Farby roka 2021 sú opäť dve

Po roku 2016, kedy spoločnosť Pantone vyhlásila po prvýkrát farbou roka dve farby (TU), je tu pre budúci rok opäť prekvapenie: farbami roka sa stávajú žiarivá svetložltá PANTONE 13-0647 Illuminating a upokojujúca svetlosivá PANTONE 17-5104 Ultimate Gray.

Už viac ako 20 rokov ovplyvňuje farba roka (Color of the Year), vyhlasovaná spoločnosťou Pantone, vývoj produktov a rozhodovanie o nákupe vo viacerých odvetviach vrátane módy, bytového vybavenia, priemyselného dizajnu, ako aj obalov a grafického dizajnu.




Harmonické spojenie dvoch najtrendovejších farieb budúceho roka má byť podľa spoločnosti Pantone prísľubom niečoho slnečného a priateľského. Po období neistoty v roku 2020 by nové kraľujúce farby mali evokovať vitalitu, povzbudenie, pokoj. Či sa v našich uliciach hrejivý žltý odtieň Illuminatig, plný slnečnej energie, naozaj vo veľkej miere aj objaví, je otázne. Spoločnosť Pantone však dúfa, že bude poslom šťastia. Musíme vraj cítiť, že sa všetko v budúcom roku vyjasní.


Svetlá a teplá sivá (nazývaná aj kamenná sivá) je symbolom pevných a spoľahlivých prvkov, ktoré sú večné a poskytujú pevný základ. Sivá Ultimate Grey je farbou kamienkov na pláži a skalnatých brál, ktorých zvetraný vzhľad zdôrazňuje schopnosť obstáť v skúške času. Táto farba má evokovať pocity vyrovnanosti, stálosti a odolnosti.

Škála odtieňov oboch farieb je bohatá. Sivá sa pohybuje od svetlučkej holubičej sivej cez stredné odtiene vrátane jedného studenšieho až po tmavú kamennú sivú. Aj žltú si budeme môcť každá vybrať podľa svojho farebného typu: od chladnej citrónovej až po teplú farbu slnečníc.


Hneď som sa chytila pátrať, čo je na trhu najmä v svetlej žltej dostupné a toto som našla (zhora zľava do prava):

1. Tričko Tommy Hilfiger, 2. Tenisky Vagabond, 3. Pulóver Mango, 4. Tenisky Fila, 5. Kabelka Guess, 6. Plášť Answear, 7. Topánky Vagabond, 8. Bunda Fila

Na titulnej fotografii bunda Fila, vlnený kabát Liu Jo, tričko Answear

Po kliknutí na názov výrobku sa dostanete do e-shopu.

Ešte môj skromný príspevok k farebnej téme. To som ešte netušila, aké budú farby roka 2021, to tak nejako samé vyšlo. Prišlo mi fajn nafotiť sivohnedý kabát pri žltej stene😏. Ale už si veru k tomuto kabátu okamžite chystám aj niečo žlté, hneď mám inšpiráciu. Jasné, že budem stále inklinovať k tým teplejším odtieňom.

Ako sa vám nové kraľujúce farby páčia?

Fotografie v kolážach: ilustračné Pantone, všetko zobrazené oblečenie a obuv ponúka e-shop Answear

 







Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Hm, no nepristane mi ani jedna. Tak budem nasledujuci rok asi tazko nemoderna.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to sa mi nechce ani veriť! Žltá a aj sivá predsa majú toľko odtieňov. Naozaj nepristanú?

      Odstrániť
  2. Krásné, velmi elegantní kombinace (jsou to vlastně firemní barvy Renaultu bez ohledu na trendy). A tvůj outfit s kabátem je také moc pěkný, to je přesně ta kabelka, která se mi moc líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Túto kabelku nosím veľmi rada, lebo na rozdiel od iných z morskej trávy sa táto dá nosiť aj v zime, nepôsobí vyložene letne. Ibaže je z Bali, tu som takú nevidela...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram