Čipka, tartan a kreatívny záchvat




Z Dublinu dorazila moja mladšia dcéra. S obrovitánskym kufriskom. Triedila handry a zbytočnosti priniesla chudobným príbuzným. Zlietli sme sa tri - moja staršia, neter a ja. Uchmatla som toho veľa, ale v prvom rade som zrekvírovala túto nádhernú vínovočervenú čipkovanú a ešte aj plisovanú sukňu. Mladá ju kúpila vlani a ani raz ju neobliekla.
Už som to tu písala: nikdy v živote som na sebe nemala čipku. Nie som ten vhodný bábikovský typ. Sukňa je ale krásna, nemohla som jej odolať, a tak som sa vychytila googliť a pátrať, ako sa to dnes nosí. Také ľahké, že lodičky a hodvábna blúzočka a obliecť niekedy do divadla, to viem. Ibaže dnes sa čipkované sukne nosia bežne v uliciach a ja som vypátrala toto...

 

Čipka v uliciach


Noblesnosť čipky treba pre každodenné nosenie niečím "rozbiť". Obyčajne sú to "nehodiace" sa topánky. Ak si dáte predsa len nejaké elegantné lodičky, tak musí byť neobvyklý vršok. Sveter, kožená bunda, veľkým trendom sú maxi svetre ako na treťom obrázku. Tak takéto dačo som nosila v osemdesiatych rokoch.

Vždy som si mysela, že čipka je pre mňa príliš nóbl a veľmi okázalá, ale už som múdrejšia. Je to presa len krásny materiál! A very trendy.


OK, pohľadáme nejaké boty bez podpätkov a dobre dlhý sveter. Ku sukni sa mi pýta vínovočervená blúzočka s tartanovým vzorom, v hlave bliká nápad. Kde som ja už túto kombináciu videla?

Tartan je späť!


A veru videla! Na prvom obrázku je model od Alexandra McQueena z roku 2006, na druhom má v tom istom roku tartanové šaty Sarah Jessica Parker od Vivienne Westwood. No a tie ďalšie dva modely sú od spoločností Calvin Klein a Etro pre sezónu jeseň/zima 2016-17! Tartan do najnovšej sezóny priniesli i ďalšie módne domy, napr. Chanel, Burberry, Isabel Marat, Tod´s a iné.

Ak ste teda kedysi tomuto trendu podľahli, stačí skontrolovať šatník... a pomiešať ho s inými vzormi.


A mám to!
Neobvyklý outfit na jesenné dni. S pohodlnými topánkami, ktoré sú inak určené ku nohaviciam. Sukňa je podšitá akurát po kolená, aby čipka vynikla v priesvitoch.


Radujem sa z jesene, už mi začal môj narodeninový škorpiónsky mesiac. Sukňu som v letku vyskúšala i v klasickom zimnom outfite. S vlneným kabátikom, čižmičkami a rukavicami. O tom nabudúce. Nie je to zlé, ale taká zimná nuda. Aj keď... nikdy by som nepovedala, že si niekedy prichystám na zimu čipkovanú sukňu!!! 

Páči sa vám tento trend?


Súvisiaci článok: Čipkovaná sukňa v zimnom outfite

Outfit:
Sukňa: Zara
Blúzka: Bershka
Kardigánoidný kabátik: Zara Knit
Topánky: Bodyflirt
Kabelka: Zara


Baba Slováková

6 komentárov:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram