Outfit á la Wolfland

Trošku som si zacestovala. Týždeň v Írsku, pracovné povinnosti, aj parádny výlet bol, sauna, bazén... a lovenie v dcérinej skrini.

Krížom-krážom cez Írsko


Cestovať vo februári durch cez celé Írsko nie je nijaká sranda. Teplota vzduchu okolo plus desať stupňov, ale inak veterno, hmlisto, daždivo.



Vybrali sme sa z východného pobrežia na západné, Atlantik som ešte nikdy nevidela. Nápad to nebol zlý, človek aspoň vidí tie ťažké životné podmienky v plnej paráde.




Krajina na západnom pobreží je tak divoká a pustá, že sem radšej Angličania nikdy nedorazili. Nevidno tu vplyv Londýna, ktorý je na východnom pobreží a predovšetkým v Dubline tak veľmi zreteľný. Všade sú kamenné budovy, nekonečné kilometre nízkych kamenných hraničných múrov, zakrpatené rastliny ohnuté v smere prevládajúceho vetra od Atlantiku. 
Mystická krajina.


Domčeky sú krásne upravené /na pobreží je už desať rokov zákaz novej výstavby/ a hádam každá dedina má svoju vlastnú ruinu.
Hrady, kostoly, kaplnky...
Sivé skalnaté pusté kopce majú z diaľky fialkovosivú neskutočnú farbu.


Vedeli ste, že bolo Írsko  nazývané  "Wolfland" (kvôli vysokému počtu vlkov)? Lov vlkov v Írsku bol obľúbenou zábavou šľachty. Odtiaľto pochádza aj psie plemeno írsky vlkodav, ktoré bolo na lov vlkov špeciálne vyšľachtené. Za každého zabitého vlka bola v 17. storočí vyplácaná odmena šesť libier, čo bolo v tom čase veľa peňazí. Posledný vlk bol zabitý okolo roku 1770...

Outfit á la "Wolfland"

Tričko ZARA mi dala dcéra s tým, že je fajne mäkkulinké. Áno, je to taká tá "mikinovina". Čože materiál, ale ten motív a farebnosť! Na fotografii to dobre nevidno, ale svetlosivá prechádza do zelenosivej - úplne presne vo februárovej farebnosti tejto čarovnej krajiny!
Hodia sa mi ku nemu všetky moje sivé jeansy a najmä kabelka, ktorá je tiež sivozelená. Škoda len, že sme vzhľadom na ročnú dobu museli mať teplé bundy. Splynula by som s krajinou...

Súvisiace články:
Suvenír z Cliffs of Moher
Holubičia sivá - farba jari 2014 





Baba Slováková

1 komentár:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram