Trend jeseň 2017 - kovové lesky

Chanel

Tak sme sa predsa len dočkali! Móda vesmírnych lodí, strieborné skafandre a kadejaké iné hacafraky tu už mali (podľa fantasy filmov) byť dávno. Už v roku 2000, predsa! Celé detstvo sme sa na to tešili. Svet ale vtedy riešil svoju totálnu skazu, spôsobenú očakávaným výpadkom všetkých počítačov a módni návrhári zaspali prelom tisícročia.





Konečne sa nám zbadal jeden slávny Karl a módny dom Chanel, ktorý vedie, predstavil svoju jesennú kolekciu v duchu vesmírneho science fiction. Aj s obrovskou raketou uprostred scény. Kovové lesky tu síce boli už vlani, ale Lagerfeld prekonal zemskú príťažlivosť. Modelkám hodil na plecia staniolové deky, látky potlačil hviezdičkami i robotmi, do rúk vložil ligotavé kabelky a nechýbal veru ani skafander. Tak. Vzhůru ke hvězdám!

Chanel

I "umierneným" a nositeľným lookom nesmú chýbať aspoň ligotavé detaily. Všimnite si strieborné rukavičky. Ak kliknete na obrázok, zväčší sa vám. Látky sú posiate hviezdnym prachom...
Mňa osobne veľmi potešila kohútia stopa, ponosím ešte, ponosím.

Chanel

Trendu metalického lesku neunikol hádam nijaký z návrhárov, ba ani kráľovná minimalizmu Jil Sander.

Jil Sander

Nosia sa všetky možné metalické odtiene, hotový haevy metal. Striebro, zlato, meď a kadejaké iné jagavé kovy. Najhorúcejším trendom je pokrčený staniol. Fakt, nerobím si srandu.

Nájsť modely na normálnych ženách, o ktorých by som mohla prehlásiť, že wow, toto je must have, bolo ťažké. Väčšinou ide aj tak o večerné róby a taká inšpirácia je nám načo? Takže vám asoň predstavím dve slávne blogerky, ktoré dávno prekročili šesťdesiatku a veselo pobiehajú (aj) v kovovom lesku.

Dorrie Jacobson má už 82 rokov, je bývalou modelkou a autorkou blogu Senior Style Bible. Jej outfity sú inšpiratívne - niekde medzi eleganciou a extravagantosťou.
Lyn Slater (64 rokov) píše blog Accidental Icon a je skutočnou módnou ikonou, má svoj vlastný neprehliadnuteľný štýl a jej instagramový účet sleduje štvrťmilióna fanúšikov. Pod obrázkom sú odkazy na ich instagramové účty.

Dorrie Jacobsson - Lyn Slater

Isteže tu už lesklé látky boli a nie raz. Tentokrát ale zachvátili najväčšie módne domy, preslávené vysokou eleganciou. Tá je tentokrát akosi vzdialená. Aj o niekoľko svetelných rokov. Možno je budúcnosťou módy ozaj futurizmus.

A to som sa ešte nerozrečnila o priesvitných igelitových kabátoch!

Nejdem sa pýtať, či sa vám to páči. Ja som si nejaké tie kúsky "kovové" už splašila a ak bude tento trend i naďalej takto prekvitať, hádam sa odhodlám i na tie vysnívané strieborné tenisky.  Dole dám odkazy na módne prehliadky oboch módnych domov, možno sa inšpirujete. U Jil Sander tvoria metalické modely len zlomok kolekcie, vybrala som ju preto, lebo už aj ona!

Obrázky:
Chanel Show Fall 2017
Jil Sander Fall 2017






Baba Slováková

12 komentárov:

  1. IkárieXB1.Ano,toto jsme měli všichni nosit už dávno.Venku v létajících autech a doma v pohodlných domácnostech obsluhovaných roboty.Jak to,že máme takové zpoždění?Měla jsem krásný stříbrný "kovový"večerní šátek přes ramena,vsadím se,že po několikanásobné úpravě domu ho teď zrovna nenajdu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No presne - ja som mala zlatý šál so strapcami a zlaté sandálky. Ibaže to všetko bolo ku čiernym dlhým plesovým šatám, za veľkú hviezdu som vtedy bola... hm, bolo to takmer pred štyridsiatimi rokmi!!! Sa mi to ani nechce veriť...

      Odstrániť
  2. Na mólach to vyzerá fajn, len neviem, keby som takú dámu celú v lesklom, stretla na ulici za slnečného počasia, či by som priam neoslepla. Tak sa mi zdá, že miera použitia je podobná mačkovitým vzorom. Ale strieborné tenisky sú vynikajúce, tie by som brala okamžite, zato strieborné topánky v žiadnom prípade.
    Ďakujem za ten link na D. Černého, vrstvené sochy sú exelentný nápad a tiež prevedenie je super. Potešilo.
    Pozdravujem do Prahy, Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani Lyn Slater sa mi v tom staniole nepáči a to ju mám za ženskú s ozaj výnimočným vkusom. A ešte sa mi mimoriadne hnusia aj tie chanelovské čižmičky. Materiál hrozný, tvar ako kozacie nôžky... Jasné, že toto treba používať s mierou. Páčia sa mi tie šaty s kohúťou stopou, toto je nositeľné s nejakými jednoduchými lodičkami alebo i s teniskami + tie strieborné rukavičky. Ale už Vás počujem: "A načo rukavičky???" :D
      Černý naozaj prekvapuje, asi sa ešte vydám po jeho stopách. Pozdravujem, Baba

      Odstrániť
    2. Ale že som sa od srdca zasmiala nad Vašim výkrikom.:D No, čo už, každý sme nejaký. Ja tuším nemusím veci čo nepotrebujem. Ale zasa až taký suchár nie som. Sem tam a naposledy hádam stále častejšie sa mi zadarí kúpiť aj nie celkom potrebné veci, ak svojou krásou, štýlom a kvalitou sa mi prihovoria.
      Mám tip na blogerku približne nášho veku. Je to Austrálčanka, žijúca v Londýne, ktorá kúpila s manželom dom v Provance. Má pekný blok, vytríbený vkus a elegantný štýl.
      Vďaka za príjemné chvíle s Vami prostrednístvom internetu.
      Oľga

      Odstrániť
    3. Ešte som zabudla dať adresu na tú blogerku - vickyarcher.com. Možno ju sledujete.
      Oľga

      Odstrániť
    4. Ďakujem za výborný tip! Myslím, že ju nepoznám - v tom kvante článkov sa mi ešte nepodarilo zorientovať sa a zistiť, ktorá je vlastne ona. Ale smejem sa tu, lebo hneď prvé dva najnovšie články o leopardovi a tretí o lampasoch! Zdá sa, že som celkom v obraze, toto ma ozaj pobavilo a potešilo. Dík!

      Odstrániť
    5. Tak už viem, ktorá to je :D Som si ju pridala na Instagrame.

      Odstrániť
  3. Tak to budeme ako Majky z Gurunu. No nič idem aj ja dačo pozháňat. Ta vaša kabela zo Zary sa mi páči. Wow blogerka Dorrie je hodne inšpiratívna. A na to že medzi dámami je 18 ročný vekový rozdiel, tak nejde poznať. Viac takýchto žien by sme mali stretávať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá kabelka nie je nič zvláštne a ani drahá nebola. Brala som ju ako "sezónny" výstrelok. Ibaže ju napokon neustále vláčim, lebo: nie je okázalo lesklá, len tak jemne metalická a mení farby podľa oblečenia, to je ozaj neuveriteľné. Vie byť strieborná, zlatistá, do ružova... podľa toho, čo mám na sebe.
      Nejaké tie blogerky 50-60+ ešte predstavím, řádím na Instagrame ako Černá ruka :D Objavujem stále nové a nové fajné žienky.

      Odstrániť
  4. Já letos radostně nosím cosi jako zdravotní pantofle ("korkáče") ve stříbrné barvě a stříbrnou kabelku (nikoli nutně oboje zároveň). Vzpomínám si, že jsem v pubertě po tetě zdědila kvalitní kožené kozačky v barvě modré metalízy. Dneska bych je asi klidně nosila, ale tehdy mi připadaly příšerné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne všetko ligotavé pripadalo príšerné ešte hádam pred nejakými piatimi rokmi a ajhľa...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram