Volanie divočiny

Michael Kors, Photo: www.michaelkors.com, Photo: Mario Testino
Zvieracie vzory sú učineným evegeenom. Aúúú! Tuším sa všetci zbláznili, ale v kolekciách módnych návrhárov pre jeseň 2017 sú úplne všetky zvery. Kravy, zebry, hady, žirafy, tigre... a zverincu vládne nesmrteľný leopard. Často od hlavy až po päty, total leopard look sa tomu nadáva.
Animal prints sa natlačili na všetky možné materiály - od ľahulinkých mušelínov, cez lurexové blyštiace tresky-blesky až po pravú kožu.



Dobre už viete, že mám zvieracie vzory rada, nuž ale čo je veľa, das ist zu viel. Vybrala som tie najvkusnejšie ukážky, ktoré som našla, väčšinou je to ale poriadna divočina. Najviac sa mi zvieracie potlače páčia na tých čiernych modelkách, pre tie sú ako stvorené. Vyzerajú ako džungľové bohyne. Bledule sú v tom úplne "zabité".

Pre nás, slovanské divožienky, platí asi to povestné "všeho s mírou". Od hlavy po päty to bude sotva to pravé orechové. Ale mať tak jeden dobrý kúsok oblečenia v outfite - to milujem. Prípadne dobré doplnky.

Balmain, Photo: Monica Feudi
Balmain, Photo: Monica Feudi, Michael Kors, Photo: Yannis Vlamos, Gabriela Hearst, Photo: Yannis Vlamos
Bally, Photo: Courtesy of Bally
Michael Kors, Photo: Yannis Vlamos
Dolce&Gabbana, Photo: Yannis Vlamos

Toto som našla v ponuke módnych reťazcov. Žiaľ, už z fotografií vidieť, že kvalita materiálov akosi pokuľháva. Niet divu, že ak sa vzory vyskytujú na takýchto handrách, prílišnej obľube sa v našich končinách tešiť nemôžu.

blúzka - Mango, šatka - Mango, šatka - Zara
Tento článok je venovaný žienkam, ktoré animals prints obľubujú. Pokiaľ máte fajné kúsky, noste ich, stále je to aktuálny trend.
Pre tie ostatné, čo sa zverine na míle vyhýbajú, s radosťou ešte prinesiem ďalšie trendy. Aj oveľa šialenejšie, ale našla som aj krásne minimalistické fajnovinky.
Ktorá máte zverinec v šatníku???




Baba Slováková

13 komentárov:

  1. Ja zverinec v šatníku milujem, preferujem mačkovité šelmy �� tento look však vyžaduje vycibrený cit pre vkus , aby, napokon, výsledný efekt nepôsobil vulgárne a lacno a to i napriek tomu, že na sebe máte kvalitnú značku. Elena K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja jedine leoparda, ale s mierou. Soňa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám leopardí vzor hodně skrytý v mojí oblíbené červeno-modro-bílé kabelce jako podšívku. Ale mám taky temně fialovo-hnědou halenku s tímto vzorem, kde je však patrný až "na druhý pohled". Kdysi jsem měla i sako, ale dcera mi dala najevo, že se ho mám zbavit :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšinou je tento vzor (v našich končinách na uliciach videný) HNUSNÝ. Môžu za to tržnice a obchodné reťazce, lebo ho bachnú na nekvalitné a často i lesklé látky. Preto toľká averzia a všeobecne prevládajúci názor, že je to gýč. Kým nosila leopardí kožuch len Elizabeth Taylor, bol wow. Ibaže si ho potom obľúbili najmä prostitútky a povýšili ho na "kurví kroj". Treba s ním pracovať naozaj opatrne.

      Odstrániť
  4. Já bych si prosím dala tu kabelku Bally úplně vpravo.Díky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Objavila som Váš blog a som unesená. Klikám, klikám čítam a neviem prestať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, pani Milota, vitajte!
      Váš záujem o blog ma veľmi teší. Čítajte!

      Odstrániť
  6. Já mám k jakýmkoliv zvířecím vzorům averzi, takovou věc bych si nejspíš nekoupila nikdy, ani teď, kdy mi na stará kolena (57) pohledy druhých vadí méně a už se tolik neobávám být malinko výstřední... :)
    U druhých žen mi to připadá snesitelné, jen když je vzor na malé ploše, jinak se mi takové oblečení jeví nevkusné, afektované, nepříjemným způsobem okázalé a nápadné...
    Anna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá pani Anna, vkus je záležitosť veľmi individuálna. Existujú tenké hranice medzi vkusom a nudnou priemernosťou - a naopak medzi vkusnou výstrednosťou a gýčom. Váš komentár ma priviedol ku zamysleniu sa a napísaniu ešte jedného článku s príkladmi dobrými i tými horšími. S tým, že je to vzor afektovaný, okázalý a nápadný, musím len súhlasiť.

      Odstrániť
  7. Hurá, že bych se pokusila ve svých 66 znovu vynést svůj krásný, kdysi velmi drahý luxusní kabát se zvířecím potiskem dokonce na módním sametu?? m.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram