Farba roka 2017 podľa Pantone - Greenery!

Zara, H&M, Pantone, M&S

Tak som sa dočkala.
Farbou roka podľa Pantone Color Institute, ktorý udáva farebné trendy najmä pre módny priemysel, sa stáva žlto-zelená jarná Greenery (zeleň).





Jarné farebné typy môžu jasať, ja na to kukám ako puk. Po päťdesiatke už medzi "jar" patríme máloktorá. Nejde o to, že už definitívne nie sme v rozpuku, skôr o to, že si pleť nezachová tú nežnú jarnú bledú pleť s teplým broskyňovým nádychom. Ale poďme po poriadku...


Pantone Color Institute: Color of the Year 2017 - Greenery


Spoločnosť vybrala tento odtieň s odôvodnením, že ľudia, ktorí sú čoraz viac pohltení moderným životom, o to viac túžia ponoriť sa do sveta prírody. Do popredia bola teda vytiahnutá zeleň ako všadeprítomný odtieň po celom svete.

Zeleň je symbolom nových začiatkov. Svieži a revitalizujúci odtieň má evokovať živú jarnú zeleň, ktorou sa začína príroda obnovovať. Je tiež symbolom vitality.

Neviem, či má Gucci nejaké tajné napojenie na Pantone, ale jarnú zelenú predviedol už v kolekcii pre jar 2016. Alebo - naopak - inšpiroval Pantone? Zelené šaty od Gucciho má už i Rihanna.

Vogue

A čo my teraz s tým? 


Farba je to pekná, o tom ani reči, len je pre väčšinu z nás príliš krikľavá. Zopakujem, že nie kvôli veku, ale kvôli farebným typom.

Pozrela som najprv, čo ponúkajú obchodné reťazce. Nič! Prešla som všetky tie väčšie, ešte nezareagovali, asi tiež doteraz lapajú po dychu. Pantone vyhlásil Farbu roka len včera. Zelené odtiene v ich e-shopoch sa pohybujú v neutrálnej khaki, sivozelenej a i v celkom zaujímavej tyrkysovozelenej. Po jarnej zeleni ani chýru, ani slychu.

Na prvom obrázku hore je bundička s umelým chlpom od Zary v machovozelenej farbe, náušnice od H&M a prapodivná guľa od M&S, ktorá raz neviem, na čo je. Vraj bytová dekorácia. Toť vsjo.

Prešla som teda na Pinterest - a zdá sa, že to s tou farbou predsa len nebude tak husté. Kombinácia s krémovobielou a tmavohnedou je veľmi svieža! Ľúbi sa mi to! Veď nikto nevraví, že tento nový odtieň musí byť rovno pri tvári. 

Pinterest

Pekné je aj spojenie teplej zelenej so studenou sivozelenou, mimochodom, tie topánky dole sú ako v írskych národných farbách.

Tak ako, páči sa??? 

P.S. Našla som na Pintereste takýto super obrázok. Tuším si na túto farbičku radostne zvykneme! 


Obrázok:

woman-delice.com


Súvisiaci článok: Greenery kamufláž v botanickej záhrade

Dopísané 17.1.2017
Objavila som prvú lastovičku. Hodvábne šaty z Manga za tri tisícky /kačiek/.



Pantone ponúka i možné kombinácie i inými odtieňmi, celý report nájdete tu: PANTONE



Baba Slováková

16 komentárov:

  1. Nechci být moc marnivá...ale ten zelený kožich asi jako zrzka opravdu potřebuju, doufám, že ho někdy někde potkám a děkuju za tip na něj.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vraj ho majú v Zara, hlási ich stránka. Už tuším fungujú aj ako e-shop.

      Odstrániť
  2. Jedina co mi nesvedci, okrem oranzovej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám ten pocit, že málokomu pristane. Ale v doplnkoch môže byť zaujímavá. Akonáhle sa objaví na uliciach, zvykneme si. Možno :D

      Odstrániť
    2. A prave vas by som si v nej vedela predstavit�� Janina

      Odstrániť
    3. Joj, zdanie klame. Som jesenný typ, takže presne v tejto farbe pôsobím celá prenikavo až krikľavo, už to mám dávno odskúšané. Viac mi pristanú tlmené zelené odtiene - olivová, khaki... ale pomaly si zvykám aj na túto trendovú farbu. Pre mňa vždy lepšia, než tie tohtoročné - ružová a bledomodrá. Nejaký doplnok? No, uvidím :D

      Odstrániť
  3. V řeči mé vnučky "prostě boží". V době mého mládí a pozdějšího mládí a předdůchodového mládí to byla moje barva i bez trendu. Dokonce i teď v létě nosím dlouhou sukni a tričko v trochu tlumeném odstínu. Ale ten kožíšek , ten teda je... no,trochu barva i mých "liščích" očí . Přeju hezký předvánoční čas a těším se na další tipy, které sice už teď neuplatním,ale potěší oko.I když, i tepláky můžou mít trendy barvu,že? Alča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jejda! Niekto sa farbičke aj potešil, to mám radosť! Máte tepláky v trendovej farbe??? Smejem sa. Super. Veľmi milý kometár, vďaka. Tiež prajem krásny adventný čas a pokojné Vianoce! Baba

      Odstrániť
  4. Moje nervy, nič pre mňa. Ale zas nemôžem chcieť všetko - tento rok som bola spokojná. Zora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale veď klídek :D Ja sa snažím len informovať, čo nás možno čaká na jar v obchodoch. Netreba sa toho otrocky držať. Coco Chanel tvrdila, že trendy sú len inšpiráciou. Dôležitý je štýl! Baba

      Odstrániť
  5. Moje nejoblíbenější barva, která mi, troufám si říct, velmi sluší. Ó prosím jen houšť a ať je brzy v obchodech. Musím se předzásobit, protože sehnat něco takhle zeleného je problém. Doufám také, že HM bude mít brzy ty naušnice. Akutně je potřebuji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jáj, smola! Chcela som Vám na tie náušnice poslať link, lebo boli nejakým omylom už v jesennej kolekcii. Ibaže som ich už nenašla, sú fuč!

      Odstrániť
  6. farba super, schvalujem na tento rok...ale zasadny problem...ja mam plet do zlta,.,s takouto farbou budem vyzerat jak chronicky pankreatik svihnuty s cirhozou...takze, Baba, rad!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mam v teto barve letni sukni, uz asi 10 let leží na dne skříně, tak ji s radosti zase oprasim. S bílým topem to pujde, i když mi ta barva nesluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Mne sa tiež najviac na tých obrázkoch páči tá zelená plisovaná sukňa s bielym pulóvrom...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram