Nové odevné materiály


Že módna návrhárka Blanka Matragi rada využíva pri svojej tvorbe netradičné materiály, mi bolo známe už dávno. Čo som však vôbec nevedela - autorsky sa podieľa i na výrobe nových a využíva najnovšie technológie pri tvorbe potlačí. Vo svojej poslednej kolekcii s názvom Elements, v ktorej vyzdvihuje štyri prírodné živly, použila digitálnu reprodukciu vlastných malieb na satén, lycru, organzu či šifón a predstavila tiež materiály celkom nové.

Z predchádzajúcich článkov už viete, že som dostala možnosť v butiku tejto známej dizajnérky trošku sa porozhliadnuť. Tentokrát sa pozriem na zúbok práve tým novinkám.




Nový materiál CRAN

CRAN je jeden z materiálov, na vývoji ktorého sa Blanka Matragi osobne podieľala. Tuhý ale padavý materiál jej umožňuje formovať skulpturálne modely, doslova materiál aranžovať, šaty modelovať ako sochu. CRAN vytvára zaujímavé svetelné 3D efekty, drží tvar a vraj je príjemný i na nosenie.


Chcela som si ho vyskúšať, do šiat som sa však nenarvala, tak ukážem aspoň tento kabátik/prehoz s autorskou digitálne spracovanou maľbou, inšpirovanou prírodným živlom Oheň.


Večerný model z kolekcie Elements (Zem) z 3D materiálu a hodvábnej organzy. Sukňa "hádže" svetelné odlesky a materiál z každého uhla pohľadu vyzerá inak. V pozadí hore sú koktejlky tiež z CRAN-u.


3D tyl

Blanka Matragi používa i najnovšiu technológiu 3D tylu - plastickú a pružnú tylovú sieťovinu, ktorá zaručuje výrobkom napriek mechanickému namáhaniu dokonalý, nemenný tvar.

Okúzlili ma náramky Blanka Matragi Elements by Preciosa. Plastická pružná dutinka v kombinácii s českým brúseným krištáľom. Sú moderné, výstredné a pompézne.


Od vstupu do butiku som pásla po jednej-jedinej veci: po architektonicky stvárnenom čiernom vesto-kabátiku z kolekcie Elements z 3D tylu. Vraj je to obľúbený kúsok samotnej návrhárky.


Vyskúšala som najprv biely model, nepristal mi, najmä snehobiela farba nie. Dávam aspoň detail, dobre na ňom vidno materiál.

Sú toto odevné materiály budúcnosti?



Fotografovanie bolo tentokrát ozaj kúzelné. Nasmiali sme sa výdatne. Dano ležal na zemi, aby mi vyčaroval nôžky strunisté. Asistentka fotila mobilom a fotky priebežne posielala šéfke do Libanonu. Ja som pózovala, telo som si išla vykrútiť, ibaže pani Blanka je perfekcionalistka a neustále nám posielala rady, ako máme kabátik naaranžovať. Náhle ma osvietilo: tu nestačí doplniť outfit opaskom a dbať na vyhrnutý golier v štýle kráľovnej. Tu treba omladiť a hlavne na-tiah-nuť modelku.
Zuza, hybaj sem!
Tak kukajte, ako vyzerá kabátik na žirafe Zuzane, ktorá žirafie gény celkom neúspešne kryje zebrou kamuflážou. Nebe a dudy, musím stiahnuť chvost. Drahá Zuzka, práve začala tvoja hviezdna modelkovská kariéra!

Konečne tiež vidno, že má kabátik na chrbte otvor.





Milé cice. Ak ste na tom ako ja - malé, bez osieho drieku a nôh až do neba - nezúfajte! Aj tak nám všetkým idú naše pôvaby neodvratne kamsi do hája. Zrelej žene zostáva len jediná - ale tá najsilnejšia zbraň: charizma. Usmievajte sa na svet, smejte sa! Nielen vy sa budete cítiť lepšie, ale i ten svet okolo vás.


Vesto-kabátik sa mi nesmierne páči, toto je kúsok, ktorý by som radostne nosila. Len by asi musel byť o niekoľko čísiel menší, keď som už raz taký Zwerg.
Ak čierna po šesťdesiatke, tak presne takýto extravagantný štýl.

Outfity Baba (158 cm):
Nohavice: Zara
Tričko: Blanka Matragi
Čierny kabátik Elements s otvoreným chrbátom: Blanka Matragi
Červený kabátik Elements: Blanka Matragi
Opasok: Blanka Matragi
Náramok: Blanka Matragi
Topánky: Gabor

Outfit Zuzana (178 cm):
Šaty: Tuzzi
Šatka: Elisa Cavaletti
Kabátik: Blanka Matragi
Čižmy: Peter Kaiser





Baba Slováková

8 komentárov:

  1. Diky Evi. Tvorbu Blanky Matragi sledujem už roky, preto toto priblizenie je super. Eva K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. OMG zaujimave věci. Také si vezmite na cervčer koberec. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, hrám sa. Kdeže červený koberec! Takéto veci sú na nejaké tie fashion weeks. Už do mňa priateľka aj hustila, že by som na ne mala začať chodiť. Keď mne sa ale nechce. Asi to už tušíte, ale ako fashion blogerka sa neberiem celkom vážne :D

      Odstrániť
  3. Tie šaty Zem sú úžasné!!!! Také niečo si ja už nikdy neoblečiem, nemám na to ani peniaze, ani výšku a ani vek! Zostáva mi len sa smiať a smiať a smiať a ... V 60-ke už len tá charizma.
    K narodeninám prajem veľa zdravia a všetko zlé nech vás obíde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja sa tu smejem tiež. No a taká charizma vôbec nie je na zahodenie, akéže "len" ?! Nie každý ju má. Ďakujem za gratuláciu a tiež želám všetko dobré!

      Odstrániť
  4. Myslím, že skutečně nové věci v architektuře, designu nebo módě (to je vlastně taky design) můžou vzniknout jedině s novými materiály. Těší mě, že i Blanka Matragi se novým materiálům věnuje a navrhuje z nich své modely. Kosmický kabátek je úžasný!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola to pre mňa nová skúsenosť, je to iné, keď si také čosi človek môže ohmatať a vyskúšať.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram