Lovec dizajnu: ANDREA MARTINY®

Keď mi prišla ponuka na spoluprácu so slovenskou odevnou značkou ANDREA MARTINY®, bola som veru prekvapená. Jakživ som o tejto značke nepočula, holt už som viac ako 12 rokov zo Slovenska preč. Len čo som si však pozrela jej najnovšiu kolekciu jeseň/zima 2021, rozjasane som na spoluprácu hneď kývla. Bolo veru z čoho vyberať.

Moje prekvapenie bolo ešte väčšie, keď mi z Trenčína prišiel balík s vybranými kúskami. Ako som to všetko rozbaľovala, už to bola len číra radosť. Fajnové, veľmi kvalitné materiály! Paráda. Navrhnuté a ušité na Slovensku, ba aj tie látky vyrobené pod Tatrami, toto som fotila ozaj s láskou.


 

Z kolekcie som si na prezentáciu vybrala osem kúskov. Dva kabáty, troje šiat, tričko a komplet, pozostávajúci zo sukne a bundičky. Postupne vám všetky poukazujem. Tie, ktoré sledujete môj Instagram, ste ich už všetky videli. Nuž ale to by som nebola ja, keby som si na to pretŕčanie sa nevybrala nejaké tie zaujímavé miesta. Takže sme fotografovali v areáli Zbraslavského zámku, Schwarzenberského paláca a Strahovskej knižnice a to všetko musíte vidieť tiež! Článkov teda bude viacej a dnes dám len prvé tri kusy oblečenia.

Návrhári pri zostavovaní kolekcie mysleli na ženy rôznych postáv, veku a farebného typu. Ja som si vybrala veci prevažne v teplej jesennej farebnosti ako napríklad toto tričko z príjemného bavneného úpletu, ku ktorému stačilo tie ostatné časti outfitu jednoducho len vytiahnuť zo skrine.

 

Príbeh ANDREA MARTINY®

Spoločnosť vznikla v roku 1997 v meste módy, v Trenčíne. Mladí nadšení ľudia dokázali vybudovať z malej obchodnej firmy prosperujúcu spoločnosť AST Design s vlastným technologickým zabezpečením a výrobnými prostriedkami. V súčasnosti sa spoločnosť špecializuje na navrhovanie všetkých druhov ťažkej a ľahkej konfekcie.

S rastom výrobných kapacít sa spoločnosť AST Design vyprofilovala na dve hlavné divízie – divíziu dámskej konfekcie a divíziu výroby pracovných odevov. Dámsku konfekciu spoločnosť distribuuje a predáva pod vlastnou značkou ANDREA MARTINY®.

Návrhári spoločnosti AST Design vychádzajú pri svojej tvorbe z filozofie značky ANDREA MARTINY® – každý model musí upútať pozornosť, nie však sám na seba, ale v prvom rade na krásu ženy. Aj vďaka tomuto prístupu sa značka ANDREA MARTINY® stala pre mnohé ženy symbolom vlastného životného štýlu.

Každý model je vyrábaný manuálne, v malých sériach a prepracovaný do najmenších detailov. Všetky modely sú vyrábané na Slovensku z tých najkvalitnejších materiálov, pričom je spoločnosť držiteľom viacerých certifikátov kvality.

Napríklad tento kabát tuto dole na obrázku... Došla dcéra Pragmatická a vraj, čo som si to vybrala za župan! Kristepane. Drahá dcéra a aj milé cice, takýto županoidný mantel je horúci trend, rovnako ako aj žmolkovaný vlnený materiál. Rukou to treba pohladiť, tú fajnotu. Svoju slávu tento kabát na mojom blogu ešte len zažije, je podšitý, fakt teplý a do riadnej zimy. Práve ten zavinovací strih umožní vrstvenie a vrstvenie a donekonečna...


Mojim veľkým favoritom sú tieto šaty z viskózy. Dobre padavé, príjemné na tele a tá farebnosť! Je to neuveriteľné, ale tá sivobéžová (norková) je navlas rovnaká ako môj starší kabát, camel farba na opasku našepkáva, že ich môžem nosiť aj ku camel kabátu, o ostatných farbách ani nehovoriac.

Nosiť ich môžem s opaskom aj bez neho.



A vynosím ich rovnako s teniskami ako aj s lodičkami.



Hm... a s klobúkom hrdzavočerveným ako aj s tým v neutrálnych farbách.

Dúfam, že sa vám tieto prvé modely páčia tak ako mne. Celá kolekcia sa dá kúpiť len v kamenných predajniach u zmluvných predajcov, Slovenky si asi budete musieť momentálne počkať na ich otvorenie. TU je mapa predajcov v SR a ČR. Značka sa ešte predáva na Ukrajine, v Chorvátsku, v Slovinsku, v Portugalsku a v Kanade. TU nájdete celú aktuálnu kolekciu jeseň/zima 2021.

Na stránkach spoločnosti funguje aj e-shop, ten však ponúka najmä tehotenskú a detskú módu.

Tento článok vznikol v spolupráci s ANDREA MARTINY®.

Všetky články o rôznych tvorcoch nájdete v sekcii Lovec dizajnu.



Baba Slováková

8 komentárov:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram