas nastal i wow efekt. Celebrity, známe blogerky, módne domy a kráľovské dvory to majú ľahké, to si ich fanúšikovia nájdu i sami. Nuž, ale ako nájdu mňa, Babu nebohú?

Obzerám, študujem účty so stovkami tisícov nasledovníkov, kde je úplne jasné, že ide len o nejakú pipinu so štedrým sponzorom, ktorá sa ani len s tým blogom netrápi, iba tote fotky zdieľa. A všetci ju žerú. Tu je niekoľko skvelých zásad, ktoré som odkukala. Rada sa o ne podelím, verím, že sa vám veľmi-preveľmi zídu:

1. Holý zadok zaberie vždy

Na počudovanie sa dnes neukazujú kozy, ale zadky v tangáčoch a na pláži a i hocikde. V živote som toľko zadkov nevidela ako za tento posledný mesiac a musím uznať, že sú luxusné. To si ani veľmi nerobím srandu. Dievčence, ktoré ich ukazujú, majú buď súdnosť alebo dobrý photoshop. Päťstopäťdesiaty videný zadok už trošku nudí, ale to bude asi len tým, že mám hormóny v poriadku.




Ehm... tak toto ja ako urobím?! Nejakú nočnú fotku by to chcelo, len pri mihotavom svetle sviečok a či čo. Medzi nami - tie zadky dávajú aj päťdesiatničky, nekecám. Decentne prekryté dajakou záclonou. Tomu hovorím nápad!

2. Krásne vyaranžované fotky

Zátišia s pivóniami, ku tomu šperky, šperkovnice, kozmetika, nejaká tá kabelôčka, všetko krásne vyukladkané, až človeku sliny tečú.

Pridelila som si z déemka nový lak na nechty a rúž... a vrhla sa na to. V kvetinárstve ma prudko sklamali lakonickým oznámením, že pivónie už nie sú a ani nebudú. Oje... s ružou to raz nebude ono, ale skúsim. Plastový obal z rúžu musí preč a ajhľa, koľká nádhera!



3. Do bodky odkukaný outfit

Proti inšpirovaniu sa niekým šikovnejším a kreatívnejším nemám vôbec nič. I tisíci navlas rovnaký outfit v šatôčkach á la Ďurova perina (to je tá látka so svetlomodro-bielym prúžkom), s Karkuľkiným košíkom a kyticou pivónií (!!!) zabezpečí frenetické ovácie. 

Túto disciplínu som ako-tak zvládla (outfit Môj svet je vidiek) a veruže - najviac lajkov!


4. Fotografia s nafukovacím plameniakom

Majú ju všetky. Ozaj všetky, len ja nie! Nemáte niekto bazén i s plameniakom??? Súrne potrebujem, bez takejto fotky sa môžem rovno vrátiť do hrobu.

5. Orosený pohár so šampanským 

Najkrajšie fotky sú kdesi na terase nad morom. Pri západe slnka. Večerné šatôčky, štekličky a ten pohár. Ten pohár! Na skapatie to je krásne, toto chcem zažiť!

Orosený pohár sa nájde aj u nás v Čechách, chvalabohu... Musíte uznať, že je to nádhera!



6. Luxusné menu v luxusnej reštaurácii

Doteraz som vážne nerozumela, prečo ľudia fotia to, čo majú na tanieri. A zdieľajú kade-tade. Až teraz vidím, koľká je to krása. Tých tanierov umne vyaranžovaných kadejakými laskominkami, čo som ja vyobzerala!

A teraz mám i ja takô! S touto fotkou zbúram Instagram!!!


A teraz vážne. Ešte stále tomu ošiaľu obzerania fotiek na IG nerozumiem, nuž ale ako bloger som sa tomu nevyhla. Dočítala som sa, že sa tí followeri dajú normálne nakúpiť, takže si z tých tuctových profilov s vysokými číslami až takú ťažkú hlavu nerobím. O to viac ma zaujímajú profily originálnych ľudí, isteže najviac mojich rovestníčiek. Majú skvelú sledovanosť aj bez tých 6-tich bodov. A tak i ja sledujem jednu škuľavú, ďalšiu mimoriadne tučnú a i takú, čo po päťdesiatke schudla hádam o celého jedného človeka... Vliezla som do medzinárodnej komunity, uvidím, aká to bude skúsenosť... Za ten mesiac tisícka followerov, tiež som taký šibnutý originál. Teším sa.

Outfit
- je v minulom článku. Nechtíky som si spravila pred fotením. Baretka bola ako alternatíva (nevedela som sa rozhodnúť) ku panamáku, napokon sa mi v nej v reštike lepšie sedelo ako v klobúku. Naopak - panamák mi prišiel na koniec leta vonku príhodnejší.


Baby! O tých baretkách som v zime nekecala. Len som ich tak vtedy zhliadla na mólach a ajhľa - už dorazili do obchodov. Chytro noste, mladie sa už po tom zháňajú, budeme prvé! Ja teda určite :D :D :D





Baba Slováková

14 komentárov:

  1. Opět velmi vtipné a zábavné. Jen mě občas zaskočí slovenština, i když jsme se s ní setkávali více, než dnešní mládež. Dnes jsem si musela např. "vygůglit" výraz škuľavá. :-))
    Zdraví Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Jitko! Tým, že som v Čechách, mi často napadnú bohemizmy ako prvé, takže som si povedala: bože, veď tá riadne šilhá! Ibaže akonáhle píšem, prichádzajú mi na um slovenské slová, ani neviem, z ktorej päty ich ťahám :D

      Odstrániť
  2. Aj mne sa zdá, že tie Instragramy, Twittery, Pinteresty a ešte čo ja viem čo by mohli skvelo poslúžiť pre novodobé sociologické či psychologické štúdie, lebo ja ani za svet neviem aký majú z toho profit tí účastníci a vlastne aký je účel, vidno len prostriedky. Možno nejaké reklamné záležitosti a sponzorské, ale v každom prípade je to pozoruhodný sociologický jav.
    Jedno je nad slnko jasné, s Vami sa človek nenudí a máte milé originálne nápady, čo ja veľmi kvitujem. Ja som tiež tak nejako strelená, ale mám z toho zábavu a vidím, že Vy tiež. Musím Vám povedať, že Vaša doteraz najlepšia fotka je tá s kačicou a pivom, nie pre apetitný tanier, ale skutočne výborne vyzeráte s baretkou, s úsmevom a otvorenými očami zároveň aj podstatne mladšie. Fotka má atmosféru, skvele sa hodí do reklamy. Nezabúdajte, že vďaka stále populárnejšej pani Macronovej, záujem o ženy nášho veku stúpa.:D Zdá sa, že západná kultúra je už presýtená bezchybnou krásou a hľadá sa originalita. Azda nastal náš čas, či?
    Pozdravujem, Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám z toho profit nepochybný. Návštevnosť. Aj keď zo začiatku to tak nevyzeralo, z Pinterestu začali prichádzať návštevy po dlhých troch rokoch. Instagramu som veľmi neverila, lebo tam je odkaz na blog len jediný - v profile. A čuduj sa svete, aj odtiaľ už nakúkajú. Navyše som sa bála, že ak pôjdem i tam, všetky komentáre budú na IG a nie na blogu. Ibaže blog bez komentárov nežije, a tak si skutočne vážim každý, ktorý mi sem niekto napíše.
      No a tá fotka? Veď je strašná, smejem sa na nej neustále. Ani som ju nechcela dať, ibaže dnes som dosiahla na IG tú tisícku, mala som radosť - a odrazu tu bol nápad na článok. Fotky s lakom a spol. boli len tiež takou skúškou fotografovania - no a ako sa mi napokon hodili! Pozdravujem a ďakujem, Baba
      P.S. Náš čas už nastal!

      Odstrániť
  3. Zdravím! Len sa vy držte toho, čo robíte. Taký módno-cestovateľsko-humoristický blog máte azda len vy (chodím len na váš), a my ženy v najlepších rokoch sme vaša krvná skupina. A čo sa týka baretiek, tie nosím od mladosti, tie najstaršie majú asi 35 rokov, no a niektoré mi už znárodnila moja 26-ročná dcéra.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď ja to ani inak neviem, Sajka. Trošku som si len urobila srandu, asi aj sama zo seba. Takto... premýšľala som nad tým. Čo by som robila ja, ak by som bola odrazu mladá, krásna, vysoká. Vystrčila by som zadok, napríklad? No nevystrčila, lebo hlava je stará, haha. Vôbec sa nad tými fotkami nepohoršujem, nech si to dievky poriadne užijú, kým sú mladé!!! My to máme nastavené v hlavách inak a tak je to aj v poriadku. Niektoré tie dievčatá sú ozaj šikovné a kreatívne, všetka česť.
      Baretky som nikdy nenosila, lebo som mala takú tú veľmi oválnu až okrúhlu slovanskú tvár. Teraz sa to "zlepšilo", tak si ich konečne užijem!

      Odstrániť
  4. S chutí jsem se zasmála.Opravdu vtipné.A vida, měla jsem pravdu-je to úspěch. Blahopřeji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že úspech! Žrút času to je. Ďakujem, Sofie... a aj za podporu na IG.

      Odstrániť
  5. Baret Vám velmi sluší, moc hezké články. Ro

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, vďaka, keď som sa naň raz odhodlala, budem nosiť!

      Odstrániť
  6. Tak tohle je boží. Ženská zlatá, jak vy to děláte... Pěkná, vtipná, originální...říká se, že čert nosí vždy na velkou hromadu :). No, já bych řekla, že vy máte dary od druhé strany :). Máte požehnání, až přes pohár přetéká. Jen dál. Ráda se s vámi bavím...a záááááávidím, i inspiraci chytám. Díky moc. Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Robím to tak, že sa sama na tom smejem. Tá fotka s kačkou mi príde nesmierne smiešna, keď som článok písala, rehotala som sa. Sama na sebe. Ale nie každý deň je taký úsmevný. Ďakujem za krásny komentár!

      Odstrániť
  7. Kalíméra Tak to ma pobavilo. Len ten zadok tam nakoniec nebol. No tak snaď nabudúce. Baret vám neuveriteľne pristane. Možem sa spýtať odkiaľ je? Zdravím Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baretka bola vo vlaňajšej kolekcii Zary. Už vtedy som nad ňou rozmýšľala, dosť mi ale prekážali tie flitre. Teraz som ju kúpila v sekáči Style na Bělohorskej za 50,- kačiek a za tú cenu nebolo o čom rozmýšľať.
      Noooo... možno aj holý zadok bude, hehe. My sme totiž včera s masérom nafotili moju masáž, panebože...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram