Šálošperky od ela.k


S kreatívnym príbuzenstvom sa nám vrece roztrhlo. Zo Slovenska sa mi ozvala sesternica Ela, že veru tiež niečo zaujímavé vytvorila, len nevie, čo ja na to poviem...
A ja vravím - sadaj na rýchlik s stúpaj do Prahy, veď uvidíme. Zimné šperky vraj vyrobila, ibaže mne tento terminus technicus absolútne nič nehovorí.




A to vám je, ľudia, toto:


Zimné šperky sú veľké náhrdelníky, uháčkované z hrubej vlny a farebne zosúladené so šálmi. Takže zahrejú dekolt, ale spravidla sa nosia vonku na kabáte. Dievča toho prinieslo za plnú nošu,  vyberám si teda vecičky v mojej teplej farebnosti a ideme fotiť.



Taký zimný šperk sa môže dať aj na vrch šálu, vyzerá to ozaj zaujímavo... Fialovému šálu so šperkom s fialkovým emailovým srdiečkom som sa potešila, konečne sa mi ku niečomu hodia moje fialkové pletené rukavice.


Ak vás už vaše šály nudia, vyskúšajte kombináciu so šperkom, dáva to zimnému oblečeniu úplne inú dimenziu.




Šály sa môžu viazať na niekoľko spôsobov, ako sa komu páči.


A ešte niečo o tom našom "dievčati". Tiež nám už prekročila päťdesiatku, ibaže je oveľa mladšia, takže ja ju stále vidím ako "našu mladú". A zostane to tak, aj keď budeme nejaké osemdesiatničky.
Vychovala troch synov a konečne sa môže slobodne venovať tomu, čo ju baví. Okrem zimných šperkov priniesla i šperky spoločenské, ale o tých nabudúce.

Napadol mi teraz komentár jednej čitateľky, mojej rovesníčky. Tiež sa v poslednej dobe chytila do výroby autorských šperkov. Deti ju v tom povzbudzujú, lebo správne tušia, že je lepšie mať doma mierne strelenú matku, zamilovanú do vlastnoručnej výroby šperkov, ako ufňukanca, ktorý im vyčíta, že je stále sám.

Tak to sme my celá rodina strelená...



Outfity:
Dlhý kabát: Zara
Krátky zelený kabátik: Betty Barclay
Nohavice: Zara
Čierny pulóver: Atmosphere
Biely pulóver: Mustang
Rukavice: Ralph Lauren
Taška: Baťa
Všetky šály a šperky: ela.k



Baba Slováková

3 komentáre:

  1. To je krása :-) já se díky vám začnu těšit na padesát plus :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je krása :-) já se díky vám začnu těšit na padesát plus :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to už mám tak "prešaltované". Namiesto strachu zo šesťdesiatky sa na ňu teším.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram