Pončo?

Usmialo sa to na mňa v obchoďáku na Václaváku. Najprv ma zaujali trčiace strapce, što éto???

Na visačke bol popis šála, ibaže šál mal v sebe dieru a tá diera sa pýtala natiahnuť cez hlavu. A tak som ju cez ňu rovno strčila. Mäkulinký úplet ma láskyplne ovinul, z čuda sa vykľulo čosi ako pončo, ale pončo to veru nie je...

Čo je pončo?


Dekový kabát má pôvod v Latinskej Amerike, vyzerá naozaj ako omotaná deka, často obrovských rozmerov. Momentálne je veľkou vychytávkou, boom okolo neho nastal po prehliadke legendárnej značky Burberry v roku 2014. Kým dovtedy pončá, plédy a peleríny nosili len staršie ženy, aby zakryli nedostatky postavy,dnes sa do nich halia najznámejšie módne ikony. Určite to súvisí aj s návratom módy 60-tych a najmä 70-tych rokov.





Rovnováha pri stylingu


Väčšinou je veľkosť ponča univerzálna, takže pôsobí ako oversize sveter. Vyžaduje teda čo najužšie nohavice, pôsobivo vyzerá najmä so skinny nohavicami, vysokými čižmami /a s minisukňou/ alebo s topánkami na hrubom podpätku. Malé ženy by sa mali vyhýbať tým, ktoré siahajú až po kolená, lebo im opticky skracujú nohy. Pončo sa nosí na pulóvre, flanelové košele ale aj na kožené bundy. Styling s veľkým klobúkom vracia pončo rovno do oblasti svojho pôvodu, zároveň je ale veľmi trendy.


Môj pončoidný kúsok


Pri mojej nížke som ja veru v každom ponče vyzerala... ehm, uťápnutě. Ale táto haluz mi sadla, nadchla ma a tak som ju pojala do vlastníctva. Kvalitný úplet je padavý, telo nenadobudne tie veľrybie rozmery ako pri klasickom ponče. Tu je prvý teplejší outfit s pulóvrom. Ono to hreje! Fotografie sú z prechádzky v májovom veternom počasí... a práve v ňom sa nečakane prejavil môj pončoidný kúsok. Veje parádne vo vetre.



Žižkovská věž so sochami "Miminka" od Davida Černého

Kto vie, čo to je? Šál alebo pončo?

Pončoidný šál: comma
Pulóver: next
Nohavice: M&S
Topánky: Zara
Kabelka: Zara
Náramky: pravá rohovina /jarmok v Banskej Bystrici/
Prsteň: Georg Jensen

Fotografované v Tower Park Prague.




Baba Slováková

2 komentáre:

  1. Užasne Vás to omladzuje, je to elegantné, šmrncovné... Krásna kombinácia farieb, jednotlivých vecí a "modelky":-))) sivet

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pončo sa v poslednom období vracia do módy. Ja mám jedno modré, nie ku všetkému sa hodí, ale je štýlové. A Tebe veľmi pristane...:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram