Za hranice všedných dní

Hurá, prázdniny! Nechávam Prahu, klientov, rodinu a papagája napospas osudu a poďho het, za hranice, priamym letom do Zürichu. Mám naplánovaný výlet roka na miesto, kde som ešte nikdy nebola. Teším sa ako malá a vy sa nechajte prekvapiť.




Najprv vám doprajem pohľad na Alpy. V skutočnosti je fotografia z letu spiatočného. Bolo nádherné počasie a pilot sa zrejme rozhodol spestriť si robotu. Neletel priamo na Augsburg, ale ťahal to dlouhoooo smerom na východ, furt ponad Alpy na Innsbruck, na Prahu prudko zatočil až pri Chiemsee. Paráda!


Let do Švajčiarska nebol taký krásny, všetko bolo pod mrakom. Aj Zürichsee ma privítalo nevľúdnou sivou farbou.


Hlavná sezóna na jazere ešte nezačala, skapal tu pes. To nám to pekne začína...



Počasie mi náladu pokaziť nemôže a prechádzka pri jazere je vždy zábavná. Veď to hádam aj vidno na tých vyrehotaných fotkách. V kuse sa škerím.





V podvečer idem na večeru so švajčiarskymi priateľmi na túto loď v prístave, cvaknem ju a odkladám foťák. Ovládnem nutkanie to vyaranžované jedlo odfotiť, dívali by sa na mňa čudne. Tak vám len pošepnem, že to bola ryba z jazera s rizotom, čo je miestna špecialita.



Neskôr večer však foťák predsa len vytiahnem. Ktosi púšťa po jazere svetielka, tomuto záberu sa odolať nedalo! Pokračovanie švajčiarskeho dobrodružstva nabudúce.


Ako sa obliecť na jarnú dovolenku?


Vsadila som na námornícky štýl, väčšinou budem pri jazere. Do malého kufra toho veľa nevojde, a tak musí byť všetko so všetkým kombinovateľné. Navyše aj pohodlné, kašlem na štekle a vyštíhlené skinny. Beriem so sebou toto:


1 ks krémovobielu bundičku, ktorá mi ide ku všetkému, v tej aj poletím
2 ks pohodlné nohavice (teplákové tmavomodré s bielym prúžkom a biele chinos)
2 ks topánky vagabondy (tmavomodré na turistiku, béžové na parádu)
2 ks svetríky (biely a tmavomodrý)
2 ks tašky (veľkú džínsovú, do ktorej mi vlezie aj bunda a maličkú frajerskú)
niekoľko tričiek, všetky v červeno-bielo-modrej kombinácii
3 ks doplnky (šál, šatka a látková gumička do vlasov)
2 ks slnečné okuliare
2 ks náušnice
1 ks prsteň
1 ks náramok
1 ks letný trenčkot...
... a to je naozaj všetko. I s darčekmi sa musím vojsť do 8 kg, najťažšie veci na seba.
Mám vo zvyku si všetko pekne vyskúšať pred zrkadlom a zavesiť jednotlivé outfity na vešiak i s doplnkami. Ak poznám program cesty, dopredu premyslím, čo si v ktorý deň oblečiem. Je to potom obrovská výhoda. Nemusím nad tým už dumať a nariekať nad otvoreným kufrom, čo na seba.
Poznámka: Pre všetky teplé farebné typy - na fotografii s handrami konečne pekne vidno, že nikdy nenosím snehobielu. Tá je len na pruhoch na šatke. V snehobielej vyzerám choro, ale lomená teplá biela je moja milovaná farbička!

Outfit:
Bunda: Mango
Tričko: Lindex
Nohavice: Lindex
Topánky: Vagabond
Taška: Replay
Okuliare: Mr. Boho

O Zürišskom jazere som už podrobnejšie písala TU.






Baba Slováková

12 komentárov:

  1. Milá Baba, vďaka za zoznam, čo zbaliť do malého kufra na jarnú dovolenku. Mne to veľmi pomôže. A tá veľká taška je super. Na jazere ti to veľmi pristalo.Želám ešte krásny deň. Ľubica

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ozaj pomôže??? Ani som to tak nemyslela, skôr ako ukážku, že nad tým premýšľam a nezoberiem nič, čo by sa ku ostatnému nehodilo, čo ako by sa mi to páčilo. Počasie sa môže zmeniť, často treba vrstviť a tak.
      Tú veľkú tašku milujem, všade ju vláčim. Vopchám do nej aj veľký nákup. Ďakujem za milý komentár, Ľubica a tiež želám krásny deň.

      Odstrániť
    2. No pomôže, lebo som sa od teba naučila ináč pozerať na kombináciu oblečenia. Ja nemám taký cit pre detaily ako ty, tak sa od teba veľa učím. Takže ešte raz veľké ďakujem. Ľubica

      Odstrániť
    3. Tak to ma môže iba tešiť, ďakujem, si milá!

      Odstrániť
  2. Čo je to za maskáčový strom prosím? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, vraj maskáčový strom! Je to platan, asi javorolistý (neprizrela som sa mu lepšie, bo iba teraz vyháňa listy). Platanov je viac druhov, javorolistý je v Európe najčastejší.

      Odstrániť
  3. Milá Baba Eva, prajem krásnu dovolenku v krásnej zemi. Hádam hádam kamže smeruješ kde si ešte nebola? Najsor som tipovala Pilatus (je nad jazerom) či železnicu na Jungfraujoch ale podľa toho, čo máš v kufri to na vysoké kopčeky nevyzerá. Tak som zvedavá..
    My 4 baby ("v letech") vyrážame v piatok na juh, do Ragusy (či Dubrovníku?) a kdeže má pršat :((( riešime obsah kufríkov do 8 kg. Vďaka za inšpiráciu! Ako optimistky balíme plavky ale pre sichr pršiplášte a dáždniky.
    alena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Alena, na Pilatus som sa dívala každý deň z obývačky, keď som vo Švajčiarsku žila :D Jasné, že som na ňom bola. Je nad jazerom, ale nad Vierwaldstättersee, nie nad Zürichsee. Nie, hory to veru nebudú, pre Slovenku z Nízkych Tatier, čo žila v Alpách, to až taká vzácnosť nie je.
      Na Jadran baľte plavky, jasné! Príjemnú dovolenku!

      Odstrániť
  4. Námořnickŷ styl mám taky ráda,myslím, že je velmi slušivý a vám sedí perfektně. Jsem právě na dovolené a zabalila jsem se podobně, jen mám navíc plavky a věci na kolo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Námornícky štýl milujem, len s ním musím zaobchádzať opatrne. Klasická farebnosť biela-modrá-červená mi nesvedčí, a tak do neho prepašovávam i škoricovú, béžovú, sýtožltú. Červenú len po troške a o bielej som už písala... Želám krásnu dovolenku!

      Odstrániť
  5. Děkuji a přeji také hezké příležitosti k rekreaci těla i duše!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dášo, už som naspäť v Prahe a sekám články :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram