Recenzia: masť Cicatridina


Toto je moja prvá recenzia na nejaký výrobok. Ak chcete - prvý reklamný článok. Doteraz som sa tomu úspešne vyhýbala, ale táto spolupráca ma naozaj zaujala, dokonca ma na začiatku rozveselila.

Bolo mi ponúknuté testovať masť na hojenie jaziev, popálenín, operačných rán, preležanín a vredov s názvom Cicatridina... a síce rovno na tej mojej poriadne zrelej tvári! Ako kozmetický prípravok.



Balíčku, ktorý dorazil, som sa potešila ako malé decko, lebo obsahoval okrem masti a spreja aj kozmetické zrkadielko. Musím prezradiť, že mám tú smolu, že mám citlivú pleť a ešte aj divokú alergiu na lanolín a harmanček, ktoré sú častou zložkou kozmetických prípravkov. Mnoho rokov som si preto kupovala krémy výlučne v lekárni a to ma vždy potešili nejakou tou vzorkou krému navyše. Čím nechcem povedať, že pri kúpe Cicatridiny dostanete aj toto zrkadielko! V každom prípade masť kúpite len v lekárni alebo v e-shopoch s voľne predajnými liečivami.


 Masť Cicatridina


Poďme teda ku testovaniu masti. Prvá aplikácia ma prekvapila, pretože som zvyknutá na krémy s ľahkou konzistenciou, ktoré okmžite vsiaknu. Masť je masť. To máte pocit, že si na tvár dávate tú notoricky známu masť, ktorá sa na pracoviskách kedysi fasovala na natieranie zrichtovaných rúk.

Cicatridina má teda hutnú konzistenciu masti, tvár je na dotyk veru mastná, ale vrstva po dvoch minútach prekvapivo dokonale vsiakne. Pleť zostane vyložene zamatová a masť sa pri šúchaní tváre nešúpe, takže na ňu naozaj môžete pokojne naniesť make-up.

Vhodný podkladový krém pod make-up je kapitola sama o sebe, už som zažila, že pri použití nevhodného /najmä liftingového/ prípravku sa vrstva krému šúpala z tváre priam v šúplatách.

Výrobca uvádza, že masť obsahuje vysoký podiel sodnej soli kyseliny hyalurónovej, čím prispieva ku hydratácii pleti. Má schopnosť viazať veľké množstvo vody a podporuje tvorbu kolagénu. Áno, to máte pocit, že sa tvárička doslova vody napila, pokožka získala objem a to na niekoľko hodín.

Ak toto liečivo pomáha pri hojení povrchových i hlbokých rán akéhokoľvek pôvodu /tzv. vlhké hojenie/, tak rozhodne kvalitne hydratuje i zrelú pleť.


Sprej Cicatridina


Sprej má pôvodne určené využitie na aplikáciu na veľkých plochách alebo na nedostupných miestach, medzi prstami na nohách a tak podobe, ale ja som preň našla celkom iné využitie.

Vyskúšali ste už niekedy spreje na tvár? Ja veru áno a pravidelne si ich kupujem. Tiež len v lekárni, sú značky, ktoré sa špecializujú na citlivú a alergickú pokožku, tieto spreje sú obyčajne na báze termálnych vôd s vysokým obsahom minerálov. Taký sprej na tvár má za úlohu citlivú pleť okamžite upokojiť, hydratovať, posilniť a regenerovať, je to výborná pomôcka najmä v letných horúčavách a v lietadle, kedy sa pleť rýchlo vysušuje a štípe.
Zároveň sa takéto spreje používajú na zafixovanie make-upu. Po ľahkom prestriekaní sprejom make-up lepšie a dlhšie drží.

Sprej Cicatridina je iný. Okrem základnej zložky - sodnej soli kyseliny hyalurónovej a chemických zložiek, v ktorých sa nevyznám, uvádza výrobca i podiel oleja zo sladkých mandlí a citrónového esenciálneho oleja z čajovníka austrálskeho, čo znie, joj, dobre!

Nie je sprej ako sprej. Pri tých na báze termálnych vôd vám zostanú na tvári kvapôčky a musíte čakať, kým neuschnú. Tento sprej má zvláštnu púdrovo-olejovú konzistenciu, to máte pocit, že na tvár striekate púder! Tvár zostane matná, napapaná olejčekmi a vyhladená ako po liftingu.

Masť je ozaj príma, ale zo spreja som priam nadšená. Púdre už totiž nepoužívam vôbec, zbytočne zvýrazňujú vrásky. Objavila som zmatňujúci "púder", ktorý má hojivé účinky! Môže sa na tvár nastriekať na make-up a fixovať ho, alebo rovno na nenalíčenú pleť, zmatní ju, vyhladí.

Výborný je tiež po hĺbkovom čistení pleti, keď sa mi podarí pri vytláčaní kadečoho nadobariť si mikro ranky...


Negatíva som neobjavila žiadne. Masť je úplne bez vône a zápachu, sprej zaváňa ako repelentný prípravok, ale to za chvíľu vypáchne. Vlastne ma mrzí len jedna vec - že sa sprej nevyrába v menšom /50 ml/ balení a nedá sa zobrať do lietadla.

Viacej informácií : http://www.cicatridina.info/
Vyskúšate?


Baba Slováková

7 komentárov:

  1. Nejlepsi je sprej na zmatneni a krem na regeneraci intimnich partii. Odzkouseno.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno? To som veru nevyskúšala. Podľa fotiek vidno, že mi ku balíčku pribalili ešte čosi... presne na tie intímne partie. Veď super, vyskúšam. Len ako o tom napíšem recenziu??? :D

      Odstrániť
    2. ...aj ja používam na pleť už niekoľko rokov, tiež čapíky Cicatridina na partie okolo očí + olejček Erevit.AB

      Odstrániť
  2. Zajtra trielim do lekarne.Odradit by ma mohla uz len cenova relacia...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ha, to je zaujímavé... aj mne toto predpísal môj gynekológ..... Tak vyskúšam aj inak :-) Super :-)
    Katarína V.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miláčku.... tá mastička je fakt BOMBA !!!! od štvrtku aplikujem na xicht a ruky - tam, kde mám najviac opálenú, t.j. poškodenú pokožku. No a.... Zázraky sa dejú. Bohovská masť, dííííky za TIP !!!
    E.K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som to teda skúsila aj na ruky. Máš Ty veru pravdu!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram