V Londýne je len jedna Kate

V sekáči na Bělohorskej som zase vykutrala fajnovinu. Vlnený kabát v sýtej tmavomodrej s dvojradovým zapínaním. Taký námornícky... alebo? Spomenula som si na podobné kabáty londýnskej Kate, veď viete, ktorej. Je tam len jedna. Catherine, Duchess of Cambridge.




Nápad bol tu, zvyšok outfitu som vytiahla zo skrine, už mi chýbala len ostatná maličkosť. Klobúčik, fascinátor, dajaká tá placka na hlavu, vojvodkyňa bez takého nejde ani smeti vysypať. Zvážila som následné využitie kráľovskej pokrievky hlavy a vyhodnotila, že mi to bude na... na nič. Investovala som teda do momentálne vychytenej "námorníckej" šiltovky. Teplá je, moderná je a ešte má i tote káro od Kataríninho milovaného svokra, zvané Prince of Wales. To som koumák, čo? Až na to, že v tomto prípade bola čiapka drahšia ako slávny kabát...

Tmavomodré džínsy Jej Výsosť nosí bežne, na obligátne lodičky kašlem. Ide sa ku Vltave, obúvam nepremokavé vltavovzdorné bagandže. Anglicko-námornícky zimný outfit je na svete.



Konečne sa podarilo normálne odfotiť moje obľúbené staré náušnice so zafírmi a zirkónmi, ktoré mám na blogu ku viacerým outfitom. Prsteň zásnubnému prstienku vojvodkyne z oka vypadol, všímate?! Je to fake. Obyčajné sklíčko. Bez neho by to ale nešlo!


V Prahe je len jedna Baba!


Tak som si zapózovala a ideme si užiť nádherný zimný slnečný deň. Už je zo mňa opäť Baba. Chcete sa zasmiať? Vychutnajte si moje x-avé nohy v stave, keď ich nekamuflujem kadejakým dômyselným cicovským aranžovaním. Toto sa nedá oklamať, bo levitujeeeeem!


Aby som nezabudla i na sprevádzanie Prahou, za mnou je Mánesův most, dokončený počas I. sv. vojny v roku 1916. To sa vtedy volal Most arcivévody Františka Ferdinanda d’Este. Most je betónový s čiastočným použitím železobetónu, postavený v modernistickom slohu. Na staromestskom predmostí ho zdobí socha maliara Josefa Mánesa od Bohumila Kafku.

Cha, že arcivojvoda, aj tak šiel v dejinách k šípku. V štylizácii na manželku následníka trónu zdravím most kráľovský! Karlův most. Poctivý kameň.


Fotografie sú v protisvetle, majú svoje zvláštne čaro.



Na tomto mieste na Malej Strane medzi oboma mostami je vždy veselo.




Outfit:
Kabát (48% vlna, 52% viskóza): Yaly 
Jeans: Mango 
Topánky (impregnovaná látka): Mustang 
Pulóver (bavlna): Street 
Šál (bavlna): Roots 
Čiapka (80% PES, 20% bavlna): Zara
Okuliare: dm drogéria 
Prsteň (sklo, chirurgická oceľ): e-bay
Náušnice (zafír, zirkóny, vintage viktoriánsky štýl): dar
Taška (filc, koža, bavlnené lano):  Department Twórczosci

Malé tajomstvo: ak vás prekvapila kombinácia dvoch rovnakých károvaných vzorov v rôznych farbách, vedzte, že toto sa ešte prudko krotím.  Vzorka Prince of Wales sa túto zimu nosí úplne rozpustilo. Káro na káro plus ďalšie káro. V rôznych veľkostiach vzoru a farba na farbu.

Podobný článok: Victoria Beckham Style





Baba Slováková

7 komentárov:

  1. Tento outfit by som od vas prebrala od hlavy po paty - presne moja salka kavy vratane farieb ; ))
    Nadherny outfit a nadherne miesto.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyborna,viem si predstavit ze by ma do toho dcery prehovarali ale potom by som sa v tom citila vyborne.A krasne fotky.p.s. -20😆

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa cítila výborne, aj keď do tohto ma nik prehovárať nemusel. Ďakujem, Inge!

      Odstrániť
  3. Moc povedené, a modrá je pro mě vždycky dobrá, hned bych brala celý outfit, akorát v té čepici bych vypadala jako výpravčí, čepice mí sluší jen výjimečně a navíc potřebuji velikost na chlapa. Ale vy v tom vypadáte jako obvykle skvěle, fotky jsou také moc hezké!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hohó... je to vraj kapitánska čapica, takto sa im teraz hovorí! Ďakujem, Dášo!

      Odstrániť
  4. neviem sa rozhodnúť, či je lepší text alebo oblečenie, Jana K.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram