Stráženie besného vnúčika

Mali sme s Bernerom bombastické dovolenkové plány. Ani sme sa nenazdali a veľmi rýchlo nám na celej čiare krachli. Na dovolenku sa pobrali syn s nevestou a nás postavili pred klasickú úlohu starých rodičov: treba strážiť ich dieťatko.
Keďže si mladí chcú ešte tú svoju mladosť užiť, toho času je pre nich milovaným a rozmaznávaným dieťatkom ich nádherný bengálsky kocúr Dante (písala som o ňom TU). Mali sme sa postarať o mačku, prosím pekne.



Najprv sme sa tešili, somári starí. Yeeees, budeme mať byt len pre seba, nijaké vyváranie, jedávať budeme vonku, kocúrovi dáme nažrať a každý večer si urobíme fakt neviazanú žúrku. Sviečky, muzika, vínko, sex.


Ťažký omyl. Dante bol tak nas... nasrdený, že mu jeho rozmaznávatelia odišli, až sa nás od zlosti rozhodol zožrať. Zaživa. Začínal spravidla od achiloviek, nepomohlo ani zakutranie nôh do paplóna. Alebo rovno útočil na hlavy, ruky, kam dosiahol. Končatiny, chrbty doškriabané, dohryzené, na nočnom stolíku namiesto pohára vína septonex.

Klasická situácia: ležíme v posteli, obaja vystretí ako na márach, v horúčave paplón natiahnutý až po oči. Napäto čakáme, odkiaľ príde útok.  Ty sleduj zľava, hovorí mi Berner, ja budem kontrolovať situáciu sprava. A hlavne neurob nijaký prudký pohyb. Nehýb sa, preboha!!!

A ako teda budeme mať ten sex? Šepkám čo najtichšie.
Ako nič. Len sa nesmieme ani len pohnúť!

Toto nevymyslíš.


Kocúra sme napokon zvládli len tak, že sme mu na noc zatvárali dvere pred nosom. Ak by ste zatúžili po takejto polodivokej mačke, dávam na známosť, že Danteho večerné ataky dodnes nijako neprešli. Útočí aj na mladých, je to jednoducho jeho spôsob hry. Cez deň krotký miláčik, v noci besný diablik. Pomáha len jediná vec: obojok, vodítko a pome s kocúrom vonku ako so psom. To potom v noci spí ako zarezaný.



No a my s Bernerom? Zostali sme dovolenkovo uviaznutí v Prahe a parádne sme si ju užili. Boli sme na takých miestach, akým sme sa predtým pre pretlak turistov cielene vyhýbali. Napríklad v tejto záhradnej reštaurácii pod Strahovským kláštorom, kam sa za normálnych okolností dostanete, len keď si rezervujete stôl. V týchto dňoch pusto-prázdno. Tak si s nami vychutnajte pohľad na podvečernú Prahu a budú aj ďalšie fajné miesta.




Outfit:
Tričko: Tatuum
Pulóver: Lindex
Džínsy: Mango
Tenisky: Gant
Nevyretušované škriabance a hryzance na rukách: Dante Pantera el Gato Diablo






Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Moje milá, moc ráda čtu tvoje članky, jsou tak zajímavé a vtipné. Kolikrát jsem si snila o někom, kdo by psal o módě 60+ a tys mi to splnila. Vždycky ti to moc sluší. A teď o té kočičce. Nestálo by za to na ní povolat tu dívku, která radila v televizi. Bohužel už nevím, jak se to jmenovalo, ale asi by se ten pořad dal najít. Ona mě totiž fascinovala. Jednak tím jak kočičkám rozuměla a také tím, jak suverénně si nesla svých asi 150 kg. Měj se moc hezky a užívej všeho krásného. Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne za milý komentár, Heleno. K mačke: asi ani netreba nejakého poradcu, aby sme pochopili, že takto aktívnej mačke sa treba venovať, hrať sa s ňou. Miluje napríklad hádzanie hračiek dolu schodmi, to aportuje ako pes a behá hore-dolu. Vedeli sme dopredu, že toto plemeno je náročné.
      Pekné dni aj Tebe!

      Odstrániť
  2. Milá Evo, chtělo by se mi napsat, že tobě když si mladí vybrali takového malého ďábla, tak ať si ho hlídají. Ale vidím, že jsi se úkolu pečovatelky zhostila s přehledem a humorem tobě vlastním.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď ja ho milujem ako toho koňa! A už sme sa naučili, ako sa vyhnúť škriabancom: treba mu hneď ponúknuť inú zábavu.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram