Babské outfity 2017

Mala by som takto na konci roka bilancovať a či čo, ale nechce sa mi. Ani predsavzatia do nového roku nebudem vymýšľať, nikdy to nefungovalo. Budem sa jednoducho tešiť z každého nového dňa, rok 2018 je pre mňa prelomový. Dovŕšim 60 rokov... toto fakt píšem o sebe???





Tohto roku som bola naozaj usilovná, až mi je to divnô. Ľaľa, koľké outfity! Ďakujem môjmu početnému príbuzenstvu i priateľom, že to so mnou vydržali a trieskali sa vospolok na kadejaké prapodivné miesta len preto, aby vznikli takéto farebné obrážťoky.

Chcela som pôvodne urobiť prehľad outfitov roku 2017 podľa ročných období, ale vznikol z toho chaos ako na prvom obrázku. Som sa na to teda vybodla a usporiadala fotografie podľa mojich preferovaných farbičiek. Neviem sa rozhodnúť, ktorú mám najradšej. Ktorá mi pristane najviac?

1. Vínovočervená


Farby starých vín - bordó, burgundy etc.- dostali v mojom rebríčku prvé miesto. Možno aj preto, že som ich vniesla do šatníka len v tomto roku, sú pre mňa nové a neokukané.


2. Vajíčkovobiela, krémovobiela


Keby neboli také nepraktické, nosila by som ich najradšej furt. Biela omladzuje.


3. Korálovočervená


Odtieň oranžovočervenej je v mojom šatníku už stálicou, stačí jediný doplnok a celý outfit sa rozžiari. Iné odtiene červenej mi, žiaľ, nepristanú.


4. Čierna a grafické vzory


Čiernu sa snažím postupne zo šatníka vypúšťať, moja posadnutosť prúžkami, károm, kohúťou stopou a inými vzormi ma však akosi opustiť nechce.


5. Škoricová a farba ťavej srsti


Tieto farby so mnou tak splývajú, že ich musím kombinovať s čiernou, resp. so studenými neutrálnymi farbami - so sivou a tmavomodrou.


6. Tmavomodrá


Zabijem sa, keď ju milujem?! Nie je to pre mňa tá najideálnejšia farba, ibaže predstavuje veľmi elegantný základ outfitu.


7. Sivá


Stále čítam, že by sa zrelé ženy mali sivej vyhýbať ako čert svätenej vode. No, čo ja viem? Je to veľmi dobrá farba, ľahko kombinovateľná s inými.


8. Pokrývky hlavy


Ku klobúkom, čapiciam, baretkám ma priviedlo až blogovanie, roky som na hlave nič nenosila a to ani v najtuhších zimách. Zvykla som si a stále rozširujem svoj pokrievkový park. Také čerešničky na hlave sú to :D 


Ďakujem aj všetkým vám, čo ma čítate a milými komentármi povzbudzujete v tomto mojom bláznovstve!

P.S. Jazykové okienko: vedeli ste, že prídavné meno "babie" sa používa len v spojení "babie letá"? Inak sa od slova "baba" používa prídavné meno "babský/á/é". Ja viem, názov článku mal správne znieť "Babine outfity 2017". No a? Veď sú babské.





Baba Slováková

8 komentárov:

  1. Pro mne velká inspirace.Těším se na další rok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám, Sofie! Už isto viete, že som si nekládla za cieľ inšpirovať, skôr seba sa dať do poriadku. Nuž... tak si viete aj predstaviť, ako takýto komentár poteší!

      Odstrániť
  2. Pro mě také velká inspirace, i když z barev jen modrá, šedá a některé odstíny vínově červené. Ale nevadí, nejde jen o barvy a odkazy na blogerky mého studeného typu mě také inspirují. Věřím, že nápady na outfity a zajímavá místa vám jen tak nedojdou a těším se na každý nový článek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako píšem v odpovedi hore, Dášo, nebol to môj plán - inšpirovať. Veď som dosť atypická, malá, ryšavá a navyše som presvedčená, že ženy v mojom veku už dávno vedia, čo im pristane. Hrám sa, ale to dobre viete :D
      Nebojte, budem ďalej fotografovať a písať, už mám v zadku vrtuľu, chystám sa cestovať. Veľmi pekne Vám ďakujem!!!

      Odstrániť
    2. Když jsem napsala o inspiraci, nemyslela jsem zdaleka jenom oblečení. Inspirativní je vaše odvaha, tvořivost, hravost, dobrá nálada, životní moudrost, smysl pro humor atd., mohla bych psát ještě dlouho. Díky za vše.

      Odstrániť
    3. Ja ďakujem Vám. Lebo len s takýmito povzbudivými komentármi moja odvaha rastie. Bez spätnej väzby, bez ohlasov by som asi bola "zľaknutejšia" :D

      Odstrániť
  3. Milá baba, si skvelá či je jar, leto, jeseň alebo zima. Ďakujeme za krásny blog. K jazykovému okienku mám prídavok. Prídavné mená, ktoré v slovenčine skloňujeme podľa vzoru páví sú odvodené od zvierat alebo od rozprávkových bytostí: obor - obrí, drak - dračí, baba (vo význame ježibaba, striga, čarodejnica, vedma, bohyňa, žena s tajomnou mocou) - babí. S módou čaruješ čarovne. Prajem babím letám čarovne čarovné čarovanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jój, super, super!!! Zase som sa niečo nové dozvedela, o tých rozprávkových bytostiach podľa vzoru páví som nemala ani len potuchy. No, áno, chcela som článok nazvať "Babie outfity 2017", ale nalietla som radšej na Google, ktorý ma zas ošálil :D Veľmi pekne Ti ďakujem za čarovné prianie!!!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram