Na návšteve u šperkárky

Neviete, prečo som sa ja toho Instagramu tak strašne bála? Veď je to taká fajná blesková zoznamka. Raz-dva sa zoznámite so zaujímavými ľuďmi, s inšpiratívnymi profilmi. Zdieľanie obrázkov je iná sféra, než tá blogerská. Názor na to, či je niekto hodný sledovania, si vytvoríte veľmi rýchlo jedným kukom do galérie. Následne niekoho pravidelne očumujete, posielate srdiečka a prípadne si i pokecáte cez stručné komentáre. Viete, že dotyčný človek je povedzme kreatívny, interesantný, ale o jeho ľudských kvalitách sa nedozviete zhola nič.

S dizajnérkou Veronikou Vysloužilovou sme sa tiež "zinstagramovali". Oslovili ma predovšetkým jej drevené autorské šperky: toľko krehkosti v tak robustnom materiáli! Vo Veronikiných šperkoch hrá dôležitú úlohu geometria, jednoduchosť, hra s kontrastmi. Niektoré šperky sú monumentálne a výrazné, vhodné na zvláštne príležitosti. Jedna taká ma zakrátko čaká, a tak slovo dalo slovo (presnejšie: písmo dalo písmo) a ja som prišla do Veronikinho bytíku-ateliéru na prieskum.





Privítalo ma éterické, jemné a milé dievča. Príjemne ma to prekvapilo, priznám sa, že som očakávala ráznu ženskú. Práca s takýmto materiálom nie je ľahká. Šperky už boli rozložené vzorne na pulte a Veronika s nimi narábala opatrne ako s bábätkami.

Chcela som pôvodne odfotografovať len šperky. Opäť ma však postretlo čaro nečakaného - moje oblečenie dokonale ladilo s interiérom. To sme nemohli nechať len tak.


Ešte neprezradím, čo som si vybrala a odniesla. Len toľko, že budem ladiť oblečenie ku šperkom. Najprv sme ale odfotili opačný postup. Doladenie súpravy šperkov k handričkám.


Na návštevu som sa obliekla celkom jednoducho - pulóver, nohavice, kabát a zobrala so sebou ešte dva ďalšie pulóvre. Však budeme fotiť len do pol tela, som si myslela. A ajhľa - stačia vhodne vybraté náušnice a náhrdelník a máme ucelený outfit.


Keď som Veronikinu prezentáciu skúmala, patrili tieto šperky ku mojim favoritom. Určené sú však na bežné nosenie. Materiálom je ručne brúsené bukové drevo s čiernym a bielym náterom. Krásne, však?




V budúcom článku vám niektoré ďalšie šperky predvediem na sebe a i v detailoch. V rámci seriálu Lovec dizajnu predstavím i Veroniku samotnú. Je to šikovnica šikovná.
Okolo seba mám len torzo dizajnérkinych artefaktov. Aj tak som bezradná. Čo z toho vyberieme, čo by sa mi tak hodilo?

Som sa z toho úplne zrútila 😃


Pýtate sa ma, odkiaľ beriem toľko energie. Tu je jedna z odpovedí: rada komunikujem a stretávam sa s pozitívnymi, podnetnými a činorodými mladými ľuďmi. Sú pre mňa elixírom života.

Veronikin Instagram: veronika.vyslouzil

Outfit:
Pulóver: s.Oliver
Nohavice: Pietro Filipi
Topánky: Högl
Autorské šperky: Veronika Vysloužilová







Baba Slováková

8 komentárov:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram