Denim stále v kurze!

Rifľovina? Zase???
Zdá sa, že ide o najobľúbenejší materiál a v budúcom roku je našim absolútnym víťazom. Minimálne jej sivomodrá farba, pokiaľ nie ste fanúšičkou tejto látky. Ja veru som a tu sa tíško radujem, lebo som len nedávno zásobila svoj šatník nejakými tými denimovými kúskami.





Vľavo Šmolinka, vpravo hore a v strede Mango, vpravo dole Zara

Spoločnosť Dulux, ktorá farbu Denim Drift vyhlásila za farbu roka 2017, vyrába farby pre interiéry. Ešte si počkáme, ktorú farbu určí za víťaza budúceho roka spoločnosť Pantone, udávajúca najmä farebné trendy v móde. Pantone už však určila farebnú paletu pre jar 2017 a veruže sa v nej sivomodrá pod názvom Niagara tiež nachádza...

Farba Niagara od Pantone pre sezónu jar/leto 2017. Ako inak... v denime! fashionisers
Heleen van Gent, kreatívna riaditeľka Dulux’s Global Aesthetics Center, Dulux

Paleta Denim Drift obsahuje celkovo 10 odtieňov od najtmavšej nočnej kobaltovej modrej, cez tmavé indigo, žiarivú neväzovomodrú, odtiene mora - až po svetlú sivomodrú. Je z čoho vyberať! 

Fakt, že džínsovina nijako nevychádza z módy, potvrdili i prední módni návrhári pri predstavovaní trendov pre túto sezónu. Napríklad Miu Miu: 

Trendy pre jeseň/zimu 2016/15, Miu Miu, fashionisers.com

I taký Lukáš Kimlička dobre vedel, čo sa nosí, keď vystajloval pani Máriu Mariakovú do denimového kompletu.

Začala som hľadať, čo ponúkajú obchodné siete - a veru, nájdu sa veci aj pre nás, päťdesiatničky. Športové košele, nohavicové sukne, celkom jednoduché topy, ba i neprezdobené minimalistické jarné kabáty. Minišaty, určené mladým dievčatám, môžeme nosiť cez nohavice ako tuniky. Vybrať sa dajú handričky vzorne začistené - ale i s rozstrapkanými koncami. Najprv som nad týmto trendom krútila hlavou, ale už som si naň zvykla.

Trend je trend, haha. Aspoň nemusím prácne začisťovať džínsy, často sú mi pridlhé. Stačí odšmyknúť a rozstrapkať. Veľmi praktická móda!


Vľavo Mária Mariaková, vpravo Zara

Denim Drift nemusí byť vždy skutočná tuhá rifľovia. Našla som, napríklad, takéto elegantné kockované pončo vo farbe "sivý denim", topy a blúzky z jemných bavlnených tkanín alebo bundu z bavlnenej zmesi s potlačou.


Mango

Vybrali ste si niektorý z odtieňov? Teraz sa už len rozhodnúť, či obohatiť šatník, alebo sa pustiť rovno i do maľovania sien!

Základná sivomodrá farba Denim Drift, Dulux

Bavlnená šatka denim, farba indigová, Zara

Foto: Lukáš Kimlička, Baba Slováková, Dulux, Zara, Mango
Súvisiaci článok:
Šmolinka



Baba Slováková

3 komentáre:

  1. Modrá je dobrá, milujem modrú a v šatníku mám veľa modrých vecí. I džínových, myslím si že džínovina omladzuje. Len tá modrošedá nie je pre mňa. Som zimný typ a šedé podtóny mi nepristanú. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si myslím, že džínovina omladzuje. Odtiene tejto Denim Drift sa budú určite nosiť najmä v rifľovine /alebo s potlačou akože rifľovina/. Premýšľam, či farba ozaj nie je vhodná pre zimný typ... Veď je načisto neutrálna. Chystám si článok pre kombinácie tejto farby v interiéroch, potom sem pripojím link. Nuž... najlepšia je s priamou žltou, malinovou /ružovočervenou/ a s oranžovou. Všetko farby pre studený typ,ktoré zase nepristanú mne :D Stačila by napr. šatka vo vhodnej farbe ku tvári a je to OK. Ale to je len také bla-bla-bla. Tiež si myslím, že ak sa niekto v niečom "necíti", tak kašlať na trendy!

      Odstrániť
    2. Ano, ten trik používám, šatka to vylepší, ale aj make up.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram