Na manolky v teniskách

Mediálne hviezdy tohto blogu - Zuzka a Dano z Košíc - sú späť! Dorazili ako veľká voda a pod zámienkou "hybaj na kávu" ma vytiahli von. Úplne ma zdemolovali. Poflakovali sme sa po Prahe do neskorých nočných hodín, teraz tu kýcham a lapám po vzduchu. Očividne mi neprospelo večerné vysedávanie vonku na svařáku. Ibaže bolo veselo i poučne a mne už bok vydúva a editujem fotky. Zvrtnem chytro článok a šup pod perinu i s horúcim čajom.




Stretli sme sa na Kampe. Sobotňajšie popoludnie bolo teplé a slnečné, vykračovala som si v ľahulinkej blúzočke, domnievajúc sa, že rovno zalezieme do Werichovej vily. Figu. Zuzana má v zadku ešte silnejšiu motorovú myš ako ja. Ideme na Blahníka, vystrelila rozkaz. Zrozpačitela som. Štýl Manola Blahníka mi rozhodne žily netrhá, ani tá reklama na jeho topánky, nazývaná Sex v meste, ma nijako neohúrila. Navyše - už o tejto výstave písali úplne všetky české médiá i blogeri, nič nového by som nepriniesla. Nuž ale, keď sme už tu?! Aspoň raz si teda niečo pozriem ako bežný divák. Zlaté oči. Foťák som celkom zavarila.

Otvorenie výstavy legendárneho návrhára obuvi na vysokánskych ihlách The Art of Shoes v Museu Kampa bolo v Prahe určite udalosťou leta. Výstava dorazila z Milána a Petrohradu, poputuje ďalej do Madridu a Toronta. V budúcom článku vám z nej predsa len prinesiem reportáž a dojmy, dnes to bude len môj outfit a zopár imidžoviek z výstavy.


Po svete sa šíri fáma, že si celebrity dávajú amputovať malíčky na nohách, len aby tie manolky obuli. Asi je to blud. Bodkované štekláče mi však vyrazili dych. V týchto by môj outfit vyzeral celkom ináč a ja určite ako hviezda. Kukám na tie svoje tenisôčky, hm... Popoluška v paláci. Bez črievičiek. Ešte chvíľu budem na lodičky zírať a amputácia ma neminie.


Samotný Manolo Blahník hovorí, že po vysokom podpätku túži každá žena. Obuť si taký pár topánok, čo len na pár minút, aby sa cítila ako bohyňa. 
Myslela som, že kecá. Nekecá. Na tieto lodičky ešte aj doma hľadím ako taký blbec a tuším mi aj tečú sliny. 



Tenisky-netenisky, tu sa veru odfotíme!



To sa dakomu žije, keď má takéto dlhé nohy.


Dano nás fotí celkom ochotne. Nudí sa, tak má aspoň trochu zábavu. Mala by si článok nazvať "Stovka vysmiatych žien a zopár znudených chlapov", šomre.

Stačí, keď sa Zuzka poskladká popri stene a ja hupsnem na šipčky - a sme skoro rovnako vysoké!


Outfit do babieho leta:


Určite som sa v októbri nevybrala vonku len v ľahučkej blúzke, aj keď mám pod ňou tielko. Dlho som rozmýšľala, čo navrch, napokon zvíťazil kardigán s károm. Bodky, káro, prúžky, ba i kvietky sa dnes kombinujú bežne a dodajú outfitu isté napätie a vtip. Len to som neodhadla, že domov sa budem vracať nočnou hodinou...


Z atmosféry výstavy. Pruhované kreslá sú zapožičané z múzea a nesmiete sa ich dotknúť. V oceľovo-sklenenej plastike sa zrkadlia ťažké krištáľové lustre. Autor Marian Karel: Zborcený sloup.



Vo Werichovej vile sme si pridelili prísun kalórií. Tá torta s malinou je dort Medy Mládkové, strašne fajný. A dostala som darček. Putovné cédéčko. Po vypočutí mám vraj posunúť ďalej. Kto sa hlási?



Naša spanilá jazda, prelievaná vareným vínom, pokračovala do noci. V meste bol festival svetiel, to však môj foťáčik bez blesku nezvládal. S bleskom by sa však úplne stratila tá čarovnosť. Tak aspoň jeden záber z nočnej tajuplnej atmosféry. Zrcadlová kaple Klementina.


Ďakujem Zuzke a Danovi za nádhernú sobotu i za darček... a už šmýkam do postele i s tým horúcim čajom. Všetkým vám želám príjemnú nedeľu a veselej manželskej dvojici šťastnú cestu domov!

Outfit:
Blúzka: Next
Hodvábne tielko vo farbe nohavíc: Betty Barclay
Kardigán: Rainbow
Nohavice: Bodyflirt
Tenisky: Converse





Baba Slováková

7 komentárov:

  1. Váhala jsem, jestli na toho Blahnika vůbec jít, ale po Vašem doporučení asi ano. A s dovolením bych se postavila na začátek fronty na CD, Szidi Tobias mám ráda už od dob Hapkova a Horáčkova cédéčka. Hezkou neděli přeji. H.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ste prvá, tak CD-čko poputuje ku Vám :D Zdá sa, že sa niekedy stretneme, aj tak som na Vás zvedavá.
      S tou výstavou sme to mali asi obe rovnako, aj ja som váhala. Treba sa na tie topánky ozaj pozrieť ako na artefakty a nie štýlom "to by som ja nenosila". A našla som veru niekoľko takých, ktoré by som hrdo nosila. Keby som na to mala, že... Zaujímavé a veľmi vypracované sú i topánky ku historickému filmu Sofie Coppola Marie Antoinette... ale o tom všetkom ešte budem písať článok.

      Odstrániť
    2. Super, ráda Vás za CD pozvu na kávu. Mail mám na blogu, až budete mít chuť, dejte, prosím, vědět (teď ale nebudu až do 3.11. v Praze).
      Na další článek o výstavě se těším. H.

      Odstrániť
    3. Ďakujem za pozvanie, určite sa ozvem!

      Odstrániť
  2. Moc krásný článek o výstavě, na kterou jsem též zavítala. Navíc vám to opět moc slušelo!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc krásný článek o výstavě, na kterou jsem též zavítala. Navíc vám to opět moc slušelo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Martinka, za milý komentár. Ako poznám váš vytríbený štýl, určite ste si výstavu užila.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram