Keď máte 50+

Chantal Poullain (1956)
Určite patríte k moderným ženám, ktorým by päťdesiatku hádal málokto. S cielenou kozmetickou starostlivosťou to ešte pár rokov vydrží.
Neberte starostlivosť o pleť ako povinnosť ale ako radosť. Krémy pre zrelú pleť majú luxusné bohaté textúry, ktoré pri nanášaní tvár pohladia a príjemný pocit pretrváva.
Kombinujte luxusné krémy s cenovo dostupnejšími.


 Tipy pre päťdesiatničky:

- pre vypnutie pleti okolo očí a korekciu očných vačkov zamierte do lekárne po šetrný Substiane La Roche-Posay,
- nezabudnite predĺžiť starostlivosť o tvár na krk a dekolt,
- ruky prezrádzajú vek, o používaní krému na ruky ani nemusím hovoriť. Ja používam aj citrónovú šťavu na vybielenie pigmentových škvŕn a olivový olej na zábaly.

Chantal Poullain (1956)

Problémy, ktoré by vás mohli stretnúť:

  1. Krehká pleť. Pocit, že je pokožka ako z hodvábneho papiera, spôsobujú hormonálne zmeny. Túto situáciu rieši napríklad intenzívny ochranný krém SPF 12 Time Reversing InTense Oriflame. 
  2. Pigmentové škvrny. Momentálne testujem bieliaci krém Dark Spot Corrector od Garnieru s vysokou koncentráciou vitamínu C. Fungujú aj babské recepty - vypínacia a bieliaca maska z bielka a citrónu, prípadne šťava z ananásu. 
  3. Vrásky okolo pier. Pravidelnou starostlivosťou sa dá veľa zmeniť. Skúste korektor vrások s kolegénom od L´Oréal, ktorý sa nanáša na kontúry pier a vyrovná nevzhľadné rýhy. Na pery sa potom nanáša vyplňujúci krém s kyselinou hyaluronovou pre získanie plnejšieho objemu a celkove mladšieho vzhľadu.

Líčenie: 

Tak tu je skutočný problém. Krém vrásky krásne vypne, make-up ich vykreslí. Používam ho len na problematické časti, nie na celú tvár.
Všimnite si, že všetky baby svetlého typu si už nechávajú prirodzene svetlé obočie a líčenie je celkovo striedmejšie, tzv. nahé.

Baba Slováková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram