ASTORIA Hotel & Medical Spa

Tento článok vznikol v spolupráci s ASTORIA Hotel & Medical Spa, Karlovy Vary.

Už sa vám také stalo, že keď ste vyslali úpenlivé želanie tam niekam hore, na druhý deň sa vám zázračne aj vyplnilo???

Ležiac hore žipsom s tým nafúknutým boľavým brušiskom som už raz nevedela, čo robiť. Či doň zapichnúť šidlo ako do zdutého hoviadka pichajú - a či čo. Samozrejme, že v prvom rade som začala konať ohľadom zdravotnej karty. Informácie na internete ma vydesili natoľko, že som sa už videla na operačnom stole.



 

Do výberu poisťovne sa mi razantne zamontoval syn. Vraj si nemusím priam zvoliť tú najväčšiu, mám vybrať pre mňa čo najvýhodnejšiu. Sadol si ku mne a spolu sme začali hľadať. Čo by som tak najviac potrebovala, aké výhody, opáčil. Príspevok na kúpeľnú liečbu! Zdá sa, že na staré kolená budem okolité kúpele veľmi potrebovať... Našli sme takú, spokojne som vypla počítač a išla spať.

Nasledujúce ráno ma v pošte čakal mail s ponukou na spoluprácu. 

Ponúkli mi pobyt v Karlových Varoch v štvorhviezdičkovom hoteli, vrátane celodennej stravy a hlavne kúpeľných procedúr! Pre dve osoby, aby ma mal kto fotiť 😏. Chápete to? Ja som nechápala. 

Taká spolupráca, samozrejme, nie je celkom zadarminko, hotel sa potreboval pripomenúť domácej klientele a požadoval ako protislužbu reklamné fotografie. Z Karlových Varov sa totiž počas pandémie stalo mesto duchov, ale o tom inokedy. Nuž ale fotografovať v takom nádhernom meste je číra radosť a nebol problém nájsť aj tandemistu. Hneď sa prihlásila staršia dcéra Pragmatická a vraj nech už ani nikoho nehľadám! Tešili sme sa ako malé sopľandy.  


ASTORIA Hotel & Medical Spa, Karlovy Vary

Samotný názov hotela napovedá, že sa v jeho útrobách priamo nachádzajú priestory pre liečebné procedúry a wellness centrum.

Hotel je výnimočný nielen svojimi službami, ale najmä polohou oproti Mlýnskej kolonáde v historickom centre kúpeľov... a to po celej jej dĺžke! Hotelový komplex sa totiž skladá až z piatich vedľa seba stojacich secesných domov. Každý z nich má inú výšku podlaží, čo je vo vnútri poznať pri prechádzaní z domu do domu podľa malebných krátkych schodiskových ramien. Čerstvo zrekonštruovaný hotel je moderne zariadený s nádychom francúzskeho štýlu. Väčšina izieb má výhľad na kolonádu, na opačnej strane budov sú umiestnené priestory kúpeľných procedúr.

Tak som sa teda pokúsila nafotiť ten kolos od kolonády. Naša izba bola tá, na ktorej balkón presne ukazuje špička plagátovacej vežičky 💙. Odfotené počas maratónskych pretekov, vo Varoch to konečne začalo vrieť životom.

 

Ubytovanie

Všetky hotelové izby sú zariadené vkusným, neprečačkaným nábytkom. Modré dekoračné látky vo mne evokovali Francúzsko. Toto bola naša nádherná izba...



... a takýto bol výhľad z nášho balkóna! Ohurujúca Mlýnská kolonáda v talianskom novorenesančnom štýle, najväčšia vo Varoch.

Župan, šlapky a uteráky sú v hoteli tejto kategórie samozrejmým vybavením izby.


Stravovanie

Dosť ma prekvapila úvodná informácia o stravovaní formou bufetu, ale na mieste som musela skonštatovať, že je to geniálny nápad. Hotel rozhodne nebol prázdny a má ohromnú ubytovaciu kapacitu, takáto forma stravovania dokáže rýchlo obslúžiť veľké množstvo ľudí, ehm... ľudia sa obslúžia sami. Teplý bufet fungoval na raňajky, obedy aj večere, mohli sme si vybrať z typických jedál európskej kuchyne. Každý deň teda z piatich druhov mäsa, pričom menu bolo prirodzene každý deň iné a tým pádom sa menili aj prílohy. Samozrejme tam boli aj jedlá pre vegetariánov a tiež studené jedlá, napríklad šaláty. S kuchyňou teda veľká spokojnosť, len som si ju veľmi neužila, však diéta, tak ja len tak po troške. Aspoň viac zostalo pre labužníkov, lebo nabrať si môžete, koľko len unesiete.

Hotel má pre hostí aj knižnicu, čitáreň a čajovňu a do tej sme chodili tankovať ozaj často. Čaje sa tu pripravujú podľa vlastných hotelových receptúr.

 

Liečebné procedúry

Všetky procedúry, ktoré hotel ponúka, nájdete TU, mne sa najviac páčila hydroterapia - kúpele v prírodnej karlovarskej minerálnej vode, ktorá je do hotela privádzaná prípojkou z blízkeho prameňa. Liečivá voda je tými minerálmi tak nadupaná, že je ako maslo, kĺže sa po nej. Takže máte po kúpeli aj okamžité kozmetické ošetrenie. Fotky z kúpeľov, masáží, soľnej jaskyne atď. vám však ukázať nemôžem, procedúry si v rovnakom čase užívala aj moja milá fotografka.

Vedeli ste, že 45 minútový pobyt v soľnej jaskyni má taký účinok ako 3 dni pri mori?
Zo všetkých pobytov, ktoré hotel Astoria ponúka, som vybrala ten najnovší: rekonvalescenčný post-covidový pobyt, na ktorý je možné si uplatniť štátny voucher 4000,- Kč/osoba/týždeň (pre občanov ČR), kuknite TU.

 

Wellness centrum

Rozľahlé wellness centrum sa nachádza priamo v hoteli a prekvapujúco na jeho prvom poschodí. Aj s bazénom. Centrum tiež voňalo novotou, bolo počas lockdownu kompletne zrekonštruované. Bazén je s protiprúdom a masážnymi tryskami, k dispozícii sú 3 sauny (fínska, parná a aromasauna), masážne lavice, 3 zážitkové sprchy, Kneippov chodník, odpočívárne.

Liečebné účinky Kneippovho chodníka spočívajú v chôdzi striedavo v horúcej a studenej vode, čo je vraj prospešné najmä pri liečbe kŕčových žíl.


 

Ošetrenie tváre exkluzívnou kozmetikou CARL´S

Všetky produkty originálnej karlovarskej kozmetiky CARL´S čerpajú svoju silu z prírodných liečivých zdrojov Karlových Varov, predovšetkým z termominerálnej vody, rašeliny a kaolínu. 


 


 

Ja som absolvovala masáž tváre s hydratujúcimi prípravkami, dcéra si užila hĺbkové čistenie pleti a tiež to považovala za zásah zhora. Vraj sa už na toto kozmetické ošetrenie dlho zberala a nikdy si nenašla čas.

Hotel Astoria momentálne ponúka aj pobytový balíček s kozmetickými ošetreniami so značkou CARL´S, nakuknite TU.


Ako sme boli s pobytom spokojné? Veď vidíte fotografie, mali sme sa ako v božom koši. Krásny, exkluzívny hotel s príjemnou, domáckou atmosférou, kompletne vybavený ako kúpeľný dom. 

Personál bol milý a ústretový, bolo poznať, ako si váži, že sa do mesta vrátili hostia. V drvivej väčšine pracujú v tejto oblasti ženy, s mnohými som hovorila. Počas lockdownu to vraj bolo strašné. Odstavené, zatvorené celé mesto, táto práca sa nijako nedá robiť ako home office. Ako vyzerali Karlovy Vary začiatkom prázdnin, keď sa do nich hostia po uvoľnení v strede júna začali vracať, uvidíte v nasledujúcich článkoch.

 

Outfit

Keď zásah zhora, tak ešte jeden do tretice. Už na Instagrame sa ma sledovateľky pýtali, či to hotel dával túto moju bundu ako bonus 😂.

Bundu som vám tu ukázala pred štyrmi rokmi, nafotila som ju vo vetrisku besniacom pred hotelom Ještěd. Vtedy sme nikto ešte ani len nechyrovali o pompéznom nástupe Toile de Jouy do fashion... látok podobným francúzskym dekoračnými látkam a tapetám s jednofarebnou kvetinovou potlačou alebo rovno s bukolickými krajinárskymi motívmi. Bunda sa Pragmatickej veľmi ľúbila, no čo už... dala som jej ju. Dievka má tyrkysovomodré oči, viac jej pristane ako mne. A potom som na ňu načisto zabudla. Úplne. Nuž a dcéra si ju zabalila do Varov...

Tu by sa žiadalo niečo motivačné, napríklad: "Dávaj a v pravú chvíľu sa ti stokrát vráti!" Pravdou je, že som zakopla o jej kufor, bunda vypadla a mne vypadli oči. V tej chvíli mi dala múza tuhý bozk a hneď sme to aj nafotili 😂😂😂.

Za pozvanie ďakujeme ASTORIA Hotel & Medical Spa v Karlových Varoch.

Outfit:

Džínsová bundička: holandská značka Susskind

Džínsy: Esprit

Tričko: Tchibo

Tenisky: Gant

Okuliare: Ray-Ban

Prstene: Georg Jensen a ten v tvare paprade je zo sekáča za dvacku (Kč)





Baba Slováková

2 komentáre:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram