Nie je žltá ako žltá

Moja nevesta Kočíča tvrdí, že svojim presťahovaním sa k nám domov spadla rovno do jamy levovej. Lev som ja. Svokra. Niežeby som bola až taká planá, aj kuchyňu som jej prenechala. Nech si tam už mladá kraľuje. Však práve kuchyňa býva medzi ženami tradičným jablkom sváru. Keď mi zavelí, že v niektorý deň varím ja, uvarím, čo prikáže. Už som len taká kuchtička (chvalabohu!). Svokrovské nebezpečenstvo spočíva v celkom inom. V mojom blogu.

Nevestu som najprv zatiahla do fotografovania outfitov a potom aj do skrine. Dievka najprv habala, čo som ja vyraďovala a jej sa ešte hodilo. Potom začala sama intenzívne nakupovať. Vyrástla nám tu nová prudká fashionistka a ja som vraj na vine. 😀





Taká záľuba ide totiž do peňazí, to je stará známa vec. Niekedy sa tomu ale nedá ubrániť, haha. A tak, keď som začiatkom decembra písala o farbách roka 2021 a našla v e-shope tento kabát, mladá si ho v letku objednala, ešte som ani nestihla článok publikovať. Výrazná citrónovožltá farba je totiž pre takéto Snehulienky, ergo zimné farebné typy, ako stvorená.


Kabát jej kuriér priniesol do práce a kolegyne kukali ako puky. Hm, skutočne neobvyklá farba kabátu, zaujímavá. Žltá je predsa farbou budúceho roka, poučila ich Kočíča. Tchýně už o tom napísala report.

Za pár dní sa kolegyňky dovzdelali a vraj: Má pravdu tchýně!

No nevídali. Svokra má predsa vždy pravdu! 😀😀😀


 

Kabátu som sa potešila aj ja. Nafotíme, nafotíme! Hneď som sa vystajlovala, aj stenu farebne príbuznú som našla, fotky nevyzerajú zle, len... kabát mi je priveľký a tá farba! So stenou ladí, so mnou ale nie.


A tak mám ponaučenie: nikdy oversize kabát na malú postavu (158 cm). Nikdy neladiacu farbu na tak veľkej ploche!!! Som teplý jesenný typ a toto na mne pôsobí krikľavo.


 
Farbu kabátu som teda upravila vo photoshope, inak je to tá istá fotka. Nie je žltá ako žltá. V takomto teplom odtieni by som to mohla nosiť aj v kombinácii s čiernou. Či?


Všetky články z minisérie o trendových farbách sezóny jar/leto 2021 nájdete v sekcii Trendy.





Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Já mám bohužel ráda tu slunečnicovou,i když mi jako letnímu typu nesvědčí. Ale nemohla bych mít ani ten zářivě citronový, pro mě žlutá jedině studená, ale zároveň lomená. Jinak semi kabát moc líbí v obou mutacích.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež si myslím, že Tebe pristane tá svetlá lomená žltá. Neustále pre ňu hľadám opisný názov a nedarí sa mi to. Kuriatkovožltá???

      Odstrániť
    2. Už som na to prišla: vanilková!!!!!

      Odstrániť
  2. Sluší vám oběma. Vám oba dva, odstín neodstín. A jistě ta žlutá zlepšuje náladu, nositelce i okolí. Píšu to z vlastní zkušenosti, t.č. se právě taky těším novým žlutým kabátem. Hned je na světě veseleji. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za kompliment! Zdá sa, že som pre blog získala mladú krv. Moje dcéry sa nemienia fotiť, zato snacha je celá žhavá :)
      Áno, súhlasím, žltá na odeve vie riadne zdvihnúť náladu!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram