Phyto-Nature Firming Serum od Dermalogica


Tento článok vznikol v spolupráci s Dermalogica.
Zrelá pleť je ako to jesenné lístie. Už nezadržateľne vädne, ale ešte sa môže rozžiariť.
Koncom augusta som dostala od spoločnosti Dermalogica na testovanie ich najpokrokovejšie dvojfázové liftingové a spevňovacie sérum Phyto-Nature Firming Serum, ktoré spoločnosť vyvíjala 5 rokov. Tu je recenzia naň.



Čo je to vlastne sérum? Sérum obsahuje vysoko koncentrovanú dávku aktívnych látok.  Môže ísť o vitamíny, látky zosvetľujúce pleť alebo s účinkom proti vráskam či akné. Tak ako existuje pre každý typ pleti a problém krém či produkt na čistenie, existuje tiež pre každý typ a problém pleti vhodné sérum. Všeobecne je sérum hutnejšia kvapalina a účinné látky v nej sú zvyčajne upravené tak, aby mali menšie molekuly a mohli tak lepšie preniknúť do hlbších vrstiev pleti.

Phyto-Nature Firming Serum je určené pre normálnu, zrelú alebo predčasne starnúcu pleť a sľubuje okamžité spevnenie, lifting a rozžiarenie pleti. Jeho najúčinnejšími zložkami sú ovocie Kamu Kamu, ktoré obsahuje 60x viacej vitamínu C ako pomaranč, výťažok z marockej ruže, kyselina kávová, kyselina hyaluronová novej generácie a špeciálna technológia Phyto-Nature pre okamžité vypnutie pleti.

Phyto-Nature Firming Serum je dvojzložkové, balenie teda v sebe ukrýva dve nádobky, obsah ktorých treba zmiešať. Má olejovitú konzistenciu a po jeho nanesení zostane na tvári jemne mastný film ako po kréme. Vzhľadom na obsah kyselín som sa obávala štípania, nič takého sa ale nedeje. Stav mojej pleti sa určite zlepšil, aj keď neviem posúdiť, akú úlohu v tomto procese zohralo sérum, pretože už niekoľko mesiacov používam kompletnú sadu od Dermalogica (recenzia TU). Za čo však rozhodne môžem séru ďakovať, je okamžité vypnutie pleti. Pleť vyzerá, ako keby sa zvnútra vyplnila a farebne zjednotila. Očividne hneď po nanesení.
So sérom som dostala aj špeciálnu kamennú masážnu pomôcku, ktorá zlepšuje krvný obeh a lymfatickú drenáž, čím sa docieli jasnejšia a pevnejšia pleť. Okrem toho vďaka správne vykonaným masážnym krokom zbavuje pleť napätia, uvoľnuje tlak v dutinách, dokáže uľaviť pri bolestiach hlavy a zmenšuje opuchy v tvári. 

Dermalogica odporúča pri aplikácii séra pre vyšší účinok rovno aj masáž v nasledujúcich krokoch:

1. Nanesie sa Phyto-Nature Firming Serum.
2. Pleť sa energizuje hladením tváre kameňom gua sha ľahkým až stredne silným tlakom.
3. Na akupresúrne body sa kameňom silnejšie zatlačí počas jedného nádychu a výdychu.
4. Po použití treba kameň umyť teplou vodou.

Metóda tradičnej čínskej medicíny gua sha


Gua sha, metóda tradičnej čínskej medicíny, využíva nástroj vyrobený väčšinou z polodrahokamov, kostí alebo rohoviny, pomocou ktorého sa hladením pleti presmerováva tok energie. Ja mám ruženín, ktorý je vraj kameňom srdca a lásky a v staroveku bol oceňovaný pre svoje účinky podporiť mladistvý vzhľad.


Niekoľko akupresúrnych techník pomocou kameňa gua sha:

Pri bolestiach hlavy treba trikrát pritlačiť špičku kameňa na tieto body na čele:
1. Stred čela medzi obočím.
2. Na oboch vonkajších koncoch obočia pod nadočnicovým oblúkom.
3. Na oboch spánkových bodoch.

Na odstránenie opuchov a uvoľnenie tlaku v dutinách (opakujte trikrát):
1. Pod očami, priamo pod zreničkou.
2. V úrovni nosných dierok na vnútornej strane lícnych kostí.
3. Pri ušných lalôčkoch, v jamke medzi čeľusťou a lícnou kosťou.

Na tonizáciu spodnej časte tváre a uvoľnenie napätia čeľuste (opakujte trikrát):
1. V kútikoch úst.
2. Pod vonkajším kútikom oka na hrane lícnej kosti.
3. V tej istej línii vonkajšieho kútika oka, ale nižšie na hrane spodnej čeľuste.

Tieto masážne techniky (akupresúru) môžete teoreticky robiť vlastne s akýmkoľvek opracovaným polodrahokamom oválneho tvaru. Dermalogica momentálne ponúka jadeit, ktorého tvar je podobný môjmu ruženínu - aj s rozšírenou stranou pre hladenie tváre pri nanášaní séra.
Som rada, že som vám okrem recenzie na sérum mohla priniesť aj niečo zaujímavé z tradičnej čínskej medicíny, o čom som sama doteraz nemala ani potuchy.
Spolupráci so spoločnosťou Dermalogica sa veľmi teším, lebo mám možnosť používať naozaj kvalitnú kozmetiku. Pri stretnutí s manažérkami som sa až po niekoľkých mesiacoch dozvedela, prečo ma vlastne oslovili. Pretože mám vrásky a očividne nijakú plastiku a botox. Čo na toto už len povedať? Milé cice, vrásky a prirodzený vzhľad sú asi trendy! 😉



Recenzie na kozmetické prípravky, rady kozmetičky a iné články, týkajúce sa krásy v zrelom veku, nájdete v sekcii Stále krásna.







Baba Slováková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram