Rozkvitnutá jarná Praha

Pražskú jar som akosi premeškala. V ten čas, kedy je Matička najnádhernejšia, som sedela doma na zadku. Ale vďaka vnukovi Otesánkovi, ktorého mi každý týždeň zakvačila dcéra na deň-dva na krk (aby sa nezbláznila), som predsa len občas opatrne vystrčila nos z domu. Mladý sa jednoducho pobytu vonku dožadoval, a tak mám predsa len fotografie mesta, obsypaného kvetmi.
Nasledujúce fotky sú z dvoch rôznych dní. V jeden deň sme len tak šli s Otesánkom na prechádzku. Kadejakými bočnými uličkami na Petřín, máme ho pod nosom.


V úplne vyľudnenom areáli Strahovského kláštora sme naďabili na rozkvitnutú magnóliu a ja som hneď vedela, kde budeme fotografovať pre Tchibo blog jeden z outfitov s kvetinkami. To sme už ale vyštartovali silnejšia zostava: Otesánek ako nosič klobúka a dcéra Fairy v úlohe fotografky.

Vedzte, že v tomto domčeku v kláštornom areáli normálne bývajú ľudia. Fantastické miesto pre život!!!




1. outfit - dáme to na retro dámu


Vymyslené som to mala dobre, ale chyba lávky... magnólia je obrovská a ja maličká. Aj tak sú to krásne fotky, teplé pozadie a prírodné doplnky trochu tlmia skutočnosť, že je čierno-biela kombinácia nie tak celkom pre mňa. Oblečenie som chcela pôvodne fotografovať na mojej neveste (pozri predchádzajúci článok TU), nevydalo, a tak som ho musela prispôsobiť na seba a vybrať aj celkom iné doplnky. Mimochodom - nie sú to šaty. Sukňa a blúzka sú síce z jednej kolekcie, ale inak sólo kusy.





2. outfit - hra s pruhmi


Toto sa mi veľmi ľúbilo, inšpiroval ma pruh na šatke a stačilo vytiahnuť pulóver zo skrine. Kvietky s prúžkami fungujú perfektne, žiaľ, farebne je to pre mňa tá úplne najtvrdšia kombinácia. Nepomohol tomu ani len červený rúž.

Ale najprv kuknite, aký nám bol Petřín zaplavený kvetmi. Bola to vskutku krásna prechádzka neskutočným, priam surrealistickým svetom. Bez ľudí. Len tá príroda sa bláznila.




xxx

3. outfit - s nádychom Ďalekého východu


Tento outfit sa mne (na mne) osobne páči najviac. Blúzku som prepásala šálom a obliekla úzke nohavice. Tu dobre vidno, že kvietky na blúzke sú krémové, na šále snehobiele. Vôbec mi to neprekáža, aspoň je poznať, že to nie je komplet. Vzorované nohavice som zo skrine vytiahla schválne, aj keď mám podobné čierne hladké. Nejako som ich k tej ázijskej štylizácii "cítila".



Ktorý z outfitov sa vám páči najviac?
Dnes je to kopec fotografií, dám ale ešte jednu. Toto je Otesánek v úlohe nosiča klobúka počas nášho putovania za fashion fotografiami. A áno... prezliekala som sa kade-tade za kríkmi 😀.


O módnom trende retro kvetov píšem na Tchibo blogu v slovenčine TU a v češtine TU.

Outfity:
Sukňa, blúzka, šatka, šál a červená kabelka sú z Tchiba, zvyšok "co dům dal".







Baba Slováková

2 komentáre:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram