Parížsky byt Coco Chanel

Módna ikona vo svojom byte v roku 1959
Luxusný a pôsobivý.  
Taký je dizajn interiéru slávneho bytu ešte slávnejšej Gabriele "Coco" Chanel na Rue Cambon č. 31 v Paríži.

Byt sa nachádza na treťom poschodí módneho domu Chanel. Aj keď Coco bývala v hoteli Ritz, ktorý bol celkom nablízku, mala byt aj v srdci módneho domu. Butik Chanel má štyri podlažia - na úrovni ulice je obchod, na druhom podlaží šatne, byt Mademoiselle Coco na treťom a jej osobná pracovňa na štvrtom. Strecha ponúka jeden z najlepších výhľadov v Paríži.

Pridať popis
Byt je navrhnutý v úplne inom štýle, ako sú jej modely. V celkovej kompozícii i v každom detaile cítiť jej nadšenie pre orientálny štýl, jej poverčivosť, vieru v liečivú silu kryštálov, ovplyvňovanie horoskopmi.





Zlaté boxy na konferenčnom stolíku sú darom od vojvodu z Westminsteru , zatiaľ čo plastika ruky bola vyrobená pre Chanel talianskym umelcom Albertom Giacometti.

Semišovú pohovku si navrhla Coco sama.

Schodisko, ktoré je stále pokryté krémovým kobercom a obložené zrkadlami, je v štýle Art Deco.



Luxury and Impressive Interior Design of Coco Chanel’s Apartment at 31 Rue Cambon.

Coco Chanel’s Paris Flat at 31 Rue Cambon, above the Chanel Boutique. Even though Coco resided at the Ritz in Paris, which was within walking distance, she lived in the heart of Chanel. The Chanel Boutique has four floors – the shop is at the street level, dressing rooms on the second, Coco Mademoiselle’s apartment is on the third, and her personal workshop was on the fourth. The rooftop also offers some of the best Paris views.





For the full feature on Coco Chanel's apartment, visit http://www.thecoveteur.com/gabrielle-coco-chanels-apartment/


Photos: The Coveteur


Baba Slováková

1 komentár:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram