Odtiene žltej pre leto 2019

Postupne som prešla hádam už všetky trednové farby pre sezónu jar/leto 2019. Kuknite ich v sekcii Trendy. Na záver som si nechala tú najžiarivejšiu. Žltú.
Spoločnosť Pantone predpísala na nasledujúce dni žlté odtiene dva:

1. veselú, slnečnú svetložltú - Lemon Verbena
2. sýtu zlatožltú - Mango Mojito



Žltá je skutočným hitom a najlepšie urobíte, ak sa do nej odejete od hlavy po päty tak, ako je to predstavené na titulnom obrázku. Vľavo ukážky z prehliadky Escada, vpravo Max Mara.


Absolútnym hitom sezóny je nohavicový kostým so sakom pánskeho strihu. V jednej farbe, prirodzene v nejakej tej trendovej. Žltý kostým je teda pecka... len aby prežil aj sezóny nasledujúce, že?

Argumet, že toto sa zrelým ženám už nehodí, nijakovsky neobstojí. Stačí, keď ste na žltú ten správny farebný typ. Nemka Lilly nosí žltú často a hrdo.

https://www.instagram.com/lilly_butterblume2/

Kombinácie žltej s námorníckou modrou, s čiernou, či so sivou určite poznáte. Stačí žltá šatka alebo kabelka a oblečenie v neutrálnych farbách ohromne oživí. Veľmi sa mi páčia kombinácie s vínovočervenou a mimoriadne svieže je spojenie žltej s bielou alebo s béžovou.

Nie ste pre žltú vhodný farebný typ? Siahnite len po doplnkoch, prípadne kombinujte oblečenie tak, aby zo žltej bolo vidno len kúsok. Bledučká Ruska Nadja si s tým poradila. Obe dámy sú vo vekovej kategórii 50+.

https://www.instagram.com/nadja_style_/
Ešte som jednu blondínku v žltej objavila. Tentokrát to vyvažuje výrazný mejkap. Mne sa dáma páči a vám?

https://www.instagram.com/mystyleandmore/

Môj najnovší úlovok v sekáči na Bělohorskej - žltý svetrík, úplne nový. Sako, či kostým by boli rozhodne štýlovejšie, ale uloviť bavlnený kúsok s pôvodnou cenou 39 libier za 140 kačiek, to veru poteší. Šatka je dedičstvo po mame. Už sa teším na kombinovanie!

Rozžiarte si dni a kašlite na konvencie!
Obrázky: Vogue, Pantone, Zara, Massimo Dutti a odkazy na instagramové účty pod obrázkami



Baba Slováková

2 komentáre:

  1. Žlutá je skvělá, já sama mám oblíbený svetřík s krátkým rukévem na jaro a někdy nosím žluté kalhoty třeba s černým nebo černobílým tričkem.
    Krásné odstíny žluté má tenhle můj šátek:
    http://www.zlatajehlice.cz/produkt/v-barvach-kari-koreni-satek/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Žluté věci mám moc ráda, ale oblečení v této barvě mně bohužel moc nesvědčí. Přesto jsem si pořídila sukni hořčicově žluté barvy, kterou kombinuji s barvami, které "můžu". Ale kombinace žlutá se žlutou se mi hodně líbí.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram