Komplet denim

Nasledujúce obrázky budú plné vody a zelene, možno vás v týchto horúčavách trošku osviežia. V Prahe bolo v ten deň horúco ako v pekle, intuitívne sme teda tiahli za vodou. No, intuitívne... kecám. Cielene. Predstavujem vám ďalšie zo šiat, ktoré som fasovala od mladšej dcéry Fairy. Modré sú ako Vltava!
Fairy ma pozvala na obed. S tým, že vyberie reštauráciu ona. Ach, jaj. Je vegánka a keď sa učlovečí, tak niekedy aj vegetariánka. Čo sa dá v takej vegetariánskej reštike jesť? Vyskúšala som sviečkovú á la burina. Nebolo to zlé, ale okolo pravej sviečkovej to ani len nechodilo. Že načo to tu spomínam? Lebo sme šli fotiť obtiahnuté šaty a ja som sa predtým nadlábla knedlíkov a omáčky. Keby k tomu bolo aspoň to mäsisko!



Nespornou výhodou reštaurácií v Nerudovej ulici sú takéto výhľady na Hrad. Ryšavá hlavinka patrí dcérenke, študuje jedálny lístok v blahej nádeji, že budeme obedovať vonku. Na terase s famóznym výhľadom sme ale nevydržali ani päť minút, okolité rozpálené strechy piekli ako šporhelty. 


Valdštejnská zahrada


Dojedené na prasknutie sme pred horúčavou najprv hľadali útočisko vo Vladštejnskej záhrade. Tak nejako som dúfala, že konečne nafotím miestne biele pávy. Navyše som v tejto časti záhrady ešte nikdy nebola.

Záhrada je súčasťou areálu Valdštejnského paláca, dnešného sídla Senátu Parlamentu Českej republiky. Areál je jednou z najvýznamnejších stavieb českého raného baroka. Záhrada bola budovaná spoločne s palácom - pôvodne v talianskom štýle - a vzhľadom k priestorovým možnostiam hustej zástavby Malej Strany je členená na dve časti. Známejšia je časť so sallou terrenou, kde sa v lete konajú pravidelné koncerty.

Na opačnej strane je menšia časť s rybníčkom a Herkulovou sochou uprostred neho.


V rybníčku žije množstvo rozmanitých rýb vrátane farebných kaprov a hniezdia tu divoké kačky a sliepka zelenonohá.


Že dojedené! Ešte v Nerudovke sme neodolali vôni trdelníka.



Umeleckú výzdobu záhrady zveril Valdštejn sochárovi Rudolfa II. Adrianovi de Vries. Umelec vytvoril unikátny súbor sôch, súsoší a fontán. Všetky sochy ukradli v roku 1648 švédski vojaci a spolu s ďalším lupom ich premiestnili do kráľovského paláca v Drottningholme. Až v roku 1910 - 1913 boli vyrobené ich kópie (postrádajúce Vriesovo majstrovské cizelovanie). Záhrada bola nimi vyzdobená po jej rekonštrukcii v roku 1953.




Bolo naozaj neskutočne horúco. Páva som objavila len na základe jeho zúfalého výkriku. Takto sa túlil v tieni k vlhkým koreňom paviniča a ani sa nehol. Nuž, opäť nevyšlo, musíme prísť niekedy inokedy.


Aj na náplavke medzi Karlovým a Mánesovým mostom je vtáctva akosi pomenej. Tak rýchlo pofoťme a hupky-dupky domov, do tieňa. Ležať a viazať sadlo, ako všetko živé v rozpálenom meste.




Outfit


Úpletová látka zánovných šiat, tváriaca sa celkom ako denim, ma pobavila. Hneď som siahla po čapici zo skutočnej rifľoviny. Pár bielych doplnkov, pilotské okuliare a viac tomu už netreba. Ba, trebalo by... k tomu strihu a dĺžke sukne by sa zišli podpätky. Sa ale na to môžem v týchto horúčavách vykašlať. Do príjemnej jesene je ešte ďaleko.


Keď si myslím, že ma nefotia... 😏


Outfit:
Šaty: London Times
Čiapka: Zara
Okuliare Tchibo
Kabelka: z dobročinnej predajne Cesta domů
Tenisky: Pepe Jeans





Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Šaty jsou hezké a sluší ti, ale přiznám se, že ve vedru dávám přednost vzdušnějším modelům. Modrá s modrou je moc pěkná kombinace.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to sú tie šaty ešte podšité!!! Vzadu po celej dĺžke a vpredu hore až po pás. Dcéra aj krútila hlavou, že či mi nebude horúco. Povedala som, že vydržím, ale na počudovanie nebolo mi. Teda... tak normálne, nepotila som sa. Žiaľ, neviem zistiť zloženie, mladá všetko odstrihla. Vrch je úplne tenulinký úplet, preto sú aj podšité. Podšívka netuším, z čoho je. Vyzerá to ako umelina, ale je to priedyšné.

      Odstrániť
  2. Krásne foto a modelka ešte krajšia. Táňa

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram