Osemdesiatky ako vyšité

Vaše milé komentáre ma povzbudili k dokončeniu ďalšieho príspevku, do ktorého sa mi veľmi dlho ísť nechcelo. Na Staroměstské náměstí sme sa vybrali s dcérou takmer po roku a nemala som z toho priam povznášajúci pocit.

Staroměstské náměstí počas pandémie


Bol teplý májový víkend, čas, kedy býva rozkvitnutá Praha najkrajšia. Už si presne nespomínam, ale marí sa mi, že sme tu v tom čase mali ešte stále zatvorené okresy. V každom prípade bolo na námestí len pár ľudí, očividne Pražanov, ktorí rovnako ako my nesmelo obzerali tú surrealistickú scénu. Slnkom zaliaty takmer prázdny Staromák.
 


 
Na voľných priestranstvách sme už nemuseli nosiť rúška, aj tak bolo na ľuďoch poznať také to opatrné, neveriacke, skoro až previnilé pohybovanie sa po námestí. Všetky obchody, reštaurácie a záhradky boli zatvorené a konský záprah márne čakal na klientov.


Predsa som sa len schuti zasmiala. Zobrala som si outfity dva (prvý je v predchádzajúcom článku), pričom blúzka bola základom pre oba. Takže stačilo natiahnuť sukňu cez sukňu a následne tú spodnú spustiť dole, na čo mi ohromne poslúžil zapustený vchod do zamknutého obchodu.

Moje deti sú už tak zmagorené z vyhľadávania dobrých kompozícií, že počas toho, ako som sa rvala do sukne, na mňa náhle dcéra zrúkla: "Mami, pózuj! Ladíš mi s vázou!!!"


Hotovo, mohla som sa začať vykrúcať. Hlúčik ľudí v pozadí už v tieni čaká na orloj.


 

 

Takmer dojemná scéna. Staromák bez turistov, všade počuť len češtinu. Obyvatelia Prahy sa dívajú na svoj orloj.


Outfit

Ikonické okuliare značky Ray-Ban som chcela mať už dávno a týmto v retro štýle som neodolala. Značku preslávil Hollywood počnúc Jamesom Deanom až po Matrix. Boli sme pôvodne v optike vyberať dioptrické okuľáre synovi a ja som nakoniec oplieskala celý svoj plánovaný fashion rozpočet na tento jeden doplnok, uff. Nuž ale... tento konkrétny model Clubround nosí napríklad taká Jessica Alba a teraz už aj madam Slováková 😏.


Skladaná sukňa, objemný pulóver, vykúkajúci golierik blúzky a topánky na nižšom podpätku - takto sme chodili v druhej polovici 80-tych rokov. Kopírovali sme casual štýl vtedajšej najväčšej svetovej módnej ikony, schválne, či uhádnete, ktorej?

 

Je to štýl trochu disproporčný, na druhej strane veľmi pohodlný. V osemdesiatkach mi pulóver schoval popôrodné brucho, teraz to karanténne. Do takejto sukne z jemnej látky sa totiž dlhší pulóver pekne zastrčiť nedá a v tom aj spočívala vtedajšia revolučnosť štýlu: hrubý sveter + tenká sukňa. Dnes bežná vec, ale vtedy novinka, z ktorej sme boli celkom paf. 

Už viete to meno?😏


Outfit:

Sukňa: Massimo Dutti

Pulóver: Tchibo

Blúzka: mnohoročný suvenír z Benátok

Topánky: Geox

Kabelka: Parfois

Okuliare: Ray-Ban

 



Instagram:


Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Tahle modrá mě nikdy neomrzí, moc hezká kombinace sukně a svetru. Mimochodem, Massimo Dutti jsi pro mě objevila ty, už mám od nich taky pár kousků :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Dášo! Massimo Dutti som objavila pred pár rokmi náhodou, keď sa ich predajňa nasáčkovala do priestorov mojej dovtedy obľúbenej značky v OC Smíchov :)Dosť naštvaná som teda nakukla... Je to decentná móda pre dospelé ženy: nadčasové strihy, veľmi pekné farby. O niečo lepšia kvalita materiálov ako u iných fashion reťazcov. Trochu mám pocit, že tým striedmym dizajnom kopíruje Max Maru za oveľa prívetivejšie ceny.
      Ďakujem za pochvalu outfitu, ako sme dofotili, rovno si ho zbalila dcéra :), podobne ako zebrované šaty s červeným kabátom z Troje. Tá už chodí "nakupovať" iba ku mne :)

      Odstrániť
  2. Humor zmiešaný s nostalgiou a na záver čerešnička na torte. Jana K.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram