Radšej nefotiť, prosím!

Tip na silvestrovský článok mi dala pani Katka. Vraj najlepšia radosť je škodoradosť! Bolo by ozaj príma potešiť vás nepodarenými, hnusnými, nepublikovanými fotkami. Jáj, ibaže ja som tak prudko krásna, že také ani nie sú 😁





Prešla som celý foťák, v ktorom sú skysnuté fotografie ešte od jari. Ozaj bieda. Nepodarených záberov je teda dosť, ale väčšinou ide o technické nedostatky - blbé pozadie, neostrý záber, zlý uhol, nanič svetlo, chýba mi noha alebo ruka. Nijaká sranda. Keď už ma raz fotia, nahodím úsmev č. 5 a ten mi neschádza zo ksichtu, už som vycvičená ako opica. Horšia vec, keď ma niekto odfotí nebadane...

Na titulnej fotografii sa milostivá pani továrniková pokúša v štekľoch vytrepať sa na lavičku.

V hlave mám pocit masového vraha.

Ku ďalšej fotke musím podať vysvetlenie. Už viete, že som v hore vyrástla, ani medveďa sa nebojím. Zato mám panickú hrôzu z gunára! V detstve mi jeden vyskočil na hlavu a ďobal ma do nej. Následky poranenia hlavy poznať dodnes 😀. Vysnívala som si krásnu-prekrásnu fotografiu s labuťami, aj rožkom som sa vyzbrojila. Hm, z tohto záberu fashion fotka veru nebude. Bojím, bojím!

Svätožiara medzi nohami
Keď zafúka a šaty sa zmenia na obtiahnuté gate.
Nebyť toho detailu, mohla to byť krásna fotka.
V zime nosím pod nohavicami štrimfle, pred fotením treba popotiahnuť, upraviť gate. Ježišmária, ešte nefotíme!
Už mám všetkého vážne plné zuby. Horúco je a ešte aj tá deka na krku!
Na pitevnom stole u Matyáša. Už ma dorazil.
Pritúlil sa ku mne neznámy turista. Nefoťte ma z profilu, keď sa rehlím ako kobyla!
Fotiek s amputovanou ľavou nohou mám celú zbierku.
Následky pobytu gunára na hlave. Tú mentálnu retardáciu veru poznať.
Toto mala byť hrozne kúlová fotka z vianočných trhov, aj šál s hviezdami som zacapila. Nevydalo.
A v nasledujúcom roku si dáme Repete s Ivanom Krajíčkom!
Veselého Silvestra, dievčatá!





Baba Slováková

30 komentárov:

  1. Ve volném čase trochu fotím a vždy se mi hrozně příčí, když pak vidím, jak někdo zveřejňuje fotky, na kterých jiní lidé vypadají hrozně a ani se nad tím nepozastaví. Proto jsem měla napřed strach, ale víte co? Hrozně jsem se pobavila a ten můj blok zmizel, protože je skvělé, když si někdo umí udělat legraci sám ze sebe! Klobou dolů ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Péťo! Naučila som sa nekritizovať iných už ako dvadsaťročná. Dostala som lekciu od priateľky so širokým srdcom. Ohovorila som pred ňou našu spolužiačku. Priateľka sa na mňa pozorne zadívala a že čo to rozprávam, veď je to veľmi milé dievča! Tú hanbu som si zapamätala na celý život. Každý nech sa pozrie najprv na seba a keď sranda - tak zo seba!

      Odstrániť
  2. Hehe! A čo už máme dnes Silvestra? Najviac ma pobavila tá invalidná. Vieš, ktorú myslím?
    Veselého Silvestra aj tebe! Ja Silvestra príliš neprežívam. Je to pre mňa taký istý deň ako aj tie pred ním a tie po ňom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Danka! Ešte Silvestra nemáme, ale ja mám na ten deň program, takže článok v predstihu. Neviem, ktorú fotku myslíš, invalidných je tam viacej :D Tú bez nohy?

      Odstrániť
    2. Presne tú :-) Tak teda veselý silvestrovský program prajem!

      Odstrániť
  3. Juuuuj toto sa neda neokomentovat, ta posledna lietajuca je super...zelam vsetko dobre do noveho roku a tesim sa na vase prudko zaujimave a scestne moderne aktualne clanocky, ktore chtiac nechtiac milujem...
    Btw...5,6,7 januar som v Prahe a chcem vidiet secko co som tu citala...))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám za priazeň a tiež všetko dobré v nasledujúcom roku! Na tej lietajúcej sa sama stále rehocem :D

      Odstrániť
  4. Keď som otvárala tento článok tak som absolutne netušila čo ma čaká... Ostala som v šoku ale v tak príjemnom šoku som už dlho nebola. Neskutočne ste ma pobavili, som na tomto blogu prvý krát a rozohodne sa sem budem vracať! Ďakujem za spríjemnený večer.

    S pozdravom

    KRISTYN MARAMA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďalšia Slovenka v Prahe? Nakukla som na blog :D Ďakujem Vám, Kristína, za milé slová!

      Odstrániť
  5. Vaham, jak vas oslovit. Nevim, jestli i ve slovenstine je "Babo", taky spis nadavka, nez obdivne osloveni. Tak radeji pani Evo, moc dekuju za vase clanky, postrehy, uvahy i typy a v neposledni rade i krasne fotky s vasimi outfity. Moc se vzdy tesim na dalsi clanky a inspiraci. Obdivuju vas za vasi otevrenost a odvahu. To dokazi jen silne osobnosti a to vy jiste jste. Posilam prani vseho dobreho do dalsiho roku a tesim se na dalsi setkavani. Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, Jitko. Pokojne ma môžete oslovovať "Babo", v slovenčine má toto slovo niekoľko významov, už som to niekde vysvetľovala. V spojení "dobrá baba" je to mladé sexi dievča. "Stará baba" je to to isté, čo v češtine. A ešte je to aj čarodejnica, striga. V jazyku môjho kmeňa ide tak trochu o slovnú hračku, v každom prípade je to dnes i moje meno, takže no problem :D Ďakujem Vám za Vašu priazeň a želám všetko dobré do nového roku 2018!!!

      Odstrániť
  6. Děkuji náhodě, která mi dopřála objevit vaše stránky a pravidelně se k nim vracet, děkuji za krásné fotky z mé milované Prahy, děkuji za spoustu inspirací z "babského" světa a těším se na vše i v příštím roce!! m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prahu tiež milujem, inak by som po nej nepobiehla s foťákom. Budú ale aj iné krásne miesta, aj keď Praha je studnicou nevyčerpateľných inšpirácií. Ďakujem Vám za krásny komentár a želám šťastný nový rok!

      Odstrániť
  7. Zasmála jsem se,ale vy vypadáte dobře všude. Tak hodně zdraví v novém roce a těším se,co zase zajímavého si přečtu.S.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Perfektný článok! Pobavila som sa :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. A to na tej amputovanej zase celkom dobre stojis... styrikrat som precitala o ktoru nohu sa to jedna a pochopila som, ze z pohladu pozerajuceho... :)
    prajem vsetko dobre, vela zdravia a humoru...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, mohla som sa teraz vyhovoriť, že som to myslela tak, že fotiek s amputovanou pravou nohou mám hafo, takže som just dala s ľavou. Pravda je ale taká, že som kukla na fotku, videla chýbajúcu nohu vpravo a bolo. Načisto som popletená. Ďakujem, idem to opraviť. Všetko dobré v novom roku!

      Odstrániť
    2. Neopravuj... aj omyly maju svoje caro a tu som sa trafila do myslienok.... take mile ludske...

      Odstrániť
  10. Jak jsem ráda za Vaše články. Slovenština je krásná a libozvučná. Mám ji ráda ve Vašem blogu a pište, foťte, vždycky se těším, co bude. Fotky, kde vypadám jako obluda z Obludária mám taky, zlobím se na ně, ale jsou často legrační. Přeji Vám vše dobré v novém roce a hodně insprací k psaní a focení. Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obludárium je prekrásne slovo! Ďakujem za vinš a tiež želám všetko dobré v novom roku!

      Odstrániť
  11. Perfektní, vtipné, inspirativní a to je pro mě dnes nejdůležitější. Chtěla bych moc poděkovat za super nápad, naše jediná dcera žije v Norsku a já jsem stále vymýšlela, jak ji poslední den v roce pobavit. A když jsem mrkla k vám, hned jsem věděla jak. Přefotila jsem její staré fotky, kde dělala jako malá příšerné obličeje a udělala jsem z toho malé video i s hudbou. Kupodivu se mi to docela povedlo a je to i vtipné.
    Evo moc diky za všechno co pro nás starší a pokročilé děláte a budu se těšit na další počteníčko a pokoukáníčko. Přeji šťastný a úspěšný nový rok. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten nápad nebol môj, Jindřiško, poslala mi ho čitateľka Katka. Keď som spomínala, že vyberám z fotiek a nájdu sa aj nepodarené, vnukla mi túto myšlienku na silvestrovský článok. Aj tak mám radosť z toho Vášho videa, tomu teda hovorím nápad! Šťastný nový rok i Vám a celej Vašej rodine!

      Odstrániť
  12. Krásný a zářivý nový rok a hlavně zdraví! Čtyřicítka Kačka.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ha-ha-ha :-)
    Tak v prvom rade ti chcem popriať, nech ti osmička prinesie nekonečne veľa nápadov, príležitostí na zasmiatie sa, zdravie a spokojnosť :-) PF 2018 !!
    A v druhom rade, som potešená, že si spravila z môjho "nakopnutia" takýto článok. Pobavil... :-))Zastavila som sa tiež pri tej "amputácii". Si predstav, že až teraz som si uvedomila, že mám vycapenú fotku zo svadby môjho syna, nad pracovným stolom a môj "James Bond", má tiež "amputovanú " pravú nohu... a to fotil profesionál...! Tak vidíš.... :-)
    Katarína V.
    ( a nehovor mi pani :-D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pani Katarína, ja som tušila, že si to bola ty s tým nápadom :-)

      Odstrániť
    2. Milá CICA Katka, už si druhá, čo sa mi tu búri proti tetkám a paniam :D Ale opäť si ma inšpirovala. Musím napísať krátky informatívny článok: všetky cice nad päťdesiat, v komentároch prosím TYKAŤ! Mladšie čitateľky pekne vykať, tie najmladšie hádam aj onikať. Nejaká úcta ku šedinám musí byť aj na internete a ja budem mať aspoň prehľad, kto je v akej vekovej kategórii :D
      Osmička mi prinesie šesťdesiatku a akosi v kostiach cítim, že to bude úspešný rok. Tak nech sa nám všetkým darí, šťastný nový rok 2018!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram