Animal Print

Niektoré kúsky v šatníku sú nesmrteľné. Nech zúria akékoľvek  trendy, istých vecí sa jednoducho za žiadnu cenu nevzdáte.





Túto sukňu som kúpila v sekáči kedysi na začiatku kapitalizmu v našich končinách. Pamätám si, že stála 180,- Sk... pre tých, čo netušia, vo co go - slovenských korún. V tom čase Slovensko o eure ani nesnívalo, takže sukňa je už pekne stará. Mohla som mať približne pred štyridsiatkou, nosila som ju v tom čase v pohode s tielkom na ramienka a s krásnymi lodičkami v safari štýle s otvorenou špičkou.


Sukňa ležala dlho v skrini, na nosenie ku šlapkám je prikrátka. Úlovok z minulého leta - členkové sandály - jej dávajú novú šancu.



Animal Print


Zvieracie potlače sa vracajú do módy so železnou pravidelnosťou. Nám, rusovlasým, neskutočne pristanú. Je to však prekérny vzor, ak jeho použitie preženiete, môže sa stať, že budete pobiehať v čomsi, čomu sa tu v Čechách hovorí "kurví kroj".


Takže ak animal print, tak len v jednom kúsku oblečenia a z kvalitných materiálov. Na kadejakých lesklých umelinách vyzerá zvieracia potlač naozaj dosť vulgárne. Táto suknica je zo 100% viskózy, ergo z prírodného materiálu, vyrábaného z celulózy. Mám drevenú sukňu :D


Sukňa: Betty Barclay
Pulóver: Promod
Kabelka: Promod
Topánky: Zara
Náhrdelník: parožina, ÚĽUV
Náramky: rohovina
Prsteň: striebro, Georg Jensen





Baba Slováková

6 komentárov:

  1. napadite, vkusne, lezerne.. velmi osviezujuce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sluší ti to, je to hezky kombinované.Kurví kroj- to je výraz na který jsem si nemohla vzpomenout,když jsem tuhle na poště viděla plnoštíhlou dámu v leopardích upnutých mikro mini šatičkách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D Čeština má zopár takýchto expresívnych výrazov /napr. ten kurví kroj/, ktoré ma vždy rozosmejú, takže som ich s radosťou prevzala do svojho slovníka.

      Odstrániť
  3. Nedá mi sa nepripojiť ku komentárom... S výrazom "kurví kroj" som sa doteraz nestretla a pobavil ma:-)))... Obliekate sa veľmi šmrncovne, páči sa mi hlavne to, že dokážete staré veci (ale kvalitné) nakombinovať v súčasnom štýle. Mám podozrenie, že máte o 15 menej a tie tri (!) deti ste ukradla :-)))
    sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, už mi len povedzte, ktorá ženská by si dobrovoľne pridávala roky. Som ročník 1958 a s tým nenarobím nič. No a kopec detí paradoxne omladzuje. Dcéry /36 a 30/ sú už viac moje kamošky ako deti a v nijakom prípade nedopustia, aby im mama "zbabkovatela". Keď som začala písať blog, ohromne tomu začali fandiť. No a syn sa narodil dosť neskoro, má len 20, takže mám ešte predsa len "malé" dieťa a cítim sa mladšie, než v skutočnosti som.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram