Graffiti Tour Dublin


Dnešný deň je shopping day. Valíme sa na nákupy do St. Stephen's Green a na Grafon street, uvidíme, čo splašíme. Dublin lacný nie je. Vlastne je dosť drahý, ak to mám porovnávať s Prahou. Ale ceny v obchodných reťazcoch s handrami sú približne rovnaké a práve sú zľavy, tak čo?!




Do shopping centra to nemáme ďaleko, ideme pekne pešo... a budeme fotiť a fotiť.

Dublin


Ja mám z hlavného mesta Írska vždy pocit, že je špinavé. Nie je to však vôbec pravda, ulice sú čistučké, taký Londýn môže o toľkej čistote iba snívať. Ten dojem "špiny" robia zájdené tehlové fasády. Často čierno-čierne obloženia výkladov a celých pubov. A všadeprítomné grafitti. Dublin vyzerá ako výtvarná galéria. Mnohé sú veľmi vydarené, no veď kukajte.


Outfit je jednoduchý - tenisky, džínsy, dajaký ten šlafrok a bunda. Zato som si aspoň do uší dala niečo zvláštne - náušnice origami. Sú z papiera, pokope ich drží striebristý náter, treba s nimi narábať ozaj opatrne.


Fotografie sú robené priebžene, nuž poznať, že od počiatočného odhodlania a širokánskeho úsmevu až po zreteľnú únavu z toľkého chodenia, prešlo niekoľko hodín.

Nákupy však mám! Pôvodne som chcela len niečo na obutie. Bohatšia som o ďalšie tenisky, veľmi sa im teším. Ku teniskám som dokúpila zvyšok, hryzie ma svedomie, kúpila som pre mňa dosť neobvyklú farebnosť. Nabudúce ukážem.

Pred reštauráciou The meeting House /už túžobne čakáme na jej otvorenie/ je ešte aj ten sud pomaľovaný



Obľúbená reštaurácia The Meeting House v štvrti Temple Bar. V Dubline taká tá stredná cenová skupina, nijký pajzeľ, varia výborne. Graffiti, graffiti, graffiti... Aj na stoloch...


... a to ste ešte nezavítali na záchody!

Všimnite si nápis naľavo od hlavy červenovlasej baby /som to ja, to kde ma už zhliadli???/ nápis I love ya.
Tak to je slávna írska angličtina. Spisovne I love you. Nejaký môj tajný ctiteľ?




Teraz už určite chápete. Sem sa jednoducho v kostýmiku a v lodičkách prísť nedá!

Outfit:

Jeansy: Zara
Dlhé tričko /pod tričkom mám čierne tielko, bo je všade polopriesvitné/: Atmosphere
Bunda: G-Star RAW
Origami náušnice: Dyzajn Market Praha
Hodinky: HI-TEK DESIGNS
Kabelka: Promod


Baba Slováková

1 komentár:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram